Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕυρωεκλογές 2019 - Π. Καμμένος :Θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει...

Ευρωεκλογές 2019 – Π. Καμμένος :Θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια

|

Την αντίθεση των ΑΝΕΛ στην υποταγή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στην παγκοσμιοποίηση εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος απο την Ξάνθη, όπου περιόδευσε,  επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί το κόμμα του από όλα τα άλλα κόμματα.

Την αντίθεση των ΑΝΕΛ στην υποταγή της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στην παγκοσμιοποίηση εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος απο την Ξάνθη, όπου περιόδευσε,  επισημαίνοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που διαφοροποιεί το κόμμα του από όλα τα άλλα κόμματα.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένoς: «Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, είμαστε ενάντια στην πολιτική που χαράσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ανήκουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αποδέχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών – κρατών. Μία Ευρώπη διαφορετική από αυτή που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1981 όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, όταν υπογράψαμε στο Ζάππειο την είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρώπη των εθνών – κρατών που θα διατηρούν τη σημαία τους, τις αξίες τους, τις ιδιαιτερότητες των λαών τους. Την Ευρώπη της ισότητας των χωρών, που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και οι άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην οποία δεν θα υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, αδύνατοι και δυνατοί, βόρειοι και νότιοι, αλλά θα είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια.

Σε αυτή την Ευρώπη πιστεύουμε, αυτή την Ευρώπη υπηρετούμε. Την Ευρώπη, που η κ. Μέρκελ θα μοιράζει ψίχουλα και θα εισπράττει φόρους από τους λαούς της Ευρώπης, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη που θα έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, που εδώ στην Ξάνθη οι έμποροι θα πληρώνουν φορολογία και ΦΠΑ του 24% και φόρο του 60%, ενώ δίπλα η Βουλγαρία, μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με 10% θα αναγκάζει τους εξαγωγείς από την Ξάνθη να στέλνουν τα προϊόντα τους πρώτα στη Βουλγαρία και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες τρίτες χώρες, αυτή την Ευρώπη δεν την πιστεύουμε. Είναι μια άδικη Ευρώπη.

Την Ευρώπη που θα επιτρέπει να μπαίνουν παράνομα προϊόντα μέσα από containers που δεν έχουν καν παραστατικά και θα ανταγωνίζονται τους εμπόρους εδώ στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη των εισπρακτόρων και των πιστωτών, που παίρνουν από τον ελληνικό λαό τον ΦΠΑ και δίνουν σαν βοήθημα δήθεν επιδοτήσεις με δικά τους κριτήρια, θέλουμε να την αλλάξουμε.

Ψηφίζοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ευρωβουλευτές που δεν θα συμμορφωθούν και δεν θα γίνουν – όπως στο διαφημιστικό μας σποτ – ένας «Τhanassis» που θα κάνει κωλοτούμπες, θα τρώει από το χέρι της Γερμανίας και θα εκτελεί διαταγές. Θα υπηρετήσουμε την Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών είχε πει «εμείς μπήκαμε σε μια Ευρώπη των εθνών και βλέπουμε μια Ευρώπη των διευθυντηρίων, μια Ευρώπη που οι λίγοι κάνουν κουμάντο στους πολλούς».

Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Μήνυμα ενότητας και ευγνωμοσύνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Πάρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ελπίδας και ευγνωμοσύνης προς όσους μάχονται τις πυρκαγιές.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο – 85 χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης»

Χιλιάδες πιστοί τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου – Παρουσία υπουργών, στρατιωτικών τιμών και μαχητικών F-16.

Ξένοι αγοραστές κυριαρχούν στην αγορά εξοχικής κατοικίας – Πρωταθλήτρια η Νάξος (πίνακας)

Έρευνα της Engel & Völkers αποκαλύπτει ότι σε ορισμένες περιοχές οι ξένοι φτάνουν έως και το 90% των αγοραστών (πίνακας)

Διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε Σαντορίνη και Γαύδο (video)

Συνολικά 90 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρονται σε Ηράκλειο και Παλαιόχωρα. (video)

Με πληρότητες 100% η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου από τα λιμάνια της Αττικής

Χιλιάδες εκδρομείς αναχωρούν για τα νησιά – Σε αυξημένη επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.