Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΙος - Γκίκας Γκίκας: "Δεν έχουμε ούτε ένα θετικό κρούσμα σε κατοίκους...

Ιος – Γκίκας Γκίκας: “Δεν έχουμε ούτε ένα θετικό κρούσμα σε κατοίκους και εργαζομένους”

|

Ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας σε ανοιχτή του επιστολή προς τους κατοίκους της Ιου ξεκαθαρίζει ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα στους μόνιμους κατοίκους και εργαζομένους, ότι ο εμβολιασμός λειτούργησε θετικά και το κυριότερο; Στέλνει μήνυμα επαγρύπνησης και προσοχής σε όλους.. 

Χθες, η Ιος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αφορμή είδηση για μαθητές που επέστρεψαν από εκδρομή και εντοπίστηκαν θετικοί (14 εξ αυτών) όταν το ταχύπλοο έφτασε στην Ραφήνα και λίγο μετά έγινε γνωστό ότι στην Ίο μεταβαίνει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς στο νησί καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, χθες δηλαδή, ο Δήμος Ιητών τέθηκε σε καθεστώς “πορτοκαλί”, τρίτο επίπεδο και οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι..  και ο Δήμος Ιητών ενημέρωσε χθες το βράδυ ότι θα έχουμε διήμερο δωρεάν ελέγχων το Σαββατοκύριακο..  

Και τώρα, έρχεται ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας με ανοιχτή του επιστολή προς τους κατοίκους της Ιου ξεκαθαρίζει ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα στους μόνιμους κατοίκους και εργαζομένους, ότι ο εμβολιασμός λειτούργησε θετικά και το κυριότερο; Στέλνει μήνυμα επαγρύπνησης και προσοχής σε όλους..  

Τι αναφέρει: Νιώτισσες και Νιώτες,
Το νησί μας τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, με οργάνωση και υπευθυνότητα. Όπως είναι γνωστό, κάποιοι από τους νέους σε ηλικία επισκέπτες μας, ήρθαν στην Ίo θετικοί στον κορονοϊό και από τις πρώτες μέρες παραμονής τους εμφάνισαν συμπτώματα. Το Κέντρο Υγείας μας λειτούργησε υποδειγματικά, αμέσως διαγνώστηκαν και τέθηκαν σε καραντίνα.
Τα περισσότερα από τα παιδιά που μας επισκέφτηκαν αυτή την περίοδο έχουν πλέον αποχωρήσει από το νησί. Και στο εξής έχει γίνει υποχρεωτικό από το Κράτος για όλους τους ενήλικες που ταξιδεύουν να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test / PCR test.
Από την πρώτη στιγμή που διαγνώσαμε το πρόβλημα, και πριν πάρει δημοσιότητα, είμαι προσωπικά σε συνεχή επαφή με τους επικεφαλής του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Τουρισμού, τους οποίους ευχαριστώ, όπως βέβαια και σε συνεχή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας. Από αύριο θα βρίσκεται στο νησί μας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ.
Το σπουδαίο νέο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό κρούσμα ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους του νησιού μας. Το τεράστιο ποσοστό εμβολιασμού που καταφέραμε, άνω του 90%, πιάνει τόπο! Και αξίζουν για αυτό συγχαρητήρια σε όλους.
Όμως, οι μέρες εξακολουθούν να είναι κρίσιμες. Και για τη δημόσια υγεία και για τον τουρισμό μας. Γι’ αυτό απευθύνω δημόσια έκκληση:
Προς τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, να τηρούν με ευλάβεια τα ισχύοντα μέτρα. Πάρτι σαν αυτά που προκάλεσαν την τελευταία περιπέτεια, πλέον δεν επιτρέπονται. Οι έλεγχοι από την Αστυνομία θα πρέπει να γίνονται όλο και πιο συχνοί και αυστηροί.
Προς τους επισκέπτες του νησιού μας, να τηρούν υπεύθυνη στάση και να μην βάζουν την υγεία τη δική τους και των υπολοίπων σε κίνδυνο. Θέλουμε να περάσουν όλοι καλά και οι διακοπές τους στην Ίο να τους μείνουν αξέχαστες για τους σωστούς λόγους!
Προς τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όποιον νέο εργαζόμενο έρθει αυτό το διάστημα στο νησί. Εμβόλια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο Κέντρο Υγείας μας και τα ραντεβού κλείνονται άμεσα.
Και βέβαια, προς όλες και όλους -προς όλους μας- να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Και κυρίως, πρέπει να βάλουμε ξανά στην καθημερινότητά μας τη μάσκα σε όλους τους χώρους με συνωστισμό ή αυξημένη κίνηση.
Το νησί μας και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει!”


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλοκαίρι 2025: Νέες διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων

Κέρκυρα, Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Ηράκλειο, Κως και Ζάκυνθος στο επίκεντρο των αεροπορικών προγραμμάτων – Δυναμική παρουσία των Κυκλάδων στις φετινές πτητικές συνδέσεις

ΔΕΔΔΗΕ – Φιλώτι: Προγραμματισμένη αύριο 4ωρη διακοπή ρεύματος

Χωρίς ηλεκτροδότηση για τέσσερις ώρες το χωριό λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Τρία νεκρά θαλάσσια ζώα σε Νάξο και Ηρακλειά, Στην κορυφή της λίστας εκβρασμών το 2025

Ρινοδέλφινο στο Αλυκό, φώκια Monachus monachus στην Ηρακλειά και χελώνα Caretta caretta στην Αγιασσό συνθέτουν μια θλιβερή εικόνα για το Αιγαίο.

Πάρος Απρίλιος 2025: «Τα ’σπασε» στο λιμάνι, επιβάτες, οχήματα και… οβολός σε ιστορικά ρεκόρ

Οι αριθμοί μίλησαν, τα μηχανάκια έσπασαν φρένα και τα στατιστικά μας τρέχουν ιδρωμένα να προλάβουν την κίνηση – Χαμός στο λιμάνι και στα ταμεία.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μειώσεις έως 32% στα ακτοπλοϊκά και 40 εκατ. ευρώ μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών και της μεσαίας τάξης, με αιχμή τη μείωση των λιμενικών τελών και τη συγκράτηση των ακτοπλοϊκών τιμών.

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

EKO Rally Acropolis 2024: Με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο και φόντο την Ακρόπολη

Στις 26 Ιουνίου, η Αθήνα μεταμορφώνεται για την υπερειδική του ιστορικού αγώνα – Στη συνέχεια, το Ράλλυ ταξιδεύει σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, με νέα διαδρομή στο Δίστομο και φινάλε στο Σμόκοβο και τον Ταρζάν.

Χωρίς παιδίατρο η Ίος. Το ΠΑΣΟΚ – μέσω της Νάντια Σαλτερή – φέρνει το ζήτημα στη Βουλή

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ και Δικηγόρος Νάξου Νάντια Σαλτερή ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας μετά την παραίτηση του μοναδικού παιδιάτρου του νησιού για λόγους επαγγελματικής αξιοπρέπειας.

Γιορτή πολιτισμού στην Απείρανθο: Με επιτυχία η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στα Δημοτικά Μουσεία

Με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή μικρών και μεγάλων, τα Δημοτικά Μουσεία Απειράνθου τίμησαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με πρωτοποριακές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια που συνέδεσαν επιστήμη, πολιτισμό και τεχνολογία.

Κέα: Η βρετανική Express αναδεικνύει το νησί ως «εναλλακτικό στολίδι» των Κυκλάδων

Με δημοσίευμα στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Express, η Κέα προβάλλεται ως αυθεντικός και ήρεμος προορισμός, ιδανικός για Βρετανούς ταξιδιώτες που αναζητούν την πραγματική Ελλάδα.

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.