Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες: Σε Ανάφη και Σαντορίνη ο Ν. Συρμαλένιος

Κυκλάδες: Σε Ανάφη και Σαντορίνη ο Ν. Συρμαλένιος

|

Τα δυο νησιά των Κυκλάδων επισκέφτηκε ο Βουλευτης Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Συρμαλένιος

Την Ανάφη και τη Σαντορίνη επισκέφθηκε από το Σάββατο 11/6 έως την Τρίτη 14/6 ο Νίκος Συρμαλένιος.

syrmalenios.jpgΣτην Ανάφη συναντήθηκε καταρχήν με το Δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί στο νησί. Με χαρά μας διαπιστώσαμε την πρόοδο του τουριστικού καταφυγίου στο λιμάνι, το οποίο ξεκίνησε με χρηματοδότηση και ένταξη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η α’ φάση του οποίου έχει  ολοκληρωθεί, ενώ ξεκινάει και η β’ φάση με χρηματοδότηση και της σημερινής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει πολλά τουριστικά σκάφη στο μέσον του Αιγαίου. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το μικρό αεροδρόμιο, του οποίου ο χωμάτινος αεροδιάδρομος έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της ΜΟΜΑ, πάλι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα ολοκληρωθεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΜΑ. Για το θέμα αυτό ενώ υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων των πλευρών του δημοτικού συμβουλίου, παραμένουν κάποιες διαφωνίες επί του οικονομικού περιεχομένου. Επίσης ενημερωθήκαμε για τη διαμόρφωση της εγκατάστασης του ολοκληρωμένου βιολογικού καθαρισμού σε δημοτικό αγροτεμάχιο, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή φυσική ροή και καθαρισμό των λυμάτων σε όμορο χώρο. Ακόμη ο δήμαρχος μας ανακοίνωσε την οικοδόμηση κτιρίου του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου σε δημοτικό οικόπεδο. Τέλος συζητήσαμε για το φλέγον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, όπου το κεντρικό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού και γνωστοποίησης των δρομολογίων, έτσι ώστε οι τουρίστες να μπορούν έγκαιρα να οργανώνουν την επίσκεψη τους στο νησί. Μάλιστα ο δήμαρχος διερωτήθηκε γιατί οι διαγωνισμοί των επιδοτούμενων δρομολογίων δεν γίνονται αρχές του Φθινοπώρου, έτσι ώστε να έχουν καταλήξει έγκαιρα μπροστά στη νέα σεζόν.

Για το ίδιο ακριβώς θέμα συζητήσαμε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ανάφης Γιώργο Χάλαρη, ένα θέμα που έχουμε φέρει κατ’ επανάληψη στη βουλή, γιατί ακριβώς αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για το νησί.

Στη Σαντορίνη ο Νίκος Συρμαλένιος, προσκεκλημένος από το Δήμο Θήρας, παρευρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για τη λειτουργία 40 χρόνων του τελεφερίκ του Ιδρύματος Νομικού, που αποτέλεσε τομή για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων οι οποίοι μεταφέρονται από τον Όρμο Φηρών στα Φηρά.

Επίσης μαζί με την Ανθή Πατραμάνη, μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τον Κύρο Παγκαλίδη συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Θήρας, συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τη γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, με τις οποίες συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα, τα οποία τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, παθολόγου, πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου, μικροβιολόγου, οφθαλμίατρου, ενώ τα επείγοντα καλύπτονται κατά βάση από αγροτικούς γιατρούς.

syrmalenios2.jpgΜε αυτή την κατάσταση είναι εύλογο ότι έχουν αυξηθεί οι διακομιδές, ενώ είναι φανερό ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα οι μηνιαίες ή δεκαπενθήμερες μετακινήσεις π.χ. καρδιολόγου κλπ. Επίσης είναι πολλά τα κενά στους νοσηλευτές, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όλο το προσωπικό βρίσκεται υπ’ ατμόν αναχώρησης και για λόγους μη εύρεσης αξιοπρεπούς κατοικίας.   

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Διαμαντόπουλοο οποίος αναφέρθηκε φυσικά σε μια προσπάθεια αναβάθμισης που επιχειρείται. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται προκήρυξη θέσεων για 2 παθολόγους, 2 καρδιολόγους και 1 μικροβιολόγο, αναμένονται 7 νοσηλευτές με ειδική προκήρυξη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ αναμένεται άμεσα και απόφαση του υπουργείου για πρόσληψη επικουρικού διοικητικού προσωπικού (17 άτομα).

Επίσης μας μίλησε για δρομολόγηση αλλαγής του Κανονισμού (ΚΕΟΛ), με βάση την οποία θα προβλεφθούν θέσεις γαστρεντερολόγου και δερματολόγου, καθώς και περισσότερες θέσεις προσωπικού καθαριότητας.

Μας ανέφερε επίσης ότι επιδίωξη του είναι η αξιοποίηση του νοσοκομείου για ιατρικό τουρισμό με αιχμή την αναβάθμιση της μονάδας νεφρού. Τέλος στην ερώτηση μας για την απαίτηση πλέον το νοσοκομείο να ενταχθεί στο ΕΣΥ, μας απάντησε ότι η ισχυροποίηση της ΑΕΜΥ μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα του νοσοκομείου.  

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Νάξος ψήφισε (και πάλι) Αχτσιόγλου

Και τη 2η Κυριακή (24/09) η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα... Πως ψήφισε η πόλη της Νάξου και το Φιλώτι

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)
loading...