Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Γ. Βλασερός: "Σε απραξία οδηγείται το Νοσοκομείο της Σύρου"

Κυκλάδες – Γ. Βλασερός: “Σε απραξία οδηγείται το Νοσοκομείο της Σύρου”

|

Γιάννης Βλασερός (Κυκλάδες) : «Η ασκούμενη πολιτική υγείας καταδικάζει σε απραξία το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Σύρου» 

 

Ο Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, πρότεινε  στο νοσοκομείο Σύρου η καρδιολογική κλινική  να αποκτήσει μονάδα καθετηριασμού για διάγνωση  και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου.

Ο κ. Γιάννης Βλασερός, μιλώντας στο Syrostv1 ανέφερε ότι οι πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του κινήματος αφορούσαν τη σύσταση της τοπικής συντονιστικής επιτροπής της Σύρου, όπου ορίστηκε η εφορευτική επιτροπή και θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της συντονιστικής οργάνωσης της Σύρουπου θα γίνουν άμεσα.

Στη συνέχεια ο κ. Βλασερόςαναφέρθηκε στο πρόβλημα της δυσπραγίας της περίθαλψης, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί – όπως είπε- να υφίσταται στα νησιά των Κυκλάδων με επίκεντρο τη Σύρο λόγω του προβλήματος που προέκυψε στο νοσοκομείο του νησιού, το οποίο αποτελεί το βασικό νοσοκομείο του νομού. Εκεί, όπως ανέφερε: «έκλεισαν τα χειρουργεία καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος βιοπαθολόγος  ενώ από την άλλη  κινδυνεύει να κλείσει και η καρδιολογική κλινική λόγω συνταξιοδότησης του υπάρχοντος  καρδιολόγου».

Ο κ. Βλασερός ανέφερε, ωστόσο, ότι: «πολιτικές υπάρχουν και ήδη έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν με απτό αποτέλεσμα που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τα νησιά. Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτή τη στιγμή ασκείται η κατάλληλη πολιτική για να μπορέσει ο κρατικός φορέας του Εθνικού Συστήματος Υγείας να καλύψει τις βασικές ανάγκες του χώρου. Και συνέχισε: «Δυστυχώς, η φιλοσοφία που έχει η παράταξή μας που ενστερνίζεται την άποψη ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό δεν εφαρμόζεται στην πράξη πλήρως».

Σύμφωνα με τον κ. Βλασερό, το νομαρχιακό νοσοκομείο της Σύρου δεν καλύπτει τις ανάγκες του νομού, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί πολλές χιλιάδες κόσμου. Το εν λόγω νοσοκομείο, όπως ανέφερε, έπρεπε να λειτουργεί σαν πραγματικό  γενικό κρατικό νοσοκομείο, το οποίο να εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες. «Το νοσοκομείο έχει έλλειμμα υγειονομικού προσωπικού και ειδικά έλλειμα ιατρών. Μάλιστα, όταν αποχωρήσει κάποιος ιατρός απ’ αυτό καθυστερεί πάρα πολύ η πρόσληψη νέου, παρόλο που υπάρχουν  ενδιαφερόμενοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Βλασερός αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα των διακομιδών που, όπως είπε, επιτείνεται λόγω της ανεπάρκειας του νοσοκομείου της Σύρου, αφού διακομίζονται εκεί ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν την αναγκαία φροντίδα και χάνουν πολύτιμο χρόνο καθώς απαιτείται συχνά και μια δεύτερη διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το θέμα αυτό, όπως εξήγησε και ως καρδιολόγος, για τους καρδιολογικά πάσχοντες,που δεν θα υπήρχε αν υπήρχε  μονάδα καθετηριασμού.

Μάλιστα, με πρόταση του κ. Βλασερού είχε περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για το νέο ΕΣΥ τού ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής ένα νέο κεφάλαιο που αναφερόταν στο θέμα της υγείας στα νησιά όπου υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες -όταν εφαρμοστούν-θα επιτευχθεί η αριθμητική αύξηση και αναβάθμιση των δομών υγείας στα νησιά που το έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Βλασερός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κινήματος. Ήδη το ΠΑΣΟΚ δείχνει σημεία σημαντικής ανάκαμψης ειδικά  μετά την εκλογή ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής  του Νίκου Ανδρουλάκη με διπλασιασμό των ποσοστών του. «Όποτε και να γίνουν εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο», ανάφερε.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Αναστάτωση με τη παρουσία για 3η ημέρα τουρκικών αλιευτικών κοντά στην ακτή (!!!)

Καταγγελίες για τουρκικά σκάφη σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές – Η επίσημη θέση του Λιμενικού για τη μεταφορά κλωβών από τη Μάλτα

Η Βάνα Πεφάνη στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο

Μια συγκινητική επίσκεψη και μια ξεχωριστή επανένωση με το σκηνικό της «Έβδομης Ημέρας της Δημιουργίας»

AEGEAN 600: Ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας που κάνει το Αιγαίο παγκόσμια σκηνή

Από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου, η καρδιά της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας χτυπά στην Ελλάδα – Ένας αγώνας 605 ναυτικών μιλίων ανάμεσα σε νησιά-σύμβολα του ελληνικού καλοκαιριού

Πορτογαλία: Νεκρός ο Ντιόγκο Ζότα – άσος της Λίβερπουλ – σε τροχαίο, είχε παντρευτεί πριν 10 μέρες

Τραγική ειρωνεία για τον αστέρα της Λίβερπουλ και της Εθνικής Πορτογαλίας, που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με Λαμποργκίνι στην Ισπανία – Είχε παντρευτεί πριν από 10 ημέρες και αφήνει πίσω του τρία παιδιά

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Η Πάρος στο προσκήνιο μέσα από το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Από τη Χρυσή Ακτή μέχρι τις Λεύκες, από τα καΐκια των ψαράδων ως τα τραμπολίνα και τα τυροκομεία, η Πάρος αποκαλύπτει το πολύπλευρο πρόσωπό της μέσα από την κάμερα του «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η νησιωτικότητα ως πρότυπο ευρωπαϊκής πολιτικής

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναδεικνύει τις πρωτοποριακές νησιωτικές πολιτικές σε διεθνές βήμα, ζητώντας από την Ε.Ε. όχι εξαιρέσεις αλλά ευκαιρίες και στοχευμένη στήριξη για τα νησιά της Ευρώπης.

Τουρισμός στα ύψη, ξενοδοχεία σε πώληση: Διπλή εικόνα πίσω από τα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού (πίνακας)

Παρά τα ιστορικά ρεκόρ επισκεπτών και εσόδων, εκατοντάδες ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη την Ελλάδα πωλούνται ή οδηγούνται σε πλειστηριασμό — Ανησυχητική τάση για την «καρδιά» της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Σαφές “όχι” στη μεταφορά των Κούρων λέει ο Σύλλογος Μελάνων “Κούρος ο Έλληνας”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού για τη μεταφορά των Κούρων στο νέο μουσείο – “Η αποκοπή τους είναι ιστορική ασέβεια”

Βαγγ. Κατσαράς: «Η συνταγή της επιτυχίας είναι η φιλοξενία που υπάρχει μέσα μας» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μιλά για την εξαιρετική πορεία της σεζόν, τις προκλήσεις και τις παρεμβάσεις σε υποδομές, ύδρευση, λιμάνι και ποιότητα ζωής

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)