Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Αντ. Γάκης: "Το οφείλουμε στα νησιά μας, ήρθε η καθοριστική...

Κυκλάδες – Αντ. Γάκης: “Το οφείλουμε στα νησιά μας, ήρθε η καθοριστική ώρα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”

|

Ο Αντώνης Γάκης – μέλος του Κεντρική Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – μιλάει για την νέα ημέρα που πρέπει να ανατείλλει στην Ελλάδα … 25 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που έφυγε ο Ανδρέας Παπανδρέου – Τι λέει ο Αντώνης Γάκης για τον Αλέξη Τσίπρα και τα νησιά των Κυκλάδων 

“… Σήμερα πλέον έχει ανατείλει μια νέα μέρα για την Μεγάλη Δημοκρατική Συμμαχία που συγκροτείται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αδιαμφισβήτητο ηγέτη της τον Αλέξη Τσίπρα, τον πιο χαρισματικό ηγέτη του 21ου αιώνα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Ήρθε η καθοριστική ώρα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να αποτελέσει την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αγκαλιάσει και θα μπολιάσει στον κορμό του τις προκλήσεις της νέας Εποχής. Είναι ένα παλλαϊκό κάλεσμα και μια ιστορική επιταγή… “

Μέρος από την σημερινή ανακοίνωση του Αντώνη Γάκη – μέλους του Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – και η οποία έρχεται με την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κος Γάκης θεωρεί ότι είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικό Συμμαχία και κυρίως μιλάει στους Κυκλαδίτες τονίζοντας ότι “  Ειδικά εμείς οι Κυκλαδίτες έχουμε πολλούς λόγους παραπάνω να σταματήσουμε την απαξίωση της νησιωτικοτητας από τους αδέξιους άριστους της Νέας Δημοκρατίας με ένα κοινό βηματισμό παλαιών και νέων συντρόφων , όλων των προοδευτικών δυνάμεων! Το οφείλουμε στα νησιά μας! Στον πολιτικό μας πολιτισμό! Στους ήρωες των νησιών μας, στον Μανώλη Γλέζο στον Νικηφόρο Μανδηλαρά στον κάθε γνωστό και άγνωστο αγωνιστή που θυσιάστηκε για τη Δημοκρατία !”

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κου Γάκη αναφέρει: 

Σαν σήμερα ,ένα τέταρτο του αιώνα  που έφυγε ένας χαρισματικός  πολιτικός που σημάδεψε  και δημιούργησε μια ολόκληρη Νέα εποχή , ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κατάφερε το 1981 να φέρει την πρώτη μεγάλη αλλαγή και ένωσε την Αριστερά με το Κέντρο την Πολιτική Οικολογία με τον Δημοκρατικό  Σοσιαλισμό !

Σήμερα πλέον έχει ανατείλει  μια νέα μέρα για την Μεγάλη Δημοκρατική Συμμαχία που συγκροτείται με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αδιαμφισβήτητο ηγέτη της τον Αλέξη Τσίπρα , τον πιο χαρισματικό ηγέτη του 21ου αιώνα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Ήρθε η  καθοριστική ώρα του ΣΥΡΙΖΑ   Προοδευτική Συμμαχία να αποτελέσει την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αγκαλιάσει και θα μπολιάσει στον κορμό του τις προκλήσεις της νεας Εποχής. Είναι ένα παλλαϊκό κάλεσμα  και μια ιστορική επιταγή !

Η κοινή  πορεία μέσα από τις όποιες διαφοροποιήσεις   των δυνάμεων  της παραδοσιακής Αριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού , της Πολιτικής Οικολογίας και κάθε προοδευτικής κίνησης είναι η μοναδική μας δυνατή και βιώσιμη απάντηση απεναντι στις δυνάμεις της συντήρησης, του νεοφασισμού και της οπισθοδρόμησης!

Με ανοιχτή αγκαλιά και ιδεολογικό συναπάντημα μέσα από ανοιχτές διαδικασίες να καλέσουμε την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία να συμμετασχει στις διαδικασίες της ανασυγκρότησης μας.

Να γίνει συμμέτοχος   ο κάθε προοδευτικός πολίτης στο νεο κάλεσμα της ιστορίας!

