Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - ΣΥΡΙΖΑ: "Αδιανόητο να υπάρχουν φωνές που λειτουργούν διχαστικά"

Κυκλάδες – ΣΥΡΙΖΑ: “Αδιανόητο να υπάρχουν φωνές που λειτουργούν διχαστικά”

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων με τίτλο ” Η ανατροπή είναι μονόδρομος το ίδιο και η ενότητα”

“…..είναι αδιανόητο να υπάρχουν φωνές, πρόσωπα, που με τις ατομικές δημόσιες παρεμβάσεις τους λειτουργούν διχαστικά όχι μόνο μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και μέσα στην κοινωνία των Κυκλάδων, που με τη στάση τους δημιουργούν εντυπώσεις και καταλήγουν να προσφέρουν εξακολουθητικά και οικειοθελώς τροφή στην προπαγάνδα μέσων ενημέρωσης και παράκεντρων «κύκλων»….”

Ανακοίνωση εξέδωσε η  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων με τίτλο ” Η ανατροπή είναι μονόδρομος το ίδιο και η ενότητα” και ο λόγος έχει να κάνει με διάφορα γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο και έπρεπε να υπάρξει μία παρέμβαση. Μην ξεχνάμε ότι οι ισορροπίες είναι στο όριο και η Νομαρχιακή έρχεται να κατεβάσει τους τόνους και να στείλει μήνυμα ενότητας. Μάλιστα, στον επίλογο – ανάμεσα στα άλλα  – θα τονίσει “ Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν μπορεί διαχρονικά να κατηγορηθεί η αριστερά στον τόπο μας είναι η φίμωση των διαφορετικών φωνών και απόψεων. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι ούτε εξωραϊστικός σύλλογος ούτε φιλολογική λέσχη”

Αναλυτικά, η ανακοίνωση τονίζει 

“Ζούμε ίσως την πιο δυστοπική πραγματικότητα από την εποχή της μεταπολίτευσης, μια πραγματικότητα που διαφαίνεται πιο ζοφερή ακόμα και από την περίοδο της κρίσης των μνημονίων. Δεν είναι μόνο η βιαιότητα με την οποία έπεσε πάνω στη ζωή μας η πανδημία του Covid-19, αλλά η στυγνή και αρπακτική βία που χωρίς σταματημό ασκεί πάνω στις ζωές μας η ακροδεξιά και κυνικά αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με καθημερινά χτυπήματα στο κοινωνικό κράτος, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, τα δώρα στους πολύ πλούσιους, τη διάλυση του ΕΣΥ, την αδιαφορία για την ακρίβεια, την αστυνομική βία και καταστολή, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, την απορρύθμιση και την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και την εργασιακή γαλέρα για όλο και περισσότερους, την προσπάθεια εξαφάνισης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης είναι μονόδρομος. Ο αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας, της συνταγματικής νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της αξιοπρέπειας και της προόδου του ελληνικού λαού είναι η μόνη βιώσιμη απάντηση απέναντι στην πολιτική και κοινωνική λαίλαπα, την οικονομική εξαθλίωση, το ξεπούλημα του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων στο οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να καταδικάσει εμάς και τις επόμενες γενιές. Σε αυτόν τον αγώνα η συστράτευση όλων των αριστερών, των δημοκρατικών και των προοδευτικών δυνάμεων, του κόσμου της εργασίας, της τέχνης, της επιστήμης, των κινημάτων και της κοινωνίας των πολιτών, από όπου μπορεί η καθεμιά και ο καθένας από εμάς, είναι η μόνη που μπορεί να εμπνεύσει ξανά την ανατροπή.

Και ακριβώς στον κρίσιμο αυτό χρόνο, και ύστερα από τις μάχες που έχουμε δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εν μέσω σκληρών μνημονίων, πετυχαίνοντας για τις Κυκλάδες, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα του ΓΝ Θήρας, την ενίσχυση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και των κέντρων υγείας, τη λειτουργία της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, την προμήθεια των πλωτών μέσων διακομιδής και τα ασθενοφόρα, τα χρηματοδοτικά προγράμματα Φιλόδημος Ι και ΙΙ για τους δήμους που έδωσαν προοπτική σε 139 έργα ύψους 106 εκ. ευρώ, τη θεσμοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τη στήριξη της επαναλειτουργίας του Νεωρίου, στο κρίσιμο αυτό σημείο, μας είναι αδιανόητο να υπάρχουν φωνές, πρόσωπα, που με τις ατομικές δημόσιες παρεμβάσεις τους λειτουργούν διχαστικά όχι μόνο μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και μέσα στην κοινωνία των Κυκλάδων, που με τη στάση τους δημιουργούν εντυπώσεις και καταλήγουν να προσφέρουν εξακολουθητικά και οικειοθελώς τροφή στην προπαγάνδα μέσων ενημέρωσης και παράκεντρων «κύκλων».

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν μπορεί διαχρονικά να κατηγορηθεί η αριστερά στον τόπο μας είναι η φίμωση των διαφορετικών φωνών και απόψεων. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι ούτε εξωραϊστικός σύλλογος ούτε φιλολογική λέσχη. Είναι το κόμμα του 36%, είναι το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης και αυριανής κυβέρνησης και έχει συγκεκριμένες θέσεις που εκφράζονται θεσμικά και δυναμικά πρώτιστα από τους βουλευτές και τις βουλεύτριές του και τα συλλογικά του όργανα. Η διαφανής, σύννομη και ορθή λειτουργία θεσμών, οργανισμών και δραστηριοτήτων, η προάσπιση και η ενίσχυση της εργασίας, της υγείας και της αξιοπρέπειας του ατόμου, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού πλούτου αποτελούν κυρίαρχες συνιστώσες του αριστερού προοδευτικού προγράμματος του κόμματός μας. Αποτελούν δε τη βασική ατζέντα των εκλεγμένων εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αυτή για την οποία όλοι θα πρέπει να αγωνιζόμαστε δίπλα και μαζί με τους βουλευτές και τις βουλεύτριές μας”.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Καθολική Εκκλησία – Επισκοπή Σύρου: Δεκτή παραίτηση του Σεβασμιώτατου Πέτρου, ποιος είναι ο διάδοχος

Εγινε δεκτή από τον Πάπα η παραίτηση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου - Νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Λεονταρίτης – Φολέγανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή αθλητικού πάρκου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο αθλητικό πάρκο στην Φολέγανδρο

Φάρος του Αλυκού: Προετοιμάζεται, ανοίγει αύριο (12/04) τις πόρτες του και μας περιμένει

Σάββατο 12 Απριλίου και ο "Φάρος του Αλυκού" ανοίγει τις πύλες του... Πως μπορείτε να κάνετε κράτηση

Σαντορίνη: Έγινε το 1ο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Σαντορίνη: ο Τόπος, ο Χρόνος, οι Άνθρωποι». Στις 7 Μαΐου το επόμενο

Περισσότεροι από εκατό ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου Θήρας και παρακολούθησαν σχεδιασμένες εισηγήσεις.

Γιάννης Βασαλάκης: “1896 – Το παρασκήνιο γύρω από τη νίκη του Σπύρου Λούη”

H νίκη του Σπύρου Λούη, o πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε ποτέ στο Καλλιμάρμαρο Χαρίλαος Βασιλάκος και το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον Μαραθώνιο

Κικίλιας: Ερχεται διαγωνισμός άγονων γραμμών 4ετους διάρκειας

Βασίλης Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές - Τι είπε για λιμενικά Τέλη και υποδομές

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μετακινήσεις

Πάσχα: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Σε ποιες εταιρείες

Νάξος – 4ο Δημοτικό Σχολείο: Εκδρομή στην Δήλο και το ευχαριστώ τον ξεναγό Αντώνη Ποθητό

Το Ευχαριστήριο μήνυμα σε μορφή ποιήματος από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου προς τον ξεναγό Αντώνη Ποθητό

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος, στο 70% η πληρότητα στη γραμμή Παροναξίας – Σαντορίνη (video)

Άρχισε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Μεγάλη πληρότητα στα πλοία (video)

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Νάξος: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία φανέλες για καλό σκοπό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου φανέλες ερυθρόλευκων παικτών για καλό σκοπό..

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του