Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚάτοικοι Πολιχνίου: "Γιατί μας ...ξεχνάτε;"

Κάτοικοι Πολιχνίου: “Γιατί μας …ξεχνάτε;”

|

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Πολυχνίου για 5η ημέρα βλέπουν τις … σταγόνες του νερού να τρέχουν από τη βρύση, τους επισκέπτες να ακυρώνουν τις κρατήσεις και αισθάνονται ότι για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος τους έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα – Η ανακοίνωσε που εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος 

Είναι Αύγουστος του 2015 και στην εφημερίδα «Κυκλαδική» γίνεται αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίου, μία περιοχή που μοιάζει από μόνη της τεράστια καθότι περιλαμβάνει ζώνες από Μικρή Βίγλα, Ορκό, Σαγκρί και φτάνει έως το Καστράκι και το Αλυκό. «Μία περιοχή που αναπτύσσεται πολύ γρήγορα τα τρία τελευταία χρόνια και μάλιστα το χειμώνα έχει περίπου 300 κατοίκους, οι οποίοι όμως ζουν σε αρκετή απόσταση ο ένας από τον άλλο εάν σκεφτεί κανείς την έκταση που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή. Όμως, αυτό που ενοχλεί τους κατοίκους εκεί είναι ότι νιώθουν κάπως …ξεχασμένοι. Με αρκετά προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί και τα οποία δημιουργούνται από το γεγονός ότι έχουν εγκατασταθεί σε έναν οικισμό που από τη ,…φύση είναι δύσκολος διαχειρίσιμος».

Και τότε είχαμε αναφερθεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το νερό. Αυτό είναι άλλωστε και το πιο σημαντικό…. Πέρυσι τον Ιούλιο, περίπου τέτοια εποχή η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο «Οι διακοπές νερού ήταν όχι μόνο συνεχόμενες αλλά και για μεγάλη χρονική διάρκεια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στις τουριστικές επιχειρήσεις. Βλέπετε όταν από την βρύση βγαίνει λάσπη ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος επισκέπτης που έχει πληρώσει χρήματα για να κάνει τις διακοπές του ενοχλείτε. Και έτσι όπως μας αναφέρθηκε από τους επιχειρηματίες της περιοχής, αρκετοί ξένοι κυρίως Γάλλοι «μας είπαν αντίο». Αντίστοιχα προβλήματα, με λιγότερες όμως διακοπές είχαν και στον Ορκό ή την Μικρή Βίγλα και γενικότερα στα παράλια της Νοτιοδυτικής πλευρές. Τι είχε συμβεί; Μικρά προβλήματα στην διαχείριση της γεώτρησης στον Οσκελό (Σαγκρί) σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση αλλά δυστυχώς και την κακή συνήθεια κάποιων συμπολιτών μας να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους μέσω της ύδρευσης….»

Το ίδιο σκηνικό και φέτος

Αυτά λέγαμε πέρυσι… Φέτος όμως η κατάσταση παραμένει η ίδια. Και μάλιστα σήμερα, Κυριακή 24 Ιουλίου όπως μας αναφέρουν επιχειρηματίες της περιοχής για 5η ημέρα (από τα ξημερώματα της Τρίτης) το νερό έρχεται πλέον με το σταγονόμετρο. Και τα πνεύματα έχουν οξυνθεί. Νιώθουν αδικημένοι. Ξεχασμένοι και δεν το κρύβουν. Όπως μας ανέφεραν σε τηλεφωνική επικοινωνία αντιπροσωπεία των κατοίκων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου κο Σαλτερή έχουν επισκεφθεί τον Δήμο και τον Αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Πολυκρέτη από πέρυσι έως φέτος οκτώ φορές. Η τελευταία ήταν στις 5 Ιουνίου. Τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα σε επίπεδο ύδρευσης που αντιμετωπίζουν. Για το ζήτημα του νερού στην πηγή του Αι Γαλάτη στον Οσκελό. Πήραν σε όλες τις επισκέψεις την ίδια απάντηση «ότι θα αντιμετωπιστεί και δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Κι όμως το νερό τρέχει με το …σταγονόμετρο. Οι τουρίστες φεύγουν από τα δωμάτια και το πρόβλημα εκτίνεται έως την Μικρή Βίγλα. Μάλιστα, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι κάτοικοι της Βίβλου αφού κι αυτοί επηρεάζονται από την έλλειψη νερού. Την ίδια ώρα βλέπουν την αντίδραση του Δημοτικού μηχανισμού στο θέμα που δημιουργήθηκε αρχές Ιουλίου στην Απείρανθο. Όπου σε τρείς ή τέσσερις ημέρες λύθηκε. 

Κι αυτό είναι το χειρότερο όλων για τους κατοίκους ενός Δήμου. Η αίσθηση ότι δεν υπάρχει ισονομία ή ίση αντίδραση. Και αυτό τους …σκοτώνει και ψυχολογικά. Ξέρουν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να τρέχει παντού και να καλύπτει τα πάντα. Αναγνωρίζουν ότι έχει κενά και έλλειψη σε προσωπικό αλλά όταν βλέπουν την άμεση αντίδραση σε μία περιοχή και την «αδιαφορία» σε μία άλλη, τότε το αίσθημα αδικίας μεγαλώνει. Και αυτό είναι χειρότερο κι από την έλλειψη νερού μερικές φορές…

Ελπίζουμε πάντως ότι έστω και με μικρή καθυστέρηση θα δοθεί λύση,… 

Να σημειώσουμε ότι το απόγευμα της 24ης Ιουλίου τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιχνίου “Η Αγία Παρασκευή” έστειλε επιστολή προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπου και καταθέτει την άποψή του για το ζήτημα της υδροδότησης παράλληλα δε δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με άλλη περιοχή της Νάξου που αντιμετώπισε πρόβλημα και ο Δήμος έβγαλε αμέσως χρήματα ενώ για τους ίδιους όπου απαιτούνται σχεδόν το 1/10 των χρημάτων δεν γίνεται τίποτα… 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Πάρος: Κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Αποδεκτό το αίτημα για κήρυξη του Δήμου Πάρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Νάξος – Ε.ε.ε.ΕΚ.: Δράσεις με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού

Το Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο Νάξου διοργανώνει αύριο Τετάρτη (02/04) δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.