Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΓ. Βρούτσης: Στάση πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων

Γ. Βρούτσης: Στάση πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων

|

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «η διάλυση και η σύγχυση που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη κυβέρνηση».

 Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «η διάλυση και η σύγχυση που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη κυβέρνηση».

Στάση πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ.,«δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται το μέγεθος του χάους, η ανεπάρκεια και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας».
«Μετά το φιάσκο του ΕΦΚΑ, της απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων στοιχείων ασφαλισμένων, τις άδικες μειώσεις συντάξεων και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού κόστους 10 δισ. ευρώ, έρχεται σήμερα να προστεθεί, ακόμη μια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης», συνεχίζει ο κ. Βρούτσης, ενώ σημειώνει ότι με νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, κρίνοντας ότι είναι παράνομες και ζητώντας χρήματα λεφτά πίσω.
«Μάλιστα, όλα αυτά συντελούνται την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως είχε υποχρέωση εδώ και ένα χρόνο. Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας», όπως αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ.
 Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι «η διάλυση και η σύγχυση που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη κυβέρνηση».
Κατά τον βουλευτή της Ν.Δ., «το κρυφό κόστος της μη έκδοσης των επικουρικών συντάξεων ανέρχεται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό των 300.000.000 ευρώ της μη απόδοσης των αναδρομικών στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, με αιτήσεις συνταξιοδότησης πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015, εκτινάσσοντας πλέον τα ελλείμματα σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
«Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης έχει γίνει κατανοητή από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλη τη λειτουργία του Κράτους. Όπως και ο “περιβόητος“ νόμος Κατρούγκαλου, που πλέον έχει ακυρωθεί όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο