Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚάποια πράγματα δεν αλλάζουν

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν

|

Η απάντηση της Δημοτικής παράταξης “Νησιωτική Πολιτεία” στην τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής ότι έχει αξιοποιήσει περισσότερα χρήματα μέσω προγραμμάτων σε σχέση με αυτά που ισχυρίζεται η “Νησιωτική Πολιτεία” 

Και η κόντρα καλά κρατεί ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις και δη την πλειοψηφία και την μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το τελευταίο θέμα έχει να κάνει με την διαχείριση ή όχι προγραμμάτων και δη ευρωπαϊκών από την Δημοτική Αρχή προς όφελος των πολιτών. Στην τελευταία πρόκληση, η Δημοτική Αρχή του κου Μαργαρίτη είχε απαντήσει με ανάρτηση των έργων που τρέχουν και τα οποία φτάνουν στα τριάντα (30) περίπου εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα στο σχετικό δελτίο που συνοδεύονταν κι από τον πίνακα των έργων υπήρχε η πρόταση «ια μια ακόμα φορά ευχαριστούμε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για ένα ακόμα ανυπόστατο δελτίο τύπου που εξέδωσε, το οποίο δίνει την ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή να απαντήσει με έργα».

Η «Νησιωτική Πολιτεία» του κου Μαϊτού δεν άφησε χωρίς απάντηση τη πρόκληση. Και στο δελτίο Τύπου που έστειλε πρόσθεσε ως πειστήριο την πινακίδα στο έργο του ΧΥΤΑ Νάξου που αναφέρει τόσο το ποσό (9,5  εκατομμύρια) όσο και το πρόγραμμα που έχει ενταχθεί το σχετικό έργο που δεν είναι άλλο από το «περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΣΠΑ 2007 – 2013)…

Και αναφέρει στο δελτίο Τύπου ότι «Αντιλαμβανόμαστε  την  αγωνία  της  Δημοτικής  Αρχής  να  αποτινάξει  από  πάνω  της  τη  ρετσινιά  του  «τελευταίου  των  Μοϊκανών»  σε  επίπεδο  Περιφέρειας  Νοτίου  Αιγαίου  και  του  Επιχειρησιακού Προγράμματος της.  Αλχημείες,  παραπληροφόρηση,  οικειοποίηση  μελετών και χρηματοδοτήσεων άλλων Δημοτικών  Αρχών,  ένταξη  στο υποτιθέμενο  έργο  της ,  έργων  άλλων  φορέων  κλπ.

Όσες  απεγνωσμένες  προσπάθειες  όμως  κι  αν  καταβάλλουν,  όσα  έργα  κι  αν  προσπαθήσουν  να  οικειοποιηθούν,  όση  παραπληροφόρηση  κι  αν  ρίξουν  στην  αρένα  της  δημοσιότητας,  θα  έρχεται  πάντα  η  πραγματικότητα  με  τον  οποιοδήποτε  τρόπο  να  τους  διαψεύδει  παταγωδώς.

Δεν  διαψεύδονται  κύριοι  ούτε  οι  δημοσιοποιημένοι  επίσημοι  πίνακες  του  φορέα  της  διαχείρισης  του  ΠΕΠ  Νοτίου  Αιγαίου,  ούτε  οι  πινακίδες  των  έργων  που  γίνονται  στη  Νάξο,  όπως  η  επισυναπτόμενη: 586.000,00  ευρώ  είναι  το ποσό  των έργων  που  εντάξατε  στο  ΠΕΠ  Νοτίου  Αιγαίου  κι  αυτό  έχετε  να  αντιπαρατάξετε απέναντι  στα  εκατομμύρια  ακόμα  και  πολύ  μικρότερων  Δήμων.

Όσες  αλχημείες  κι  αν  επιχειρήσετε,  η  πινακίδα παραδείγματος  χάριν  στον  ΧΥΤΑ  Νάξου,  δεν  πρόκειται  να  αλλάξει …»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Εκεί που η ψυχή ξέρει τον δρόμο

Ένα νησί που δεν φωνάζει για να το προσέξεις – απλώς υπάρχει, αυθεντικό και δυνατό

Αγωνία για το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο όταν το υπάρχον καταρρέει»

Η Ένωση Γονέων Πάρου καλεί σε άμεση δράση για τις άθλιες συνθήκες στέγασης και λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου – Προειδοποιεί για ευθύνες σε Δήμο και Περιφέρεια αν δεν υπάρξουν λύσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Νάξος: Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. του Τυροκομείου Πιτταρά στην κορυφή του κόσμου!

Με κορυφαία βαθμολογία από το Taste Atlas και παγκόσμιες διακρίσεις, η ναξιώτικη γραβιέρα από το Τυροκομείο Πιτταρά επιβεβαιώνει τη φήμη της ως πρεσβευτής γεύσης και ποιότητας της Νάξου.

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων

Νάξος: Ψήφισμα από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου για τον εκλιπόντα καθηγητή Στέλιο Ζαφειρόπουλο

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζει τη βαθιά του συγκίνηση και συμπαράσταση στην οικογένεια του διαπρεπούς εκπαιδευτικού και τιμά τη μνήμη του με σειρά αποφάσεων.

ΥΠΑ: Ιστορική άνοδος στην επιβατική κίνηση, “εκτοξεύτηκε” η Νάξος με αύξηση 36,9%, η Σύρος στο +112% (!!!)

Με άνοδο 7,5% στα αεροδρόμια της ΥΠΑ και συνολικά 32,3 εκατ. επιβάτες πανελλαδικά στο πρώτο εξάμηνο του 2025, η Ελλάδα σπάει κάθε ρεκόρ – Σημαντική δυναμική για το αεροδρόμιο Νάξου

Μεγαλοπρεπής λιτανεία (14/07) στη Νάξο για τον Άγιο Νικόδημο (video)

Πλήθος πιστών και αρχιερέων στη μεγαλειώδη λιτανεία του πολιούχου της Νάξου – Συγκινητική συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτικών αρχών (video)

Santo Wines: Τα κρασιά της Σαντορίνης που σήκωσαν ξανά την Ελλάδα ψηλά στον κόσμο

Με 8 βραβεία στα Decanter World Wine Awards 2025 και πλατινένιο μετάλλιο για το Grande Reserve 2022, ο συνεταιρισμός της Σαντορίνης αποδεικνύει πως η παράδοση μπορεί να γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Τραγωδία στην Κύθνο: 87χρονος Ελβετός τουρίστας πέθανε πάνω σε σκάφος στον Μέριχα

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα και ιατρούς του νησιού, ο ηλικιωμένος τουρίστας κατέληξε – Προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.