Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΙωαν. Μαργαρίτης "Με όπλο τις πρώτες ύλες να απογειώσουμε την γαστρονομία"

Ιωαν. Μαργαρίτης “Με όπλο τις πρώτες ύλες να απογειώσουμε την γαστρονομία”

|

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Μαζικής Εστίασης απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας και Έπαρχος Νάξου κος Μαργαρίτης σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα «Πιστεύω, ότι η θέληση και ο δυναμισμός σας μπορούν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα, να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης, που θα φέρουν την απαραίτητη ανταπόκριση των καταναλωτών με οφέλη στις επιχειρήσεις σας αλλά και στην οικονομία των νησιών μας».

Νέο διοικητικό Συμβούλιο έχουμε από την περασμένη Κυριακή στο Σωματείο Μαζικής Εστίασης «Φιλοξενία» με τον Γιάννη Μαγγιώρο να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου… Έχει ήδη πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση, ενώ αναμένεται η συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή για θέματα που έχουν σχέση με τις καλοκαιρινές δράσεις και κυρίως με την ενεργοποίηση της αμφίδρομης κατεύθυνσης στην παραλιακή οδό της Χώρας Νάξου..

Από τους πρώτους πάντως που έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Επικοινωνίας και Έπαρχος Νάξου κος Ιωάννης Μαργαρίτης… Και ο οποίος στην επιστολή του τονίζει το ρόλο που πρέπει να έχει το σωματείο σημειώνοντας «η θέληση και ο δυναμισμός σας μπορούν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα, να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης» και τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι στο πλευρό τους …

Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη κου Μαργαρίτη αναφέρει:  « Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Μαζικής Εστίασης για την εκλογή τους.

Αναλάβατε σε μία δύσκολη περίοδο. Η κρίση είναι αισθητή σε κάθε τομέα και επηρεάζει δυσμενώς τις περισσότερες επιχειρήσεις με οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Η γενική ύφεση και οι πολλαπλές υποχρεώσεις των επαγγελματιών έχει καλλιεργήσει φόβο και ανησυχία για το μέλλον.

Πιστεύω, όμως, ότι η θέληση και ο δυναμισμός σας μπορούν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα, να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης, που θα φέρουν την απαραίτητη ανταπόκριση των καταναλωτών με οφέλη στις επιχειρήσεις σας αλλά και στην οικονομία των νησιών μας.

Άλλωστε εμείς έχουμε ένα «ισχυρό όπλο» την εξαιρετική πρώτη ύλη, που η επένδυση σε αυτήν μπορεί να απογειώσει τη γαστρονομία μας και να την αναδείξει σε μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Αυτός είναι και ο σκοπός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που με πάθος διεκδίκησε και κατάφερε να ανακηρυχθεί σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, φέρνοντας τη γαστρονομία των νησιών μας στο επίκεντρο παγκοσμίως και ενισχύοντας την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του κάθε τόπου, προστατεύοντας, αναδεικνύοντας και προωθώντας τον πλούτο των τοπικών προϊόντων και αναβαθμίζοντας τον πολιτισμό των γεύσεων.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας υγεία και δύναμη για να επιτελέσετε το δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Η αλήθεια για τη μελέτη του νέου επιβατικού λιμένα Πάρου, τι απαντά ο Δήμος

Ο Δήμος Πάρου ξεκαθαρίζει το χρονοδιάγραμμα και τις φάσεις της μελέτης του νέου λιμανιού, δίνοντας απαντήσεις στη Λαϊκή Συσπείρωση και διαβεβαιώνοντας για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Πανελλαδικές 2025: Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών, ανοικτή η πλατφόρμα από 8 έως 17 Ιουλίου

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να συμπληρώσουν από αύριο 8 Ιουλίου Μηχανογραφικό και Παράλληλο Μηχανογραφικό για ΑΕΙ και ΣΑΕΚ

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.