Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Ν. Συρμαλένιος: "Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ Κέας πάνε ... Λαύριο"

Κυκλάδες – Ν. Συρμαλένιος: “Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ Κέας πάνε … Λαύριο”

|

Νίκος Συρμαλένιος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κυκλάδων): “Η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στην Αναφορά σχετικά με την ανάκληση της απόφασής του για την παύση της ανταποκρίτριας του ΟΓΑ στο Δήμο Κέας, παραπέμπει όλους τους ασφαλισμένους στο Λαύριο”.

Με πρόσφατη Αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Νίκου Συρμαλένιου, στις 14/1/2022, κατατέθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρία του Δήμου Κέας σχετικά με την παύση της ανταποκρίτριας του ΟΓΑ στο νησί στο τέλος του 2021. Από την Δήμαρχο Κέας, κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου προτάχθηκαν εύλογα επιχειρήματα που σχετίζονται με την αδύνατη ηλεκτρονική πρόσβαση κυρίως των ηλικιωμένων αγροτών στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ καθώς και την «τιμωρητική» πολιτική που τους επιβάλλεται να ταξιδεύουν στο Λαύριο για να εξυπηρετηθούν!

Στην επισυναπτόμενη σχετική απάντηση λοιπόν του Υπ. Εργασίας στις 11/2/2022, όχι μόνο απαξιούν να αναφερθούν στο ουσιαστικό πρόβλημα που θα επιφέρει η παύση της ανταποκρίτριας του ΟΓΑ για τους ασφαλισμένους, αλλά μας ενημερώνουν απλώς ότι  εφεξής τα νησιά της Κέας και της Κύθνου θα υπάγονται διοικητικά στην αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ στο Λαύριο

Είναι προφανές ότι η ισοπεδωτική πολιτική του Υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ μας δίνει ξεκάθαρα να καταλάβουμε ότι δεν προέχει η κοινωνική εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του ΟΓΑ στα νησιά, αλλά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του φορέα, αποκλείοντας την ισοτιμία πρόσβασης στις υπηρεσίες ασφάλισης .

Είμαστε σαφώς υπέρ της ψηφιακής μετάβασης των υπηρεσιών του Δημοσίου και της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε για μια ακόμα φορά να «μπαίνει το κάρο μπροστά από το άλογο». Διότι όχι μόνο την ισοτιμία στην ψηφιακή πρόσβαση όλων των πολιτών δεν εξασφαλίζει, αλλά επιβαρύνει ηλικιωμένους ανθρώπους σε κόστος και σε ταλαιπωρία, με την υποχρέωση μετακίνησης τους στο Λαύριο.

Σημειωτέον, ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που προκλητικά ψηφίζονται στη Βουλή διατάξεις διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και ειδικές θέσεις golden boys στον ΕΦΚΑ, με αστρονομικούς μηνιαίους μισθούς.

Δείτε την ολοκληρωμένη απάντηση στο τέλος του άρθρου σε μορφή pdf


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου: Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις παιδοκτονίες και απόπειρα δολοφονίας ενήλικης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Αμαλιάδας – Η 25χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και απόπειρα πνιγμού ενήλικης φίλης της

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης – Αισθητός στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:46 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ζάκρου – Χωρίς αναφορές για ζημιές

“Αιώνιοι” Φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες παλιούς φοιτητές, έρχεται νέα ρύθμιση

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα σε ενεργούς φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους να πάρουν το πτυχίο τους έως και σε 3 εξάμηνα – Εκκαθάριση καταλόγων με ανενεργούς φοιτητές

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος… Άνθρωπος-Ορχήστρα στο Santorini Summer Camp!

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τα παιδιά, με τον πολυτάλαντο δάσκαλο της Χορωδίας και Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας, γεμάτη μελωδία, ρυθμό και χαμόγελα!

Τραγουδώντας την Αγάπη: Μια μαγική μουσική βραδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου με την Τατιάνα Ζωγράφου

Ο Δήμος Τήνου, το 1ο Δημοτικό και ο Σύλλογος Γονέων συνδιοργάνωσαν μια αξέχαστη εκδήλωση με τραγούδι, συμμετοχή και συγκίνηση, γεμίζοντας το νησί με μουσική και χαμόγελα.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.