Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: "Ζητούμενο οι συνεργασίες"

Κυκλάδες – Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: “Ζητούμενο οι συνεργασίες”

|

Το ηχηρό μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων με φόντο τις εκλογές της 26ης Μαϊου: ” Ζητούμενο για την Αυτοδιοίκηση οι συνεργασίες και οι προγραμματικές συγκλίσεις”

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση υποστήριξης ή εκτίμησης στα πρόσωπα κάποιων υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΕ Κυκλάδων δηλώνει πως τα μέλη και οι φίλοι της που συμμετέχουν στα αυτοδιοικητικά σχήματα των νησιών τους, δεν προσπάθησαν ποτέ να επιβάλουν τις  πολιτικές τους απόψεις ή να συμβαδίσουν με κυβερνητικές επιλογές, λειτούργησαν και λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον των νησιών τους, τη σύγκλιση πολλών και διαφορετικών απόψεων και ανθρώπων με σεβασμό στις απόψεις όλων.

Στο ίδιο πλαίσιο η ΝΕ Κυκλάδων δεν έχει δώσει δημόσια στήριξη σε κανέναν συνδυασμό, σεβόμενη την πολύμορφη σύνθεση των παρατάξεων η όποια σφυρηλατήθηκε πάνω στα φλέγοντα τοπικά ζητήματα. Τοπικά ζητήματα που οξύνθηκαν από τις πολιτικές των σημερινών δημάρχων.

Γνωρίζουμε πως στις μικρές κοινωνίες η σύνθεση και η σύγκλιση απόψεων είναι το καίριο ζητούμενο, ειδικά τώρα που το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής βοηθάει στην καλύτερη έκφρασή τους.

Σίγουρα φίλοι και μέλη του κόμματος έχουν το πολιτικό κριτήριο να επιλέξουν σωστά τις δημοκρατικές και προοδευτικές παρατάξεις στον τόπο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι δύο ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρονται στην αξία των προγραμματικών συγκλίσεων ευρύτερων συνδυασμών και στην εκτίμηση στα πρόσωπα  των υποψηφίων τους, υποκρύπτουν κομματική εξάρτηση, εναγκαλισμό ή καπέλωμα.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι πόρτες των Υπουργείων ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτές σε όλους τους εκπροσώπους της και αυτό το έχει αποδείξει έμπρακτα η κυβέρνησή του. Με τον ίδιο τρόπο κινήθηκε και κινείται τόσο η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων όσο και οι τρεις τοπικοί βουλευτές.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.