Η Αριστερά πάντα και μόνο μέσα από συμμαχίες κατάφερε να γίνει πρωτοπόρα και μαζική!

Μαζί με τα κινήματα, τους εργαζόμενους, τους νέους , τους ελεύθερους επαγγελματίες, την μεσαία τάξη, τους αληθινούς πατριώτες , την εργοδοσία που ξέρει να σέβεται και να ανταμείβει τον κόπο του λαού . Κανείς δεν περισσεύει !!

Χωρίς ιδεολογικά τείχη διαχωρισμών  , χωρίς πιστοποιητικά καταγωγής αλλά με κοινό όραμα , με κοινές αξίες για το αύριο , αφήνοντας τα λάθη και τις διάφορες   του χθες και αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες του σήμερα.

Ειδικά εμείς οι Κυκλαδίτες έχουμε πολλούς λόγους παραπάνω να σταματήσουμε την απαξίωση της νησιωτικοτητας από τους αδέξιους άριστους της Νέας Δημοκρατίας  με ένα κοινό βηματισμό παλαιών και νέων συντρόφων , όλων των προοδευτικών δυνάμεων!

Το οφείλουμε στα νησιά μας!

Στον πολιτικό μας πολιτισμό!

Στους ήρωες των νησιών μας, στον Μανώλη Γλέζο στον Νικηφόρο Μανδηλαρά  στον κάθε γνωστό και άγνωστο αγωνιστή που θυσιάστηκε για τη Δημοκρατία !


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηλωσία 2025: Το Φιλώτι γεμίζει ποδήλατα στη μνήμη του Ιουλιανού Μουστάκη

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στη Γέφυρα Φιλωτίου για μια μοναδική διαδρομή μέσα στο καλοκαιρινό τοπίο.

Μύκονος: Λύση στο πρόβλημα στέγασης για γιατρούς με κοινωνική προσφορά και ΣΔΙΤ

Δωρεά 16 διαμερισμάτων από την οικογένεια Δακτυλίδη σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου – Μοντέλο που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά.

Γιάννης Βρούτσης: «Η Πολιτεία είναι παρούσα» – Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη με έμφαση σε υποδομές και ιστορικούς συλλόγους

Από το Καυτανζόγλειο και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έως το Αλεξάνδρειο και τον Άρη – Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού στηρίζει έργα και συνεργασίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Έρχονται εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά, sταθερές τιμές και μέτρα στήριξης για νησιώτες και τρίτεκνους

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας ανακοίνωσε εκπτώσεις, επενδύσεις σε λιμάνια, δράσεις για ΑμεΑ, καθώς και έργα ύδρευσης σε δεκάδες νησιά.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Άνδρου, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για το Γαύριο

Σημαντικό βήμα για τις υποδομές του νησιού με την ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην Κωμιακή χτυπά ξανά η μπάλα για τον Δημήτρη Κεραμιώτη

Σάββατο 9 Αυγούστου, οι παλαίμαχοι της Κορωνίδος και οι επίλεκτοι του χωριού τιμούν στο γήπεδο της Κωμιακής τη μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες.

Σώστε τις παραλίες της Νάξου: 34η συνέλευση την Πέμπτη στο Βίντσι – Στο επίκεντρο μνημεία, περιβάλλον και προστασία

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες για συμμετοχή – Συζήτηση δράσεων, ενημέρωση του κοινού και συμβολική παρέμβαση στην Πορτάρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Κυκλάδες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, σε Νάξο και Άνδρο

Η Πολιτική Προστασία σε αυξημένη ετοιμότητα – Ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε δασικές περιοχές από τις 14:00 έως τις 06:00

Θέρινο Θέατρο Σκιών – Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στα χωριά της Νάξου!

Θέρινο Θέατρο Σκιών στη Νάξο: Ο Καραγκιόζης του Πάνου Χατζηαναγνώστου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις σε Σαγκρί, Φιλώτι, Απείρανθο και Τρίποδες – Είσοδος ελεύθερη.

GReco Islands: 1,5 εκατ. ευρώ για πράσινη μετάβαση σε 39 μικρά νησιά

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, οι Δήμοι μικρών νησιών εκπονούν Τοπικά Σχέδια Δράσης για την ενεργειακή μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού