Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Φόρτωμας: Δεκτές οι προτάσεις για δασικούς χάρτες (video)

Κυκλάδες – Φόρτωμας: Δεκτές οι προτάσεις για δασικούς χάρτες (video)

|

Φίλιππος Φόρτωμας – Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας – για δασικούς χάρτες.. Με την ενσωμάτωση των προτάσεων μου για τους δασικούς χάρτες στην τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιλύονται τα προβλήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος” (video) 

Δεκτές έγιναν οι προτάσεις του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, για τους δασικούς χάρτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω εκτάσεων. Οι προτάσεις ενσωματώθηκαν σε Υπουργική Τροπολογία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων, τον τομέα της ανακύκλωσης, ειδικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα και το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Φόρτωμας, με προσωπικές του ενέργειες και παρεμβάσεις και σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε προωθήσει τον Δεκέμβριο του 2020 προτάσεις νομοθετικών βελτιώσεων προς την ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό τον ορθότερο χαρακτηρισμό των εκτάσεων και την επίλυση των ζητημάτων αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Με την ενσωμάτωση των προτάσεων του βουλευτή στην εν λόγω τροπολογία, επιλύονται τα προβλήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος, διαφυλάσσονται οι ιδιοκτησίες των Κυκλαδιτών, διαχωρίζονται οι δασικές από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, απαγκιστρώνεται η διαδικασία αναγνώρισης της κυριότητας από τα πολιτικά δικαστήρια και διαχωρίζονται οι μεικτές εκτάσεις.


 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί μία εθνική μεταρρύθμιση, καθώς καλύπτει σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό όλο το φάσμα, αναφορικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά φέρνει και εξίσου σημαντικές ρυθμίσεις σε πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη διάταξη, δυνάμει της οποίας ισχυροποιείται  ο ρόλος των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στο Νομό των Κυκλάδων.

Και όπως δήλωσε… «Χαιρετίζω τη νομοθετική πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου, που ενσωματώνει προτάσεις που εγώ ο ίδιος προσωπικά, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχα προωθήσει από τον Δεκέμβριο του 2020. Μέσα από αυτές τις αλλαγές διαφυλάσσονται οι ιδιοκτησίες όλων των Κυκλαδιτών, απομακρύνεται ο κίνδυνος απώλειάς τους και αποσαφηνίζεται ο χαρακτηρισμός τους! Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι υπόθεση όλων μας. Ευχαριστώ προσωπικά και την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου για τη σημαντική συμβολή της».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσια: Σκληρή απάντηση των επιχειρηματιών στον αντιδήμαρχο Οικονομικών

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει «λαϊκισμό και κακοδιαχείριση» – Αμφισβητεί την «κοινωνική πολιτική» του Δήμου και ζητά δίκαιη τιμολόγηση στο νερό

Εκπαίδευση: Ένας στους τέσσερις νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ζήτησε άδεια αμέσως μετά τον διορισμό

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλά για «δομικό πρόβλημα» που αφήνει κενά κάθε Σεπτέμβριο – Σχεδόν 30% οι άδειες στα νησιά του Αιγαίου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ – Αυστηρότερες ποινές και εισαγωγή της έννοιας της υποτροπής

Από σήμερα εφαρμόζεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για κινητό, κράνος, ζώνη, ταχύτητα και αλκοόλ

Κουφονήσια: 3.135 € από το Koufonisia Festival για τα παιδιά του νησιού

Οι εθελοντικές δωρεές του φετινού Φεστιβάλ στηρίζουν τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις

Ιάκωβος Καμπανέλλης: «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» ζωντάνεψε στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας τίμησε τον Ναξιώτη δημιουργό με μια δυνατή σατιρική παράσταση

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Τέταρτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας φέτος

Μικρή Βίγλα ... 31 νεογέννητες χελώνες έφτασαν στη θάλασσα με τη βοήθεια εθελοντών και Λιμεναρχείου

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Κουφονήσια: Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς για τα «φουσκωμένα» τιμολόγια νερού (video)

Κατσαράς «Έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός – Δεν θέλαμε η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες να μείνουν χωρίς νερό»

Κ. Μουστάκη για ΕΕΕΕΚ Νάξου: «Δεκατρία παιδιά μοιράζονται μια αίθουσα που δεν κάνει ούτε για καταφύγιο ζώων» (video)

Η Κατερίνα Μουστάκη στον ΣΚΑΪ για το ΕΕΕΕΚ Νάξου «Δεκατρία παιδιά μοιράζονται μια αίθουσα που δεν κάνει ούτε για καταφύγιο ζώων» – Έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας για άμεση λύση

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.