Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες (Σαντορίνη - Ανάφη): Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας και εξελίξεις

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Ανάφη): Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας και εξελίξεις

|

Αποδοτική συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον Δήμαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα – Η παρουσία του Δημάρχου Ανάφης αλλά και του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο πήραν μέρος εκτός του Δημάρχου Θήρας, ο Δήμαρχος Ανάφης κ. Ιάκωβος Ρούσσος και ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρία κυρίως ζητήματα τα οποία τέθηκαν υπόψη του Υπουργού, από τον Δήμαρχο Θήρας.

α) Η άμεση επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής ενδοεπικοινωνίας των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (Ανάφη, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) με τη Σαντορίνη και τη Σύρο μέσω Νάξου. Η δρομολογιακή αυτή γραμμή η οποία είναι δημόσιου συμφέροντος έχει διακοπεί λόγο των διαγωνιστικών διαδικασιών ανάδειξης αναδόχου εταιρείας η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο.

β) Η αύξηση της εβδομαδιαίας συχνότητας των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Σαντορίνης – Ανάφης – Σαντορίνης, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από ένα δρομολόγιο.

γ) Η ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή του Λιμεναρχείου Θήρας για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών εν όψη και της τουριστικής περιόδου.

Η ανταπόκριση του Υπουργού υπήρξε άμεση και θετική σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε για:

α) Άμεση πρόσκληση προς τον μειοδότη του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νότιων Κυκλάδων, προκειμένου να διακριβωθεί η επάρκειά του ως προς την υλοποίηση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Στόχος να επαναλειτουργήσει άμεσα , αλλά με αυστηρή τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, η συγκεκριμένη επιδοτούμενη γραμμή.

β) Αύξηση τουλάχιστον σε δύο ανά εβδομάδα, των δρομολογίων που εκτελούνται στην ακτοπλοϊκή γραμμή Σαντορίνη – Ανάφη – Σαντορίνη.

γ) Ενίσχυση με 10 επιπλέον άτομα της δύναμης του προσωπικού του Λιμεναρχείου Θήρας. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου σκάφους που διαθέτει σήμερα το Λιμεναρχείο Θήρας, με πιο σύγχρονο και λειτουργικό.

Ο Δήμαρχος Θήρας εξέφρασε δημόσια την ευαρέσκειά του προς τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη για την εποικοδομητική συνεργασία τους και την πολύτιμη βοήθειά του για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά, σε κάθε τομέα αρμοδιότητας του Υπουργού.

Ο Δήμαρχος Θήρας επεσήμανε την ουσιαστική βοήθεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση ο οποίος με την πολύτιμη εμπειρία του συνδράμει τον Δήμο Θήρας σε κάθε προσπάθεια του.

Τέλος ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε ιδιαίτερα την άριστη σχέση συνεργασίας και αλληλεγγύης που υπάρχει ανάμεσα στους Δημάρχους των Δήμων του Επαρχείου Θήρας και λειτουργεί προς όφελος των νησιών και των κατοίκων τους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».