Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕυρωεκλογές 2019 - Π. Καμμένος :Θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει...

Ευρωεκλογές 2019 – Π. Καμμένος :Θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια

|

Την αντίθεση των ΑΝΕΛ στην υποταγή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στην παγκοσμιοποίηση εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος απο την Ξάνθη, όπου περιόδευσε,  επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί το κόμμα του από όλα τα άλλα κόμματα.

Την αντίθεση των ΑΝΕΛ στην υποταγή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στην παγκοσμιοποίηση εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος απο την Ξάνθη, όπου περιόδευσε,  επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί το κόμμα του από όλα τα άλλα κόμματα.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένoς: «Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, είμαστε ενάντια στην πολιτική που χαράσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ανήκουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αποδέχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών – κρατών. Μία Ευρώπη διαφορετική από αυτή που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1981 όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, όταν υπογράψαμε στο Ζάππειο την είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρώπη των εθνών – κρατών που θα διατηρούν τη σημαία τους, τις αξίες τους, τις ιδιαιτερότητες των λαών τους. Την Ευρώπη της ισότητας των χωρών, που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και οι άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην οποία δεν θα υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, αδύνατοι και δυνατοί, βόρειοι και νότιοι, αλλά θα είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια.

Σε αυτή την Ευρώπη πιστεύουμε, αυτή την Ευρώπη υπηρετούμε. Την Ευρώπη, που η κ. Μέρκελ θα μοιράζει ψίχουλα και θα εισπράττει φόρους από τους λαούς της Ευρώπης, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη που θα έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, που εδώ στην Ξάνθη οι έμποροι θα πληρώνουν φορολογία και ΦΠΑ του 24% και φόρο του 60%, ενώ δίπλα η Βουλγαρία, μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με 10% θα αναγκάζει τους εξαγωγείς από την Ξάνθη να στέλνουν τα προϊόντα τους πρώτα στη Βουλγαρία και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες τρίτες χώρες, αυτή την Ευρώπη δεν την πιστεύουμε. Είναι μια άδικη Ευρώπη.

Την Ευρώπη που θα επιτρέπει να μπαίνουν παράνομα προϊόντα μέσα από containers που δεν έχουν καν παραστατικά και θα ανταγωνίζονται τους εμπόρους εδώ στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη των εισπρακτόρων και των πιστωτών, που παίρνουν από τον ελληνικό λαό τον ΦΠΑ και δίνουν σαν βοήθημα δήθεν επιδοτήσεις με δικά τους κριτήρια, θέλουμε να την αλλάξουμε.

Ψηφίζοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ευρωβουλευτές που δεν θα συμμορφωθούν και δεν θα γίνουν – όπως στο διαφημιστικό μας σποτ – ένας «Τhanassis» που θα κάνει κωλοτούμπες, θα τρώει από το χέρι της Γερμανίας και θα εκτελεί διαταγές. Θα υπηρετήσουμε την Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών είχε πει «εμείς μπήκαμε σε μια Ευρώπη των εθνών και βλέπουμε μια Ευρώπη των διευθυντηρίων, μια Ευρώπη που οι λίγοι κάνουν κουμάντο στους πολλούς».

Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία στα νησιά»

‘’ Μια κυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια υγεία στα νησιά και προκαλεί τους πολίτες - Η αλήθεια για το νοσοκομείο της Ρόδου.’’

Από το παρελθόν στο μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο Θήρας & Θηρασιάς στη διάθεση του κοινού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων – Έκθεση τεκμηρίων και παρουσίαση ηλεκτρονικού καταλόγου

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα παιδιά της»

Σημαντική κοινή συνεδρίαση για την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων και προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Η Ηρακλειά αποκτά το δικό της «ψηφιακό σπίτι»

Ο Φάνης Γαβαλάς παρουσιάζει την επίσημη πλατφόρμα προβολής του νησιού – Ένα εγχείρημα για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της Ηρακλειάς

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας