Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα: Οι Δήμαρχοι σε ποσοστό 99% ύψωσαν "Τείχος Αγάπης"

Ελλάδα: Οι Δήμαρχοι σε ποσοστό 99% ύψωσαν “Τείχος Αγάπης”

|

«Τείχος αγάπης» από τους Δημάρχους: Δείτε σε τι ποσοστό έχουν εμβολιαστεί

Τρίτη 11 Μαϊου και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός μπαίνει στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Νάξου και κάνει το εμβόλιο για την πανδημία και στην έξοδο σε ανάρτηση μέσω της προσωπικής του σελίδας αναφέρει: ” Με την παρότρυνση του οικογενειακού μου γιατρού, σήμερα πραγματοποίησα την 1η δόση εμβολιασμού κατά της COVID-19, συμβάλλοντας κι εγώ στη δημιουργία τείχους ανοσίας στην κοινωνία μας. Εμβολιαζόμαστε σήμερα, προσδοκώντας να χαιρόμαστε μαζί και από κοντά τις καθημερινές στιγμές μας!!!”

Είναι ένας από τους εκατοντάδες δημάρχους σε όλη την Ελλάδα που εμβολιάστηκε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Κυβέρνησης… Και σήμερα;  Το 99,3 % των Δημάρχων από όλη τη Xώρα (σύμφωνα με Ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)  έχουν ήδη πλήρως εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τη β’ δόση του εμβολίου ή έχουν νοσήσει κι αποκτήσει αντισώματα.

 Η ΚΕΔΕ συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με στόχο τη θωράκιση της υγείας των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών από τις συνέπειες του 4ου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης του ιού.

Οι Δήμαρχοι δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα, με την προσωπική τους συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, σε ποσοστό άνω του 99,3 % (έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις ή προγραμματίσει τη β’ δόση το επόμενο διάστημα, ή έχοντας νοσήσει ήδη κι αποκτήσει αντισώματα), που είναι πολύ πάνω από τον επιθυμητό εθνικό στόχο για τη δημιουργία τείχους ανοσίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να αποτυπώσει σε αριθμούς τη συμμετοχή των Δημάρχων στο πρόγραμμα εμβολιασμού, έχει ως στόχο αφενός να παρακινήσει, μέσω της προβολής του προσωπικού παραδείγματος, τους πολίτες να εμβολιαστούν. Αφετέρου, να αναδείξει τη συνεπή και υπεύθυνη στάση που διαχρονικά επιδεικνύουν οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τις ζωές των πολιτών.

Η πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, έρχεται ως συνέχεια της «επιτυχημένης διοργάνωσης της διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας για τα πραγματικά δεδομένα του εμβολιασμού, με την παρουσία του Καθηγητή Δημόσιας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου LSE, Ηλία Mόσιαλου, μέσα από την οποία η ΚΕΔΕ μπόρεσε να διαλύσει πολλούς μύθους σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων».

Με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου δήλωσε:  «Οι Δήμαρχοι της Ελλάδος υψώνουν “τείχος αγάπης” για τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. Kαι όλοι μαζί, χτίζουμε “τείχος ανοσία” ενάντια στον covid. Είναι η 1η φορά που ζητήθηκε η συνδρομή της Αυτοδιοίκησης στο ζήτημα του εμβολιασμού και στο αίτημα αυτό, ανταποκρινόμαστε αναδεικνύοντας καταρχήν την υπεύθυνη προσωπική μας στάση. Για μας είναι θέμα κοινής λογικής αλλά πρωτίστως ατομικής ευθύνης. Καλούμε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί το εμβόλιο σώζει ζωές».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι