Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΈτοιμο το ψηφοδέλτιο για το Ποτάμι

Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για το Ποτάμι

|

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο για το Ποτάμι στις Κυκλάδες – Ο Μάριος Βαζαίος εξηγεί γιατί κατέβηκε ως υποψήφιος στις Κυκλάδες 

Και το ψηφοδέλτιο στις Κυκλάδες για το «Ποτάμι» είναι έτοιμο και ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Σταύρο Θεοδωράκη, θεωρείται πολυσυλεκτικό και έχει ως στόχο τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης του «Ποταμιού» και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στις επερχόμενες εκλογές. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στις Κυκλάδες; Πρώτος και καλύτερος ο Μάριος Βαζαίος (με έντονο βιογραφικό λόγω οικογένειας που έχει σχέση με τη ΝΔ), η Νικολίτσα (Λιλή( Αγγελοπούλου (Καρδιολόγος από τη Σύρο και περιφερειακή εκπρόσωπος του κόμματος στο Νότιο Αιγαίο) ο γυναικολόγος Γιώργος Βλάχος από τη Σαντορίνη, ο συνταξιούχος Γιώργος Παπαπαύλου από τις Δυτικές Κυκλάδες (Σίφνος)  και ο Πέτρος Σανταμούρης, τραπεζικό στέλεχος από την δοκιμαζόμενη λόγω κακών καιρικών συνθηκών αυτές τις ημέρες την Τήνο.

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα η ανοιχτή επιστολή του Μάριου Βαζαίου, όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ακολούθησε και δέχτηκε να κατέβει ως υποψήφιος με το Ποτάμι στις Κυκλάδες.

Είναι αλήθεια ότι όταν μου πρότειναν από Το Ποτάμι να συμμετέχω ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων, πέρασαν αστραπιαία από το μυαλό μου οι στίχοι για το μεγάλο δίλημμα:

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα

που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι

να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει

έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιµή και στην πεποίθησί του».

Δε ξέρω πόσο μεγάλο φαντάζει το Καβαφικό Ναι για έναν πολιτικό αγώνα, όμως εγώ το είπα άμεσα και υπεύθυνα, αφού εμπιστεύομαι τη «συνωμοσία του καλού» που προετοιμάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με πολίτες σκεπτόμενους, αξιόμαχους, με διακρίσεις πρώτα απ΄όλα στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο.

Καθώς είναι η πρώτη φορά που αποφασίζω να εργαστώ για έναν πολιτικό στόχο θεωρώ υποχρέωσή μου να επικοινωνήσω μαζί σας τις απαντήσεις που έδωσα πρώτα στον εαυτό μου και που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μου στην απόφασή τους να μ’εμπιστευτούν.

Ναι σε μια καινούργια πολιτική.

Ως οικονομικό στέλεχος πάνω από 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο των χρηματοοικονομικών, επέλεγα να εργαστώ σε επιχειρήσεις που ήταν στο ξεκίνημα τους και στη συνέχεια αναπτύσσονταν εντυπωσιακά. Παράλληλα από το 2001 δημιούργησα μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες το Φεστιβάλ Νάξου, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης φυσιογνωμίας του νησιού, ενώ από το 2013 διεύρυνα το πεδίο με τη δημιουργία του πολιτιστικού δικτύου «Κύκλος Κυκλάδων» όπου συνεργάζονται τα νησιά, Νάξος, Πάρος και Τήνος με προοπτική να ενταχθούν και άλλα. Αν και ήμουνα ικανοποιημένος από την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή, συναισθανόμουνα την περιρρέουσα κατάσταση απελπισίας, αγανάκτησης και θυμού που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια. Επιθυμούσα να συμμετέχω πιο ενεργά στην αλλαγή αυτής της κατάστασης. Μια αλλαγή που έχει ως προϋπόθεση τη συλλογική δράση. Και ο πιο πρόσφορος δρόμος για τη μετάβαση από το εγώ στο εμείς, είναι μια καινούργια πολιτική .

Ναι στο Ποτάμι.

Στο Ποτάμι συνάντησα τη καινούργια πολιτική αντίληψη που αναζητούσα. Ένα άφθαρτο πλαίσιο όπου κυριαρχεί η λογική και η αξιοκρατία και όχι η συναισθηματική φόρτιση και η παρωχημένη συνθηματολογία. Πράξεις και όχι λόγια.

Στο Ποτάμι γνώρισα τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους πολίτες που συμπορευόμαστε μαζί του, δημιουργώντας μέσα από σοβαρό και αποτελεσματικό διάλογο τις 99 θέσεις – δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα topotami.gr – που δίνουν το στίγμα μιας συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής. 

Στο Ποτάμι αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι στο φυσικό μου χώρο. Ένα χώρο αποδοχής και όχι αποκλεισμού. Ένα χώρο σύνθεσης και όχι διάσπασης. Ένα χώρο που αναζητά και βρίσκει το χρήσιμο, το πρακτικό, το εφικτό, που απεχθάνεται τα κούφια λόγια, τις ιδεολογίες του δήθεν, τις μεσσιανικές και σωτηριολογικές αντιλήψεις. Ένα χώρο που δεν αποδέχεται απλά, αλλά εντάσσει στους κόλπους του τη διαφορετικότητα, το καινούργιο. Επειδή το καινούργιο είναι πάντα διαφορετικό. Το Ποτάμι είναι ο χώρος που δεν υπήρχε και οφείλαμε να δημιουργήσουμε, προκειμένου να συγκροτήσουμε τη «συνωμοσία του καλού» που επαγρυπνεί, γιατί όπως λέει ο Ιάγος στον «Οθέλο» «το κακό αιμορραγεί αλλά δεν πεθαίνει».

Ναι στις Κυκλάδες.

Γεννημένος στη Νάξο, μεγαλωμένος στην Αθήνα, με εμπειρία διαβίωσης και τακτική επαφή με το εξωτερικό, τιμώ τις βαθιές οικογενειακές ρίζες μου στη Ναξιακή κοινωνία, λατρεύω και θεωρώ τα Κυκλαδονήσια από τα πιο ευνοημένα σε φυσική ομορφιά μέρη του κόσμου. Όμως, η μορφολογία και οι περιορισμένοι φυσικοί τους πόροι απαιτούν μεγάλη προσοχή και εφαρμογή ιδιαίτερης νησιωτικής πολιτικής στην πράξη και όχι στα λόγια όπως συμβαίνει σήμερα. Θέλοντας να δουλέψω στη κατεύθυνση της έμπρακτης πολιτικής για τα νησιά και τους κατοίκους τους, επιλέγω τις Κυκλάδες ως πεδίο της πολιτικής μου δράσης.   Πιστεύω ότι κάθε νησί χρειάζεται να διαμορφώσει το δικό του ελκυστικό χαρακτήρα, βασισμένο σε ιδιαίτερο φυσικό, παραγωγικό ή πολιτιστικό  πλεονέκτημα και όλα μαζί να καταστήσουν τις Κυκλάδες έναν ακαταμάχητο τουριστικό προορισμό, ένα παγκόσμιο brand name που προσελκύει υψηλού επιπέδου επισκέπτες, όλες τις εποχές του χρόνου. Το σύντομο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές θα τον αξιοποιήσω γνωρίζοντας επαγγελματίες και παραγωγούς των Κυκλάδων, που δημιουργούν πλούτο με τη δραστηριότητά τους. Είναι εκείνοι που υλοποιούν μια ρεαλιστική πρόταση για έξοδο από τη κρίση και είμαι πάντα ανοιχτός στην επικοινωνία μαζί τους.

Μάριος Βαζαίος

Τ.6937167129

E. mariovazeos@gmail.com

FB. Γιώργος-Μάριος Βαζαίος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Η ώρα για τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» έφτασε!!

Ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα ξωτικά του θα… προσγειωθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης για να φωτογραφηθούν, να μοιράσουν ευχές και φυσικά να ακούσουν τις επιθυμίες όλων.

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Google: Διαγράφει εκατομμύρια λογαριασμούς από σήμερα – Πώς να τον διατηρήσετε

Η Google προχωρά στην κίνηση αυτή για λόγους ασφαλείας, καθώς οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν

Μιχ. Φραγκίσκος: “Περισυλλογή στη Σμύριδα”

Αρθρο του Μιχάλη Φραγκίσκου με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την Σμύριδα - "χαρακτηρίζεται ως άγνοια κινδύνου του Δήμου για το βάρος που επωμίζεται".

Το Βόρειο Σέλας ξανά πάνω από τον ουρανό της Δράμας

Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες

Έρευνα: Δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες εμπλοκής σε τροχαίο για θυμωμένους ή λυπημένους οδηγούς

Μελέτη από το Virginia Tech Transportation Institute δείχνει ότι η επιθετική οδήγηση προκαλείται συχνά από αρνητικά συναισθήματα

ΙΝΣΕΤΕ: Πάνω από 2 εκατ. οι αφίξεις στη χώρα, τον Οκτώβριο (γραφήματα)

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για τις αεροπορικές αφίξεις και τον οδικό τουρισμό (γραφήματα)

Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου: Ερχεται σε λίγες ημέρες (16/12) 2ο σεμινάριο

Ενεργός ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης των μελών του

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας φουρνιάς ταξιδιωτών Generation T

ΑΒΤΑ - Οι 4 εντελώς νέες τάσεις στα ταξίδια του 2024

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά