Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες: Δύο έργα (αθλητική δράσης) ύψους 2 εκατ. ευρώ "έρχονται" στη Πάρο

Κυκλάδες: Δύο έργα (αθλητική δράσης) ύψους 2 εκατ. ευρώ “έρχονται” στη Πάρο

|

Ο Στέλιος Πέτσας – αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών – βρέθηκε χθες στη Πάρο – Τα έργα που ανακοίνωσε , τι είδε και ..  “Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών με βασικά έργα υποδομών και νέες εγκαταστάσεις”

Τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών της ανέγερσης δύο νέων αθλητικών κέντρων στην Πάρο, που αναδεικνύουν στην πράξη τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης –συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού– ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο νησί των Κυκλάδων.

Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με φορείς και τη διοίκηση του Δήμου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, με βάση τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί για ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών –με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»– και προανήγγειλε τη χρηματοδότηση της κατασκευής: α) του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Παροικιά και β) του νέου ανοικτού σταδίου στη Νάουσα της Πάρου. Όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας, η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών –για τις δύο νέες αυτές αθλητικές υποδομές– ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ περίπου και έρχεται να προστεθεί στο ποσό των 620.000 ευρώ που έχει, ήδη, δεσμευτεί από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Παροικιά.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών στα εξαιρετικής σπουδαιότητας έργα για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού, συνολικού προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ, τα οποία υλοποιούνται ήδη με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Πέτσας τόνισε τη σημασία των έργων αυτών τόσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες, όσο και για τη δυνατότητα των στρατηγικών επενδύσεων που μπορούν να γίνουν στο νησί. Στάθηκε, δε, στο μεγάλο έργο –ύψους 7 εκατ. ευρώ– για τη μεταφορά των λυμάτων των οικισμών Λεύκες και Κώστος και την αναβάθμιση του βιολογικού στη Μάρπησσα με τον πλήρη εκσυγχρονισμό της παλαιάς μονάδας, που έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (ΑΤ02), τον Σεπτέμβριο του 2021. Το έργο έρχεται να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, εδώ και δεκαετίες, οι κάτοικοι και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ενός σύνθετου δικτύου αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 16.500 μέτρων περίπου, καθώς και την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αντλιοστασίων τελευταίας τεχνολογίας για πρώτη φορά στο νησί.  

Από την Πάρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, την ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης», το αμέσως επόμενο διάστημα, δύο ακόμη προτάσεων του Δήμου: α) της μελέτης του έργου διαχείρισης απορριμμάτων και β) του έργου για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του νησιού.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν, επιπροσθέτως, οι θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών το τελευταίο διάστημα, ζητήματα υποστελέχωσης του Δήμου, καθώς και το αίτημα της δημοτικής αρχής για την υπογειοποίηση των καλωδίων στον οικισμό Λεύκες.

Ο κ. Πέτσας επιθεώρησε, στην Παροικιά, την πορεία του έργου για την αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης, ύψους 1 εκατ. ευρώ περίπου, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Εν συνεχεία, επισκέφθηκε τους οικισμούς Λεύκες και Μάρπησσα σχετικά με το εμβληματικό έργο του «Αντώνης Τρίτσης» για την «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων», ύψους 7 εκατ. ευρώ, καθώς και τον χώρο στη Νάουσα όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το ανοικτό στάδιο. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε, επίσης, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του συλλόγου PAWS, στο νησί, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τους βασικούς άξονες του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, όπως ψηφίστηκε, στα μέσα Σεπτεμβρίου, από τη Βουλή των Ελλήνων.

 

Πέτσας … Τι είπε για τα έργα

«Βλέπουμε, σήμερα εδώ στις Λεύκες, ένα πολύ σημαντικό έργο –ύψους 7 εκατ. ευρώ– που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών στο νησί της Πάρου, να παίρνει σάρκα και οστά. Και αναφέρομαι στην οριστική επίλυση –μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»– του «γόρδιου δεσμού» της αποχέτευσης στον Κώστο και στις Λεύκες, καθώς και στην αναβάθμιση του βιολογικού στη Μάρπησσα, ένα έργο το οποίο επιλύει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, εδώ και δεκαετίες, αυτός ο ιστορικός οικισμός. Γιατί, δεν μπορεί ένας τουριστικός προορισμός –όπως η Πάρος– να μην έχει τις απαραίτητες υποδομές. Και υποδομές, χωρίς ύδρευση και αποχέτευση, δεν νοούνται

Και δεν σταματάμε εδώ. Καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα, ακολουθούν και νέες εντάξεις έργων και μελετών της δημοτικής αρχής στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών: όπως η μελέτη για τη διαχείριση απορριμμάτων –ένα έργο με σοβαρότατο περιβαλλοντικό αποτύπωμα– και το έργο που σχετίζεται με την αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων του νησιού. Πρόκειται για προτάσεις που θα είναι έτοιμες προς ένταξη, μέχρι τον Φεβρουάριο, προκειμένου η δημοτική αρχή να είναι σε θέση να «τρέξει» άμεσα τα έργα, να τα δημοπρατήσει, να τα συμβασιοποιήσει και να τα υλοποιήσει προς όφελος των δημοτών. 

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε, επίσης, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνδράμει –μέσω των χρηματοδοτικών του εργαλείων– για δύο ακόμη βασικές αθλητικές υποδομές στο νησί, συνολικού ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ. Είναι ένα θέμα που το έχω συζητήσει και με τους τοπικούς μας βουλευτές, τον κ. Γιάννη Βρούτση, την κ. Κατερίνα Μονογυιού και τον κ. Φίλιππο Φόρτωμα, οι οποίοι είναι, πάντοτε, αρωγοί σε κάθε μας προσπάθεια. Το πρώτο έργο αφορά στο κλειστό γυμναστήριο στην Παροικιά και το δεύτερο στο ανοικτό στάδιο στη Νάουσα, για να έχουν οι νέοι μας τη δυνατότητα να αθληθούν όπως πρέπει, τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα αθλητισμού και πολιτισμού, που έρχονται να συμπληρώσουν τα εξαιρετικής σπουδαιότητας έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί, που χρηματοδοτούνται, ήδη, από το Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να φέρουμε την Πάρο εκεί που της αξίζει, όπως την έχουν κατατάξει και τα εκατομμύρια των επισκεπτών της κάθε χρόνο.

Κύριε Δήμαρχε, πάντα σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, προσπαθούμε για το καλύτερο για τους πολίτες σε όλη την επικράτεια. Και εύχομαι, σε επόμενη επίσκεψή μας, να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε κάποιο από τα έργα αυτά που έχουν ήδη δρομολογηθεί στο νησί –με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών– όπως το έργο για την αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης που είδα, με χαρά, ότι προχωράει στην Παροικιά. Θα είμαστε, πάντα, δίπλα σας για το καλό όλων, να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε ανάγκη σας. Η Κυβέρνηση δρα ενιαία και πάντα δουλεύουμε –όλοι μαζί– επιδεικνύοντας άριστη συνεργασία, προκειμένου να φέρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε: μία απτή βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Fraport: Ζητάει αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο για (άγνωστα) προβλήματα στα αεροδρόμια

Aπειλεί το ελληνικό δημόσιο η Fraport με αξίωση αποζημιώσεων για προβλήματα στα 14 αεροδρόμια

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Επίσκεψη στην Τήνο

Ο Γιάννης Βρούτσης - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων - βρίσκεται στην Τήνο

Μύκονος: Κι όμως ανεστάλη η κατεδάφιση ακινήτου (!!!)

Δικαστήριο έδωσε 15νθήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει, μόνο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει... προ διετίας.

Ουκρανία – Χερσώνα: Στις στέγες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η κατάρρευση του φράγματος Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς - Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Χερσώνα

Κορυδαλλός: ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Δ.Μ και Β.Ρ. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδες εκβιαστών και, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία

Πανελλαδικές 2023 – ΓΕΛ: Εξετάζονται σήμερα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Τρίτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Πέμπτη, για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάζονται πλέον σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Εκλογές 2023 – Θαλ. Καραμολέγκου: “Ας προσλάβουμε τον Πήτερ Παν να κάνει τις μετακομιδές ασθενών”

Αρθρο της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων Θαλλελαίας Ιακωβίνας Καραμολέγκου με τίτλο "Το ΕΚΑΒ σε ρόλο ατροπού"

Σύμη – Λ. Παπακαλοδούκας: “Πολλές φορές εκτελώ χρέη οδηγού ασθενοφόρου”

Σύμη: «Πολλές φορές εκτελώ χρέη οδηγού» – Τι λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος για το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Ταξίδι εξοικείωσης σε Κέα και Σίφνο μέσω ΕΟΤ

ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα, Κέα και Σίφνο για αφιέρωμα στη Γαλλική τηλεόραση

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό