Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚΙΝΑΛ: "Δεν θα στηρίξουμε κανέναν κομματικό υποψήφιο στις εκλογές"

ΚΙΝΑΛ: “Δεν θα στηρίξουμε κανέναν κομματικό υποψήφιο στις εκλογές”

|

Το “Κίνημα Αλλαγής” ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει στηρίξεις και χρίσματα σε κομματικούς υποψήφιους στις εκλογές περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν το Μάιο του 2019 – Τι δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας κος Παπαθεοδώρου που έδωσε το παρών σε συγκέντρωση στη Ρόδο σχετικά με τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

Καμία στήριξη δε θα δοθεί στις περιφερειακές εκλογές του Νοτίου Αιγαίου, αποφάσισε και γνωστοποίησε το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.), μετά και από την περιφερειακή του σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Το ΚΙΝ. ΑΛ παρόλο που δεν πρόκειται να υποστηρίξει κομματικό υποψήφιο Περιφερειάρχη, βλέπει με θετικό μάτι, την κυοφορούμενη ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, παρουσία του βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην αίθουσα του Ροδινιού στη Ρόδο, η περιφερειακή σύσκεψη του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εκλογές στον β΄βαθμό αυτοδιοίκησης, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν πρόκειται να δώσει στηρίξεις και χρίσματα σε κομματικούς υποψήφιους, εκτιμώντας πως πρόκειται για παλαιοκομματικές τακτικές που δεν έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες, και δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και στις ανάγκες της εποχής, η οποία απαιτεί ευρύτερες συνεργασίες, έξω από τα περιοριστικά κομματικά πλαίσια.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι το Κίνημα Αλλαγής στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, δεν πρόκειται να υποστηρίξει κομματικό υποψήφιο περιφερειάρχη, το Κίνημα βλέπει με θετικό μάτι, την κυοφορούμενη ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Μανώλη Γλυνού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, «η επιτυχημένη του πορεία, η δεδομένη του ικανότητα, το ήθος του, οι βαθιές δημοκρατικές αξίες του και η αποδεδειγμένη αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων, αποτελούν διαχρονικά πολιτικά χαρακτηριστικά του Μανώλη Γλυνού, και για τους λόγους αυτούς το Κίνημα Αλλαγής επιδοκιμάζει την προσπάθεια της ανεξάρτητης παράταξής του», ωστόσο απομένει η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Μ. Γλυνού, ο οποίος όμως με δηλώσεις του προ ημερών στη «δ» επιβεβαίωσε τις προθέσεις του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ κ. Νικηφόρος Παπανικόλας με δηλώσεις του στην «Δημοκρατική» για την περιφερειακή σύσκεψη, δήλωσε σχετικά: «Στο ΚΙΝ.ΑΛ. είμαστε μιας άλλης κουλτούρας. Πιστεύουμε ότι είναι αναχρονιστική η διαδικασία της στήριξης και του χρίσματος, τουλάχιστον με την παλαιοκομματική μορφή που ίσχυε μέχρι σήμερα. Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, βλέπουμε με θετικό μάτι, την κυοφορούμενη προσπάθεια του Μανώλη Γλυνού, ενός ανθρώπου εγνωσμένου κύρους και ήθους, ευυπόληπτου στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι μια ανεξάρτητη παράταξη, όπως αυτή του Μ. Γλυνού, που αναζητεί ευρύτερες συνεργασίες και δεν μένει στα στενά κομματικά πλαίσια είναι ό,τι χρειάζονται αυτή την περίοδο τα νησιά μας», είπε ο κ. Ν. Παπανικόλας.

Να σημειωθεί ότι με βάση εγκύκλιο του ΚΙΝΑΛ, προηγήθηκαν οι περιφερειακές συσκέψεις για τις υποψηφιότητες στις Περιφέρειες της χώρας και σε επόμενη φάση – εντός του Οκτωβρίου- θα ακολουθήσουν οι συσκέψεις για τις υποψηφιότητες στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη, με αυτή για τις περιφερειακές εκλογές, ωστόσο η σύσκεψη θα γίνει σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής με ανάλογη σύνθεση και με αντικείμενο την αξιολόγηση και επιλογή προσώπων για τους Δήμους της περιοχής ευθύνης της.

Όπως σημειώνεται από το ΚΙΝ.ΑΛ. λόγω του κοντινού χρονικού διαστήματος διενέργειας των τριών εκλογικών διαδικασιών (αυτοδιοικητικές, εθνικές και ευρωεκλογές), καθίσταται σαφές ότι δεν μπορούν να κατατεθούν κοινές υποψηφιότητες για επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων και υποψήφιους βουλευτές στις εθνικές εκλογές. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

AEGEAN 600: Ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας που κάνει το Αιγαίο παγκόσμια σκηνή

Από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου, η καρδιά της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας χτυπά στην Ελλάδα – Ένας αγώνας 605 ναυτικών μιλίων ανάμεσα σε νησιά-σύμβολα του ελληνικού καλοκαιριού

Πορτογαλία: Νεκρός ο Ντιόγκο Ζότα – άσος της Λίβερπουλ – σε τροχαίο, είχε παντρευτεί πριν 10 μέρες

Τραγική ειρωνεία για τον αστέρα της Λίβερπουλ και της Εθνικής Πορτογαλίας, που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με Λαμποργκίνι στην Ισπανία – Είχε παντρευτεί πριν από 10 ημέρες και αφήνει πίσω του τρία παιδιά

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Η Πάρος στο προσκήνιο μέσα από το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Από τη Χρυσή Ακτή μέχρι τις Λεύκες, από τα καΐκια των ψαράδων ως τα τραμπολίνα και τα τυροκομεία, η Πάρος αποκαλύπτει το πολύπλευρο πρόσωπό της μέσα από την κάμερα του «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η νησιωτικότητα ως πρότυπο ευρωπαϊκής πολιτικής

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναδεικνύει τις πρωτοποριακές νησιωτικές πολιτικές σε διεθνές βήμα, ζητώντας από την Ε.Ε. όχι εξαιρέσεις αλλά ευκαιρίες και στοχευμένη στήριξη για τα νησιά της Ευρώπης.

Τουρισμός στα ύψη, ξενοδοχεία σε πώληση: Διπλή εικόνα πίσω από τα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού (πίνακας)

Παρά τα ιστορικά ρεκόρ επισκεπτών και εσόδων, εκατοντάδες ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη την Ελλάδα πωλούνται ή οδηγούνται σε πλειστηριασμό — Ανησυχητική τάση για την «καρδιά» της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Σαφές “όχι” στη μεταφορά των Κούρων λέει ο Σύλλογος Μελάνων “Κούρος ο Έλληνας”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού για τη μεταφορά των Κούρων στο νέο μουσείο – “Η αποκοπή τους είναι ιστορική ασέβεια”

Βαγγ. Κατσαράς: «Η συνταγή της επιτυχίας είναι η φιλοξενία που υπάρχει μέσα μας» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μιλά για την εξαιρετική πορεία της σεζόν, τις προκλήσεις και τις παρεμβάσεις σε υποδομές, ύδρευση, λιμάνι και ποιότητα ζωής

Νάξος – ΑΠΑΣ: Ο Γιάννης Σαρρής στα Φανάρια Νάξου!

Με σημαντικές εμπειρίες και αξιόλογες επιδόσεις, ο 20χρονος γκαρντ ενισχύει το ρόστερ του ΑΠ.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πάρος: Το ήσυχο πρόσωπο των Κυκλάδων γοητεύει Βρετανούς και Αμερικανούς ταξιδιώτες

Express και Culture Trip αποθεώνουν την αυθεντική πλευρά του νησιού – Μακριά από τον μαζικό τουρισμό, κοντά στην ουσία του καλοκαιριού

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)