Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚουφονήσια - Κορωνοϊός: Εκτακτη σύσκεψη και λήψη προληπτικών μέτρων

Κουφονήσια – Κορωνοϊός: Εκτακτη σύσκεψη και λήψη προληπτικών μέτρων

|

Πέμπτη 12 Μαρτίου και έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κουφονήσι με θέμα την ενημέρωση και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού – Ποιοι έδωσαν το παρών – τι αποφασίστηκε 

Των φρονίμων τα παιδιά πριν…. και στα Κουφονήσια, την Πέμπτη 12 Μαρτίου όπως διαβάζουμε στη σελίδα (σ.σ. στα social media) του προέδρου της Κοινότητας Αντώνη Κωβαίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για ενημέρωση, λήψη προληπτικών μέτρων και αντιμετώπιση όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας… Ποιοι έδωσαν το παρών; Τι ειπώθηκε; Ποια μέτρα λαμβάνονται; Ευχαριστούμε τον κο Κωβαίο για την ανάρτηση που μας βοηθάει να μαθαίνουμε τα νέα του νησιού… 

Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει; 

“Χθες (σ.σ. Πέμπτη 12-03-2020) πραγματοποιήσαμε έκτακτη σύσκεψη στο Κοινοτικό κατάστημα με θέμα: ενημέρωση, λήψη προληπτικών μέτρων και αντιμετώπιση εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού στην μικρή κοινωνία του νησιού μας.

Συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Κουφονησίων, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια του ιατρείου μας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επαγγελμάτων, η πρόεδρος και μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Κέρος, ο Πρόεδρος και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ο COVID-19 είναι αρκετά μεταδοτικός και κολλητικότερος της γρίπης και κυκλοφορεί ευρέως. Σήμερα έχει νοσήσει μόνο ένα σχετικά μικρό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας όμως εκτιμούμε πως η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει και πιθανόν ραγδαία το επόμενο διάστημα.

Στο Νότιο Αιγαίο ευτυχώς ως σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όμως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Σε αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις η επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα προσωπικά αποτελεί τον μοναδικό αποτελεσματικό τρόπο για την μείωση του ρυθμού μετάδοσης του Κορωνοϊού.

Αναστολή εκδηλώσεων μέχρι 23 Απριλίου  

Για προληπτικούς λόγους αναστέλλουμε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις – δραστηριότητες και τη λειτουργία της Παιδικής Χαράς και των αθλητικών υποδομών (γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 & Μπάσκετ) ως και 23-04-2020.

Κρίνεται αναγκαίο να περιοριστούμε όλοι μας οικειοθελώς σε καραντίνα σπίτι μας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Περιορίζουμε αναγκαστικά και τα παιδιά μας στο σπίτι, σκεπτόμενοι τον αντίκτυπο στις πιο ευαίσθητες ομάδες και στο τόπο μας.

Το ζήτημα είναι να καταβάλουμε όλοι μας υπερπροσπάθεια για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού μένοντας όλοι σπίτι μας.

Σε τοπικό επίπεδο ο κίνδυνος από την αύξηση των μετακινήσεων των πολιτών από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα (Αθήνα) αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να μεταφερθεί ο ιός και στον τόπο μας, εάν δεν καταφέρουμε να τον ανακόψουμε (λόγω των επισκέψεων και των μετακινήσεων) είναι σημαντικό να καταφέρουμε να μην εξαπλωθεί τοπικά.

Παρακαλούμε θερμά λόγω της κρισιμότητας όπως περιορίσετε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας προς το νησί μας, εκείνοι που μετακινήθηκαν στο νησί μας και όσοι πρόκειται μετακινηθούν τους εφιστούμε την προσοχή να τηρούν όλες τις οδηγίες για την προστασία τη δική τους αλλά και της κοινωνίας μας. Για 15 ημέρες να περιοριστείτε στο χώρο σας και να αποφύγετε τις επαφές σας με τον τοπικό πληθυσμό.

Εμείς αποκλειστικά έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη να προστατευτούμε μη περιμένοντας στις δύσκολες αυτές στιγμές εξωτερική βοήθεια.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη δύναμη του ιού και την δυνατότητα εξάπλωσης του.

Η ψυχραιμία δεν σημαίνει αδιαφορία, είναι απαραίτητο να δώσουμε την πρέπουσα σημασία Μένοντας σπίτι μας.

89394508_3057583814272404_6088093206954639360_n.jpg

Υπευθυνότητα 

Ο οικονομικός αντίκτυπος από την κρίση αυτή είναι αναπόφευκτος, η πρόληψη είναι πολύ πιο ανώδυνη από την καταστολή. Είναι σπουδαίο να αντιδράσουμε άμεσα διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο αρνητικές.

Η θαρραλέα και υπεύθυνη κίνηση αυτήν τη στιγμή είναι να μειώσουμε άμεσα τις κοινωνικές μας επαφές και να απομονωθούμε σπίτια μας.

Να θυμόμαστε πως κάθε χειραψία είναι μια απόφαση που εγκυμονεί κινδύνους. Δείχνουμε το παράδειγμα με τη συμπεριφορά μας προστατεύοντας τις ευπαθείς ομάδες και το σύνολο της κοινωνίας.

Αν μπορούμε να εργαστούμε απ’το σπίτι το πράττουμε.

Φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα τρόφιμα ώστε να μην επισκεπτόμαστε συχνά τα καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αντιμετωπίζοντας κάθε επιφάνεια ως μολυσμένη) κατόπιν σπίτι προβαίνουμε σε περαιτέρω απολύμανση των προϊόντων, πλένουμε τα χέρια μας συνεχώς με ζεστό νερό και δεν τα φέρνουμε σε επαφή με το πρόσωπο.

Προμηθευόμαστε τυχόν φάρμακα που χρησιμοποιούμε τακτικά ή μας είναι απαραίτητα για 1-2 μήνες, ώστε να αποφεύγουμε τις συχνές επισκέψεις σε φαρμακεία.

Συμμορφωνόμαστε απόλυτα με τις εθνικές οδηγίες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε περίπτωση που αισθανθούμε πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή παραμένουμε σπίτι δεν ερχόμαστε σε επαφή με άλλο άτομο και επικοινωνούμε με τον γιατρό του νησιού στο 22850 71370 και ΕΟΔΥ τηλ: 210.52.12.054


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

ΟΑΚΑ: Κλείνει λόγω προβλημάτων στατικότητας

Ξαφνικό «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ - Η αντίδραση του Παναθηναϊκού, τι λέει ο Γιάννης Βρούτσης, αρμόδιος υπουργός

Νάξος, Χαλκιδική και Πάρος κέρδισαν τη μάχη και πήραν άριστα από τουρίστες

Ο τουρισμός είναι και φέτος η μεγαλύτερη δεξαμενή εσόδων για μια σειρά από νησιά και πόλεις της χώρας. Λίγο πριν μπει ο Οκτώβριος οι απολογισμοί συνεχίζονται, με τους τουρίστες να βαθμολογούν και να οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Χρήσιμος οδηγός 15 ερωτήσεων – απαντήσεων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

Οι εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στο σύνολο της χώρας την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023. Σε όσους Δήμους και Περιφέρειες πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές, αυτές θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Τουρισμός – Expedia: Αυτό το μονοπάτι ακολουθούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες πριν προβούν σε κράτηση

Το μονοπάτι που ακολουθούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες με προορισμό την κράτηση διακοπών παρουσιάζει η έκθεση των Expedia Group και Luth Research με τίτλο «The...

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Μύκονος: Στροφή προς τον αθλητικό τουρισμό και την ευεξία

Το συνέδριο “Sports Tourism & Sustainable Destinations" πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο στο πλαίσιο του δεύτερου Mykonos Running Festival.

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Αγώνας κυπέλλου στο Γιάννενα σήμερα (30/09) και έλευση Νεοφύτου

Δύσκολη αποστολή του ΑΠΑΣ τα Φανάρια απόψε ( 30/09, 15:00) στα Γιάννενα κόντρα στον Βίκο για το Κύπελλο - Νέα προσθήκη ο γκαρντ Γιώργος Νεόφυτος

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής