Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες (Σαντορίνη - Ανάφη): Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας και εξελίξεις

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Ανάφη): Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας και εξελίξεις

|

Αποδοτική συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον Δήμαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα – Η παρουσία του Δημάρχου Ανάφης αλλά και του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο πήραν μέρος εκτός του Δημάρχου Θήρας, ο Δήμαρχος Ανάφης κ. Ιάκωβος Ρούσσος και ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρία κυρίως ζητήματα τα οποία τέθηκαν υπόψη του Υπουργού, από τον Δήμαρχο Θήρας.

α) Η άμεση επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής ενδοεπικοινωνίας των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (Ανάφη, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) με τη Σαντορίνη και τη Σύρο μέσω Νάξου. Η δρομολογιακή αυτή γραμμή η οποία είναι δημόσιου συμφέροντος έχει διακοπεί λόγο των διαγωνιστικών διαδικασιών ανάδειξης αναδόχου εταιρείας η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο.

β) Η αύξηση της εβδομαδιαίας συχνότητας των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Σαντορίνης – Ανάφης – Σαντορίνης, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από ένα δρομολόγιο.

γ) Η ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή του Λιμεναρχείου Θήρας για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών εν όψη και της τουριστικής περιόδου.

Η ανταπόκριση του Υπουργού υπήρξε άμεση και θετική σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε για:

α) Άμεση πρόσκληση προς τον μειοδότη του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νότιων Κυκλάδων, προκειμένου να διακριβωθεί η επάρκειά του ως προς την υλοποίηση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Στόχος να επαναλειτουργήσει άμεσα , αλλά με αυστηρή τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, η συγκεκριμένη επιδοτούμενη γραμμή.

β) Αύξηση τουλάχιστον σε δύο ανά εβδομάδα, των δρομολογίων που εκτελούνται στην ακτοπλοϊκή γραμμή Σαντορίνη – Ανάφη – Σαντορίνη.

γ) Ενίσχυση με 10 επιπλέον άτομα της δύναμης του προσωπικού του Λιμεναρχείου Θήρας. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου σκάφους που διαθέτει σήμερα το Λιμεναρχείο Θήρας, με πιο σύγχρονο και λειτουργικό.

Ο Δήμαρχος Θήρας εξέφρασε δημόσια την ευαρέσκειά του προς τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη για την εποικοδομητική συνεργασία τους και την πολύτιμη βοήθειά του για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά, σε κάθε τομέα αρμοδιότητας του Υπουργού.

Ο Δήμαρχος Θήρας επεσήμανε την ουσιαστική βοήθεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση ο οποίος με την πολύτιμη εμπειρία του συνδράμει τον Δήμο Θήρας σε κάθε προσπάθεια του.

Τέλος ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε ιδιαίτερα την άριστη σχέση συνεργασίας και αλληλεγγύης που υπάρχει ανάμεσα στους Δημάρχους των Δήμων του Επαρχείου Θήρας και λειτουργεί προς όφελος των νησιών και των κατοίκων τους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.