Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΧάλκη: Συνελήφθη ο Δήμαρχος την ώρα που εργάζονταν ως χειριστής μπουλντόζας

Χάλκη: Συνελήφθη ο Δήμαρχος την ώρα που εργάζονταν ως χειριστής μπουλντόζας

|

Σχεδόν τρεις ώρες έμεινε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Πατρός, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Την ώρα της σύλληψης εργάζονταν ως χειριστής της μπουλντόζας του Δήμου 

Απίστευτο κι όμως ελληνικό…. Σχεδόν τρεις ώρες έμεινε χθες το μεσημέρι στα κρατητήρια του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Πατρός, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ανάρτησή του συνόδευσε και με δύο φωτογραφίες, όπου φαίνεται ημίγυμνος την ώρα της σύλληψής του, αλλά και στο μπαλκόνι του Αστυνομικού Σταθμού, αφού προηγουμένως εργαζόταν μέσα στη ζέστη ως χειριστής την μπουλντόζας του Δήμου για το μάζεμα των σκουπιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο κ. Πατρός μη έχοντας άλλη λύση και ελλείψει προσωπικού και χειριστή του μηχανήματος του Δήμου Χάλκης, αποφάσισε ο ίδιος να αναλάβει αυτή την υποχρέωση, καθώς διαθέτει δίπλωμα χειριστή βαρέως τύπου μηχανημάτων.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο σημείο άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης, όπου τον ενημέρωσαν ότι είχε υποβληθεί καταγγελία από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού για παράνομες εργασίες. Ακολούθως οδηγήθηκε στον Α.Σ. Χάλκης για να δώσει κατάθεση, ενώ έπειτα με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Ρόδου αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατρός μιλώντας στη «Ροδιακή» προέβη σε αυτές τις εργασίες, καθώς το 95% των σκουπιδιών είναι από «μπλε κάδους», καθώς στο νησί υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης και αναμένουν να παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στους δύο δήμους, ώστε τα συγκεκριμένα απορρίμματα να μεταφέρονται για επεξεργασία στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων.

Παράλληλα όπως είπε, θεωρεί ότι η καταγγελία που έγινε υποκρίπτει από πίσω πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών του 2019. Παρ’ όλα αυτά τόνισε ότι το μόνο για το οποίο στεναχωρήθηκε ήταν για το γεγονός ότι στις φωτογραφίες βγήκε με… κοιλίτσα!

Εξάλλου για το παραπάνω περιστατικό ο κ. Πατρός δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έμεινα 2 ώρες και 45 λεπτά κρατούμενος στον Αστυνομικό Σταθμό Χάλκης, μετά από καταγγελία στελέχους του Δήμου, συνεπικουρούμενος από συγγενικό του πρόσωπο, θέλοντας να πλήξουν πολιτικά εμένα, επειδή προσπάθησα να δώσω μια προσωρινή λύση για τα απορρίμματα.

Δούλευα για τον Δήμο, δεν δούλευα τον κόσμο όπως αυτοί. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε δώσει τέλος και σε αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ τον κύριο Εισαγγελέα Ρόδου, διότι έδειξε κατανόηση και περιβαλλοντική ευαισθησία, που άλλοι πρώιμοι προστάτες δεν έδειξαν. Δεν πειράζει, ο κόσμος και μάτια έχει και αυτιά και βλέπει ποιοι εργάζονται για το νησί μας.

Όταν έρθει η ώρα όλοι μας θα κριθούμε και από την κοινωνία μας, αλλά και από τον Θεό».

Περαιτέρω σημείωσε ότι ήρθε σε επαφή χθες με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και του ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά των απορριμμάτων από τη Χάλκη, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχει εκπονηθεί, διότι η καθυστέρηση επιβαρύνει περιβαλλοντολογικά το μικρό νησί, το οποίο μάλιστα είναι από τα πρώτα όπου εφαρμόστηκε η ανακύκλωση.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Β. Κατσαράς: «Η Νάξος προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες, σωστή τιμή, μεγάλος πλούτος επιλογών»

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού μιλά για τη στροφή των Αμερικανών σε πιο «αυθεντικούς» προορισμούς, τη δυναμική της Νάξου και την πολυεπίπεδη προβολή στο εξωτερικό.

Πανναξιακός ΑΟΚ στο Δημοτικό Σχολείο Κορώνου για την 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ο προπονητής Ανδρέας Καρακατσάνης και οι αθλητές Στράτος Πολιτόπουλος & Χρήστος Σβάρνας έπαιξαν, μίλησαν και ενέπνευσαν τους μαθητές της Κορώνου.

Κυκλοφόρησε το 55ο τεύχος του περιοδικού «Ναξιακά Γράμματα»

Πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες, λογοτεχνία και συνέχεια της έρευνας για τη σύγχρονη γυναικεία ποίηση στην Απείρανθο.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τιμές όπως πέρυσι αλλά μείωση σε 19 νησιά από το ’26 λόγω ΦΠΑ

Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν 1,11–1,12 €/λτ. (κάτω από 1,15 €/λτ.) Τι αλλάζει σε ΦΠΑ από 1/1/2026 και τι ισχύει για το επίδομα θέρμανσης 2025–2026.

ΑΔΜΗΕ: Στη Hellenic Cables η υποβρύχια διασύνδεση Λαύριο–Σέριφος & Σέριφος–Μήλος (Δ’ φάση Κυκλάδων)

Turnkey έργο 170 χλμ. στα 150 kV: ενεργειακή ένταξη Μήλου & Σερίφου στο ηπειρωτικό σύστημα, αναβάθμιση ηλεκτροδότησης σε 7 νησιά και σταδιακή απόσυρση παλαιών σταθμών.

Κρήτη: Νεκρή φάλαινα 6 μ. ξεβράστηκε στον Κερατόκαμπο

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/9/2025 νότια του Ηρακλείου. Στο σημείο ο Λιμενικός Σταθμός Ιεράπετρας· σε ετοιμότητα κτηνίατροι του «ΑΡΙΩΝ».

Οι «Μιμίαμβοι» του Ηρώνδα από τους Χορονάξιους, το διήμερο (27 & 28) Σεπτεμβρίου στο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Αιχμηρό χιούμορ, σάτιρα και στιγμές καθημερινότητας από την ελληνιστική εποχή ζωντανεύουν στη Νάξο. Ακατάλληλο για ανηλίκους.

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Άγιο Προκόπιο & Στελίδα (29/9) λόγω εργασιών

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης 09:00–12:00 σε Άγιο Προκόπιο και Στελίδα Αγίου Προκοπίου.

Στη Βουλή οι αυξήσεις νερού στη Νάξο & Μικρές Κυκλάδες — Ερώτηση από το «Κίνημα Δημοκρατίας»

Ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση & ΑΚΕ προς ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για τις υπερβολικές αυξήσεις σε ύδρευση–αποχέτευση, ζητώντας επανεξέταση τιμολογίων και έλεγχο κόστους αφαλατώσεων.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Νέα ωράρια στα Δημοτικά Μουσεία (27/9–20/10/2025) & επισκέψεις με ραντεβού τον χειμώνα

Ο Δήμος ανακοινώνει τα ανανεωμένα ωράρια για Καμπανέλλη, Απειράνθου, Κορώνου και Σκαδού. Μετά τις ημερομηνίες, λειτουργία με ραντεβού.

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο «Blue Star Chios»

Εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα στο γκαράζ – Προανάκριση από το Λιμενικό· μήνυμα για απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια

Νάξος: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες — 3η χρονιά το Δημοτικό Εργαστήρι

Μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας & αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου. Δύο τμήματα: 13–15 & 16+ με δωρεάν συμμετοχή.

Νάξος – «Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: το λιοΐρι γίνεται σκηνή πολιτισμού

Στο κτήμα Κάμπονες, ανάμεσα σε υπεραιωνόβιες ελιές, η Νάξος γιορτάζει με μουσική, γεύσεις και μνήμες (1–3 Οκτωβρίου)

Ψίθυροι φθινοπώρου στο νησί: φως, ησυχία και επιστροφή στην απλότητα

Όταν σβήνουν τα καλοκαιρινά πλήθη, το νησί ανασαίνει: θάλασσα που ψιθυρίζει, δρόμοι που ησυχάζουν, στιγμές που βαθαίνουν. Σκέψεις από τη Στέλλα Νικολάκη

Αθηνιός σε φόρμα, Νάξος σε… προσπέραση: ο Αύγουστος γύρισε το παιχνίδι στη Σαντορίνη

Μετά από μήνες πτώσης, ο Αύγουστος ’25 έφερε άνοδο στην κίνηση του λιμανιού της Σαντορίνης (+6% συνολικά)· Ηράκλειο Νο1 προορισμός και η Νάξος… πάνω από τη Σαντορίνη σε Ιούλιο & Αύγουστο!