Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - Μητσοτάκης: Εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, έχουμε όραμα δεκαετίας (video)

Ελλάδα – Μητσοτάκης: Εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, έχουμε όραμα δεκαετίας (video)

|

Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Μητσοτάκης: “Οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα, στόχος η αυτοδύναμη ΝΔ –  «Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας» (video)

Το σαφή στόχο της «αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας» στις εκλογές «που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα», έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκε το 14ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος. Έκανε λόγο για «πρόβλημα στην κυβερνησιμότητα της χώρας» λόγω της απλής αναλογικής που ο ΣΥΡΙΖΑ «ψήφισε αδίστακτα και αγκαλιά τότε με τη Χρυσή Αυγή».

«Τα ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι πρέπει στο κόμμα να αντιμετωπίσουν την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής «ως την τελική κάλπη η κάλπη που θα είναι ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία», «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος το τιμόνι της χώρας να μένει μετέωρο». Πρόσθεσε δε ότι αυτό είναι μία «εθνική αναγκαιότητα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Σημειώνοντας πως «μακριά από κάθε έπαρση οφείλουμε να εξηγήσουμε τα πολλά που έγιναν» ανέφερε: «Η κυβέρνηση σηκώνει τα μανίκια και το κόμμα τη σημαία ενός πιο δυναμικού ανοίγματος στην κοινωνία. Δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες. Εκλεγήκαμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το υλοποιούμε». Αναφέρθηκε στις «σημαντικές κατακτήσεις» στη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ οι οποίες «ούτε εύκολες, ούτε αυτονόητες» ήταν, «όπως αυτονόητοι δεν υπήρξαν οι χειρισμοί και τα πρόσωπα χάρις στα οποία σταθήκαμε όρθια» όπως είπε. 

«Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας»

«Αυτό το ιστορικό κόμμα έχει πλούσιο παρελθόν, ελπιδοφόρο παρόν και λαμπρό μέλλον» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στους συνέδρους σημείωσε: «Σήμερα είμαστε περήφανοι για τις εργασίες του συνεδρίου που ολοκληρώνεται. Η ορμή και το κουράγιο της παράταξης πηγάζουν από τον παλμό και δυναμισμό που δίνετε εσείς. Είμαι περήφανος για όλους σας, την ολοζώντανη βάση της παράταξης. Τα πολύπειρα στελέχη αλλά και τα νέα στελέχη. Σας θεωρώ πρεσβευτές της ΝΔ σε όλη τη χώρα. Ο κυβερνητισμός και ο παραγοντισμός καραδοκούν πάντα. Να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μην υποτιμάμε τις επιτυχίες μας. Να προβάλλετε το κυβερνητικό έργο δίπλα στη σεμνότητα της παράταξής μας. Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας. Οι πολίτες είδαν στην πράξη ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό τους με το εθνικό σχέδιο για την τιμή του ρεύματος. Το ίδιο και με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι νέοι είδαν μια κυβέρνηση να αναγνωρίζει ότι οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Είδαν οι πολίτες μια κυβέρνηση που κάνει επιτέλους κάτι για να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάθε κύκλος που συμπληρώνεται ανοίγει έναν άλλο. Αυτή τη νέα δυναμική τροχιά της χώρας θέλω να τη χαράξουμε μαζί. 

Το 14ο συνέδριο επιτέλεσε το στόχο του. Μας ένωσε, μας όπλισε με ξεκάθαρες θέσεις για τον αγώνα μας. Στον οδικό χάρτη του επόμενου 12μηνου ο ρόλος σας θα είναι κρίσιμος. Θα εκλέξουμε σε λίγο τη νέα μας Πολιτική Επιτροπή και μαζί με όλα τα μέλη της ΝΔ θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά με οδηγό αυτές τις τέσσερις λέξεις: Δίπλα στον κάθε πολίτη». 

 

«Ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαπίστωση πως «στο διάστημα που ακολουθεί ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί». «Θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, θα είναι η πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Τορπιλίζοντας τη θέση της χώρας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» είπε τονίζοντας πως «στις σημερινές συνθήκες ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη». 

