Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Κυκλάδες – ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με εργαζόμενους του Νοσοκομείου

|

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΥΡΟΥ με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΥΡΟΥ με επικεφαλής το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Κατερίνα Γιαννακά, μέλη της ΝΕ Κυκλάδων και της ΟΜ Σύρου, είχαν σήμερα 27/6/2022 με το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου. Στη συνάντηση το μέλος της ΚΕ Κατερίνα Γιαννακά τόνισε την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους, τη συμμετοχή της ΟΜ Σύρου στις κινητοποιήσεις τους και επισήμανε ότι «Δεν βρισκόμαστε εδώ μόνο για συμπαράσταση στον αγώνα σας, αλλά γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός. Η Υγεία μας αφορά όλους».

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου και τονίστηκε από τους εργαζόμενους ότι υπολειτουργεί. Η Πρόεδρος του Σωματείου Κατερίνα Καλογεράκη επισήμανε ότι και οι ελάχιστες υποσχέσεις που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν, αθετήθηκαν. Οι γιατροί των οποίων υποσχέθηκε ότι θα ανανεωθεί η θητεία τους έφυγαν, νέοι διορισμοί δεν έγιναν και το Νοσοκομείο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, εξυπηρετείται από ιδιώτη γιατρό, χωρίς να έχει καν διευκρινιστεί η σχέση εργασίας του. Η κάλυψη της θέσης ογκολόγου και φυσιάτρου είναι απαραίτητη, ενώ η προκήρυξή τους εκκρεμεί από το 2019. Η πρόσληψη ογκολόγου καθιστά αναγκαία τη δημιουργία ογκολογικού τμήματος και την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Το Υπουργείο επιχειρεί με «εμβαλωματικές» πρακτικές, όπως αποσπάσεις γιατρών ανά δεκαήμερο, να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα, μετακινώντας γιατρούς από το Νοσοκομείο-Κ. Υγείας Νάξου και από το Αττικό Νοσοκομείο στην Δ. Αττική, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου και ενώ η υγειονομική κρίση συνεχίζεται με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα, με υψηλή θετικότητα των τεστ στις τουριστικές-νησιωτικές περιοχές και τη σταδιακή άνοδο των νοσηλειών. Αυτό είναι το τίμημα της πρόωρης «λήξης» της πανδημίας από τη κυβέρνηση και της υγειονομικά επισφαλούς άρσης όλων των προληπτικών-περιοριστικών μέτρων, παρότι ο ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει ότι είναι «ασυγχώρητη επιπολαιότητα» να μιλάμε για το «τέλος της πανδημίας. Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση οι εργαζόμενοι οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις άμεσα και με τη συμμετοχή των μαζικών φορέων της Σύρου.

Από τη μεριά μας επισημάναμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας στις Κυκλάδες, όπως: Η ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου, η εγκατάσταση της μονάδας ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Σύρου, η προμήθεια πλωτού υγειονομικού σκάφους με έδρα τη Νάξο (το οποίο δεν αξιοποιείται επαρκώς και συνεχίζονται οι διά θαλάσσης μετακομιδές ασθενών με ιδιωτικά σκάφη), η λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, που ήταν κλειστό, η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας-Νοσοκομείου Νάξου με τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού και αξονικού τομογράφου.

Ιδιαίτερη αναφορά ακόμη έγινε στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το «Νέο ΕΣΥ», που προβλέπει: Την αύξηση των οικονομικών πόρων για την Υγεία, ώστε σε βάθος 4ετίας να εναρμονιστούμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7% του ΑΕΠ). Άμεσα θα προηγηθεί ένεση ζωής στο ΕΣΥ ύψους 2 δις. από τον προϋπολογισμό και 1 δις. από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Την άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και 10.000 επί πλέον σε βάθος τριετίας. Τη μονιμοποίηση του συνόλου των υγειονομικών, που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ. Την αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, ώστε ο εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό να είναι στα 2.000 ευρώ και αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό υγειονομικό προσωπικό. Την ένταξη όλων των εργαζομένων του ΕΣΥ στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Την καθιέρωση ειδικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στο ΕΣΥ σε νησιωτικές περιοχές. Την ίδρυση Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας ανά Δήμο.

Σε σχέση με τα προβλήματα Υγείας στις Κυκλάδες επισημάναμε

  • Την ίδρυση περιφερειακού ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες με έδρα τη Σύρο.
  • Την ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου σε Περιφερειακό από Νομαρχιακό που είναι. Οι Κυκλάδες δικαιούνται σήμερα με τον πληθυσμό που έχουν, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής περιόδου, ένα μεγάλο γενικό κρατικό νοσοκομείο, με νέο σύγχρονο κτίριο στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, με όλες τις κλινικές και μονάδα εντατικής, με σύγχρονο εξοπλισμό.
  • Την αναβάθμιση των Νοσοκομείων Σαντορίνης και Νάξου και άμεση υπαγωγή του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ.
  • Την αναβάθμιση των πέντε Κέντρων Υγείας στα Κυκλαδονήσια.
  • Την ίδρυση Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας σε κάθε νησιωτικό Δήμο.
  • Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη καθιέρωσης κινήτρων, διοικητικών και οικονομικών, για τη στελέχωση των υπηρεσιών στην υγεία, την εκπαίδευση κ.λπ. στα νησιά από το απαιτούμενο προσωπικό.
  • Η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα, επιβάλλει σε μας να εξειδικεύσουμε τις κεντρικές θέσεις του κόμματός μας για την Υγεία, έτσι ώστε, στα πλαίσια του «Νέου ΕΣΥ», να αναπτυχθεί το «Νησιωτικό ΕΣΥ».

 

Έγινε ακόμη συζήτηση και για τη διάρθρωση και ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος των υγειονομικών στον νησιωτικό νομό των Κυκλάδων.

Κλείνοντας τη συνάντηση επισημάναμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία του με τους μαζικούς φορείς, με τους εργαζόμενους, γιατί αποτελούν την καρδιά κάθε κοινωνίας και είναι γνώστες των προβλημάτων, έχουν προτάσεις και ιδέες για την αντιμετώπισή τους. Για να έχει προοπτική και επιτυχία ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, πρέπει να είναι γραμμένο από την ίδια την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία σε κάθε τόπο, σε κάθε νησί, στόχο μας έχουμε να είμαστε κάθε μέρα μέσα στην κοινωνία, εκεί που δρα, στους χώρους δουλειάς, να ακούμε τους χτύπους της καρδιάς της, να αναπνέουμε την ανάσα της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο οι: Καλογεράκη Κατερίνα Πρόεδρος, Άννα Παντελή Αντιπρόεδρος, Άννα Καμπάνη Γραμματέας, Μαρία Μαυράκη και Δέσποινα Νικολαΐδου μέλη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι: Γιαννακά Κατερίνα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, Αργυροπούλου Αναστασία μέλος ΝΕ Κυκλάδων, Τζίνης Ανδρέας μέλος ΝΕ Κυκλάδων και τα μέλη της ΟΜ Σύρου: Δανιόλος Κωνσταντίνος, Καρακωνσταντή Ευαγγελία, Οικονομίδης Βασίλης, Μαραγκός Γιώργος, Μπάιλας Γιάννης.

Κατερίνα Γιαννακά μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Tinos Cup 2025: Παιδιά, πάθος και ρεκόρ συμμετοχών!

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και νέες προσθήκες, το 13ο τουρνουά ανέδειξε την Τήνο σε πυλώνα αθλητικής και πολιτιστικής εξωστρέφειας.

Σαντορίνη – Καμάρι: Νησιώτικο γλέντι προς τιμήν Του Αγίου Παγκρατίου

Ο Παγκράτιος Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καμαρίου σας προσκαλεί σε μια βραδιά γιορτής με ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς ρυθμούς και νησιώτικο κέφι – Τρίτη 9 Ιουλίου, Κεντρική Πλατεία Καμαρίου.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Που και πότε

Διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη, σε διάφορες περιοχές λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο από τον ΔΕΔΔΗΕ

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού

Φλόγες στη Ραφήνα: Εκκενώσεις, άνεμοι και ανεξέλεγκτη πορεία προς τα Σπάτα

Μάχη με τον χρόνο και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Κάτοικοι εκκενώνουν σπίτια, η Μαραθώνος έχει κοπεί στα δύο και το 112 ήχησε ξανά

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά

Πανναξιακός ΑΟ: Ασημένιος ξανά ο Σωτήρης Γεντέκος, στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20

Ο 17χρονος αθλητής του Πανναξιακού Α.Ο. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη σφυροβολία με εξαιρετική επίδοση στις Σέρρες

Τήνος: Αναστάτωση με τη παρουσία για 3η ημέρα τουρκικών αλιευτικών κοντά στην ακτή (!!!)

Καταγγελίες για τουρκικά σκάφη σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές – Η επίσημη θέση του Λιμενικού για τη μεταφορά κλωβών από τη Μάλτα

Η Βάνα Πεφάνη στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο

Μια συγκινητική επίσκεψη και μια ξεχωριστή επανένωση με το σκηνικό της «Έβδομης Ημέρας της Δημιουργίας»

AEGEAN 600: Ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας που κάνει το Αιγαίο παγκόσμια σκηνή

Από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου, η καρδιά της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας χτυπά στην Ελλάδα – Ένας αγώνας 605 ναυτικών μιλίων ανάμεσα σε νησιά-σύμβολα του ελληνικού καλοκαιριού

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)