Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Φόρτωμας: Η επίσκεψη στο γραφείο Πέτσα και η πρόσκληση για...

Κυκλάδες – Φόρτωμας: Η επίσκεψη στο γραφείο Πέτσα και η πρόσκληση για Νάξο

|

Συνάντηση βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα με τον Αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα – Η παρουσία Πολυκρέτη και η πρόσκληση για επίσκεψη στη Νάξο 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα  ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλη Πολυκρέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει για την  ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης που αφορούν τόσο τη Νάξο, όσο και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Ο βουλευτής και ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την ένταξη του έργου «Εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ταχυδιυλιστηρίου Εγγαρών» και τον ενημέρωσαν για επιπλέον θέματα που απασχολούν και τις Μικρές Κυκλάδες.

Ο κ. Πέτσας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, ακολουθώντας την σταθερή πολιτική της Κυβέρνησης για στήριξη της νησιωτικότητας. Τέλος, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε πως σύντομα θα επισκεφτεί τη Νάξο, αλλά και τις Μικρές Κυκλάδες.

 «Η συνεργασία των νησιωτικών δήμων με το Υπουργείο Εσωτερικών και, ιδιαίτερα με τον κ. Πέτσα είναι υποδειγματική. Ο κ. Υπουργός αποδεικνύει συνεχώς ότι στέκεται έμπρακτα δίπλα στους νησιώτες, αφουγκραζόμενος τα αιτήματά τους και χρησιμοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Από πλευράς μου δεσμεύομαι να είμαι αρωγός αυτής της προσπάθειας και να συνδράμω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ο κος Φόρτωμας όταν εντάχθηκε το έργο του ταχυδιυληστηρίου Εγγαρών στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (σ.σ. μαζί με άλλα επτά έργα) είχε κάνει μνεία στην προσπάθεια του κου Πολυκρέτη…   “Για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκρίθηκε ποσό ύψους 2.804.096,00 €, το οποίο αφορά έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ταχυδιυλιστηρίου Εγγαρών και για την επίτευξη του οποίου καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλης Πολυκρέτης”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.