«Δυστυχώς και στην πρόσφατη κρίση που απορρέει από την απροκάλυπτη εισβολής της Ρωσία στην Ουκρανία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του. Κοινωνικό σαμποτάζ. Επιστρατεύει αδίστακτα ψέματα. Κατασκευάζοντας μια εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδος που μόνο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βλέπει, υποσχόμενος ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ανακουφίσει έναν πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται» προσέθεσε και σημείωσε ότι «αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις γεννούν πλαστές προσδοκίες». 

«Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυξάνουμε γενναία τον κατώτατο μισθό, είναι ψίχουλα απαντάνε. Οργανώνουμε δωρεάν εμβολιασμούς. Δεν υπάρχουν τα εμβόλια λένε. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους. Βοηθάτε τους έχοντες και κατέχοντες απαντούν. Φέρνουμε Rafale και φρεγάτες. Ούτε γραβάτες, ούτε φρεγάτες η άλλη πλευρά. Εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα». 

«Η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα»

«Οι εξελίξεις θελουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο και παραγωγό ενέργειας», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η χώρα θα αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό στρατηγικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα». 

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς μια χώρα έτοιμη ανα πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία», συμπληρώνοντας ότι η χώρα δυνάμωσε και αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες της χώρας. «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και «σε μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα έχω την τιμή να μιλήσω στο Κογκρέσο. Και την Πέμπτη η Βουλή θα επικυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ» επισήμανε ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νοεφύτου ότι «στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά. Πράγματι η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Η άποψη της Ελλάδος στην Ευρώπη σήμερα μετράει. Ήμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις» τόνισε. 

mitsotakis.jpg

«Οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής»

«Ανεβαίνω ξανά στο βήμα για μία σύντομη παρέμβαση για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. Θυμήθηκα το πρώτο συνέδριο της ΝΔ που είχα την τιμή να συμμετάσχω ως νεαρός παρατηρητής το 1986. Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή», επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του με την οποία κλείνει τις εργασίες του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Αυτό το τριήμερο ήταν ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με τον “The Guardian”

Οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας ενθουσιάζονται με το Καστράκι και τη λευκή του άμμο – Διεθνείς διακρίσεις για τη Νάξο ως βιώσιμο προορισμό

Δωδεκάνησα – Ρόδος: Ισχυρός Σεισμός 5.8 R τα ξημερώματα

Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ρόδου - Αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Κρήτη - «Δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι», δήλωσε ο Λέκκας

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Βρούτσης: “Θα περιμένω Αγγελόπουλους – Γιαννακόπουλο στο γραφείο μου έως τις 3 το μεσημέρι”

Βρούτσης για τη συνάντηση με Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Θα τους περιμένω ως τις 15:00, αν δεν έρθουν θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

Αθλητικά έργα στη Νάξο: Σε τροχιά υλοποίησης αναβαθμίσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Πολυκρέτης παρουσιάζει τις παρεμβάσεις για ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές που αναβαθμίζουν την αθλητική ζωή του νησιού

Νάξος: Εξειδικευμένοι γιατροί στο “Naxos Medical”, το πρόγραμμα του Ιουνίου (πίνακας)

Το Naxos Medical ανακοινώνει τις ημερομηνίες επισκέψεων από κορυφαίους ειδικούς για τον Ιούνιο – Πρόληψη, φροντίδα και υγεία χωρίς μετακινήσεις

Όθων Ξενικουδάκης: Ο γιατρός με την ψυχή ζωγράφου από τη Νάξο

Με καταγωγή από τις Τρίποδες (Βίβλο_ της Νάξου, ο ζωγράφος και οδοντίατρος που ζει και δημιουργεί στη Νίκαια, διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της τέχνης για πάνω από τέσσερις δεκαετίες

Basket League: Αναβάλλεται ο 3ος τελικός του πρωταθλήματος

Οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ καλούνται στο υπουργείο Αθλητισμού την Τετάρτη για δεσμεύσεις ότι θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση – «Σε διαφορετική περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά».

Στη Νάξο το νέο ερευνητικό έργο του ΕΜΠ για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων

Με τη χρηματοδότηση του Horizon και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ξεκινά πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών για την ενίσχυση της υδατικής επάρκειας

Γ. Πολυχρονάκος: “Να βγάλουμε τους νησιωτικούς δήμους από το σημερινό αδιέξοδο”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε προτάσεις και δεσμεύσεις για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο