Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Κ. Γιαννακά: "Η Κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει την ζωντανή Ελλάδα"

Κυκλάδες – Κ. Γιαννακά: “Η Κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει την ζωντανή Ελλάδα”

|

Η Κατερίνα Γιαννακά – Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – σε παρέμβασή της με θέμα την Υγεία – Τι αναφέρει για την εικόνα των τριών νοσοκομείων σε Νάξο, Σύρο και Σαντορίνη 

“…. Το νοσοκομείο Νάξου χτίζεται στην άμμο με προεκλογικές εξαγγελίες, εξωραϊσμούς, φτιασιδώματα και συσκέψεις τοπικών παραγόντων στο υπουργείο Υγείας. Την ίδια στιγμή φημολογείται, χωρίς να διαψεύδεται, από τους αρμόδιους, ότι το νοσοκομείο της Νάξου είναι στα 63 υπό κατάργηση μικρά νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας….” 

Μέρος του άρθρου της Κατερίνας Γιαννακά – μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θέμα την Υγεία στις Κυκλάδες και τίτλο ” Η υγεία στο απόσπασμα”…

Αναλυτικά, αναφέρει (στο τέλος του άρθρου σε μορφή pdf): 

“Το πανελλήνιο αίτημα για την αναβάθμιση και στήριξη του ΕΣΥ, που παρά την εγκατάλειψη άντεξε τελικά, στη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση  το αγνόησε και περιορίστηκε στα χειροκροτήματα του πρωθυπουργικού ζεύγους στην αρχή της πανδημίας.

Η πλήρης απαξίωση και υποβάθμιση των κρατικών δομών υγείας, που συστηματικά προωθεί η κυβέρνηση, είναι συνειδητή πολιτική, για να παραδώσει και αυτό το δημόσιο αγαθό στους κλινικάρχες, που επιμελώς δεν τα επίταξε για να δεχτούν ασθενείς Covid-19, παρά την αφόρητη πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Με μεθοδικό τρόπο συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική αυτή και το ΕΣΥ οδηγείται στο απόσπασμα και στα Κυκλαδονήσια. Δεν κατεδαφίζουν μόνο το έργο που έγινε την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (2015 2019), εν μέσω μνημονίων και σκληρής επιτήρησης των δανειστών. Επιχειρούν την πλήρη απαξίωση συνολικά του ΕΣΥ, για να το παραδώσουν ως ώριμο φρούτο στους κλινικάρχες. 

Στα Κυκλαδονήσια όλες οι δομές υγείας είναι υποβαθμισμένες και εγκαταλειμμένες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Μας έχουν γυρίσει πολύ πίσω, στην εποχή πριν το 1981, της άγονης γραμμής και της ξεχασμένης Ελλάδας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παρέδωσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τρία νοσοκομεία σε αναβάθμιση και ανάπτυξη. Το Νοσοκομείο Σύρου στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό, αλλά και επικουρικό, με νέες κλινικές, σύγχρονο εξοπλισμό.

Το νοσοκομείο Σαντορίνης που το παρέλαβε κλειστό και εγκαταλειμμένο και έτοιμο να πωληθεί σε ιδιώτες, το παρέδωσε επίσης σε πλήρη λειτουργία (χειρουργεία, μονάδα τεχνητού νεφρού, αξονικός τομογράφος).

Το Νοσοκομείο Κ. Υγείας Νάξου, το παρέδωσε επίσης σε πορεία ανάπτυξης και λειτουργίας, με μονάδα τεχνητού νεφρού και αξονικό τομογράφο, σε πορεία ανεξαρτητοποίησής του από το νοσοκομείο Σύρου. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Ίδρυσε και έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο, αίτημα πολύχρονο των φορέων των Κυκλάδων, που σώζει ζωές, ενώ προγραμμάτισε και προώθησε την κατασκευή και αγορά δύο πλωτών μέσων μεταφοράς ασθενών, το ένα με έδρα τη Νάξο και το άλλο τα Δωδεκάνησα. 

Σήμερα αυτές οι δομές-ζωής για τα νησιά μας, καθημερινά υποβαθμίζονται, απαξιώνονται και ακυρώνονται. Δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό, προσπαθούν να καλύψουν τα τεράστια κενά με εποχιακό προσωπικό και έκτακτες αποσπάσεις από τη μία δομή στην άλλη, γεγονός που εξοντώνει τους εργαζόμενους και αποδυναμώνει την όποια  λειτουργία των μονάδων β/θμιας φροντίδας υγείας των νησιών και αυτά όλα στην αρχή της τουριστικής σεζόν.. 

Το νοσοκομείο Νάξου χτίζεται στην άμμο με προεκλογικές εξαγγελίες, εξωραϊσμούς, φτιασιδώματα και συσκέψεις τοπικών παραγόντων στο υπουργείο Υγείας. Την ίδια στιγμή φημολογείται, χωρίς να διαψεύδεται, από τους αρμόδιους, ότι το νοσοκομείο της Νάξου είναι στα 63 υπό κατάργηση μικρά νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας. 

Το νοσοκομείο Θήρας, κατ’ όνομα πλέον είναι νοσοκομείο και καθημερινά υποβαθμίζεται σε  Κέντρο Υγείας. 

Το μοναδικό πλέον νοσοκομείο του νομού μας στη Σύρο, είναι υπό κατάρρευση. Γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, μα και ολόκληρος ο συριανός λαός, με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες εκφράζουν την αγωνία τους.  Τις τελευταίες μέρες δεν γίνονται τακτικά, ούτε έκτακτα χειρουργεία, καθώς απουσιάζουν, λόγω Covid-19, οι δύο εναπομείναντες εργαστηριακοί γιατροί. 

Το καρδιολογικό τμήμα σήμερα παραμένει με έναν γιατρό μόνον (από τους τρεις που προβλέπονται), ενώ και αυτός συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου.

Οι αρμόδιοι κωφεύουν συστηματικά και συνειδητά, γιατί απλά υλοποιούν την πολιτική τους, εκχώρησης των δομών του ΕΣΥ στους ιδιώτες. 

Όταν ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε πρόσφατα τη Σύρο, προκειμένου να εγκαινιάσει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νεώριο, απαξίωσε να επισκεφθεί το νοσοκομείο, να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, να ακούσει τα προβλήματά τους. Περιορίστηκε μόνο στην επίσκεψη σε ένα δημοτικό σχολείο της Βάρης. Τι να έλεγε άλλωστε… να ανακοίνωνε μια ακόμα ανέγερση κτιρίου στη θάλασσα;

Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείο Σύρου, που είναι  αγώνας ζωής για κάθε Συριανό, για κάθε Κυκλαδίτη. Είναι βέβαιο πια, πως αυτή εδώ η κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει τη ζωντανή Ελλάδα”.  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΞ – Κυκλάδες: Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι Κατσαράς, Ηλιόπουλος

Δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων, ο Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξος) και ο Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνη) στη μάχη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ..

Γιάννης Αγγέλου – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αι.: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση και από την πρώτη στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παζάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκαταστήσει ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Σαντορίνη: Αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτώβρη από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Εφυγε ο “ξανθός” του Ελληνικού μπάσκετ, αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ. “Έφυγε” σε ηλικία 78 ετών ο “Ξανθός” της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης.

Cycladic Identity – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά

Ηδη υλοποιούνται εννέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων (την Αμοργό, την Ανδρο, την Δονούσα, την Ιο, την Κέα, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σίκινο)

Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον για 120.000 ασθενείς

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς

Aegean Airlines: «Aνοίγει φτερά» για το χειμερινό πρόγραμμα με νέους προορισμούς

Aegean Airlines Εννέα (9) νέα δρομολόγια και τρεις (3) νέες χώρες προστίθενται - Επτά (7) θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η Νίσυρος είναι πολλά παραπάνω από το ηφαίστειό της

Νίσυρος – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – είναι ένα υπέροχο “εργαστήρι” γεωλογίας και προσφέρει εικόνες και γνώσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης. Το νησί έχει και ενδιαφέρουσα μυθολογική… διάσταση, λίγο κλισέ, αλλά μας αρέσει!

Κέα – Δήμος: Παραδόθηκαν είδη που συγκεντρώηκαν για τους πληγέντες

Παραδόθηκαν τα είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι Κέας για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»

ΠΝΑι: Ακλόνητο φαβορί ο Χατζημάρκος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

SEAJETS – Διαγωνισμός:Ταξίδεψε και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός: Ταξίδεψε με τη SEAJETS και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Δικηγόροι: Ημέρα Αγιασμού για τη νέα …σεζόν

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησία

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν