Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - ΚΙΝΑΛ: Στις 8 Μαϊου επιστρέφει το "ΠΑΣΟΚ";

Ελλάδα – ΚΙΝΑΛ: Στις 8 Μαϊου επιστρέφει το “ΠΑΣΟΚ”;

|

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε από την Πάτρα είπε ότι στις 8 Μαΐου (εσωκομματικές εκλογές) «το όνομα της παράταξής μας που θα κατέβουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα το υπογράψουν με την ψήφο τους οι χιλιάδες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία»

Στις εσωκομματικές κάλπες της 8ης Μαΐου θα αποφασιστεί το όνομα με το οποίο θα κατέβει το κόμμα του στις εκλογές, όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σε ομιλία του στην Πάτρα, είπε ότι στις 8 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές σε δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις, καθώς και η ανάδειξη των συνέδρων, ενώ όπως πρόσθεσε, «την ίδια μέρα, το όνομα της παράταξής μας που θα κατέβουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα το υπογράψουν με την ψήφο τους οι χιλιάδες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία».

«Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και ισχυροί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές για να επιβάλουμε εμείς τους κανόνες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούω τις τελευταίες ώρες και ημέρες ότι γίναμε ρυθμιστές. Όχι κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα, πρωταγωνιστές γίναμε, δεν γίναμε ρυθμιστές. Θα το δείτε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, που η δημοκρατική παράταξη θα έχει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατικού κορμού, με ένα πρόγραμμα για όλους τους Έλληνες, ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να ανατρέψει τα κατεστημένα και ό,τι κρατά δέσμια τη χώρα πίσω».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «με ενότητα, με ανανέωση και πολιτική αυτονομία, μαζί θα είμαστε νικητές στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν» και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους σημείωσε: «Μαζί, να είστε σίγουροι, ότι θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, με την ανανεωτική αριστερά και τα κινήματα της οικολογίας, πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές, όπως θέλουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Και λέω και απόψε εδώ από την Αχαΐα, ότι αυτοί οι βαθιά αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, να μην περιμένουν σωσίβιο από το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια και ‘βρέχει’ χειρότερες δημοσιονομικές πολιτικές και υπερταμεία και ο κ. Μητσοτάκης κάνει μία πολιτική των λίγων και της παρέας τού δήθεν επιτελικού κράτους – χάους του Μαξίμου. Εμείς έχουμε μόνο ένα στόχο. Αντί να δώσουμε σωσίβιο σε αυτούς, να δώσουμε ελπίδα στην Ελληνίδα και τον Έλληνα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «δημοσιονομική ανευθυνότητα», λέγοντας ότι «η Δεξιά δεν βάζει μυαλό» και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε το κόμμα του κ. Καραμανλή, που άφησε την Ελλάδα με το μεγαλύτερο παγκοσμίως έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 15,6% να είχε πάρει τα μαθήματά του. Όμως δεν τα πήρε, γιατί δεν πλήρωσε το κόστος που πληρώσαμε εμείς, αναλαμβάνοντας να αντιμετωπίσουμε αυτή την απίστευτη περιπέτεια για την πατρίδα, ώστε να μείνει η χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και επειδή λοιπόν δεν πήραν το μάθημα, αυτό, το πληρώνουμε ακόμη και σήμερα πάρα πολύ ακριβά».


 

Όσον αφορά στο ζήτημα της πανδημίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα στο πλευρό της επιστήμης και δεν κλείσαμε το μάτι σε κινήματα, τα οποία υπονόμευαν τη δημόσια υγεία, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με τον πρώην υφυπουργό του στο υπουργείο Υγείας – και είχαμε σταθερή στάση». Αναφερόμενος στην στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας υγείας υπογράμμισε: «Το εργαλείο της παράταξής μας από τη δεκαετία του ’80, το ΕΣΥ, που το χλεύαζαν, αυτό κράτησε την κοινωνία όρθια. Εμείς, με ευθύνη σταθήκαμε και με ευθύνη στεκόμαστε και δημοσιονομικά, και πολιτικά, σε αυτό το μεγάλο θέμα. Λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να στηρίξουμε την πρωτοβάθμια υγεία και το ΕΣΥ, διότι είναι αδιανόητο 4,5% από το Ταμείο Ανάκαμψης να πηγαίνει σε αυτόν σημαντικό και κρίσιμο τομέα και η Ιταλία, με πολύ λιγότερα προβλήματα από εμάς, να δίνει 11% του Ταμείου Ανάκαμψης στη δημόσια υγεία».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «συμπονούμε τον ουκρανικό λαό, όχι μόνο στα λόγια, αφού οργανώσαμε ως παράταξη και θα αποστείλουμε μία ανθρωπιστική αποστολή» προσθέτοντας: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε ένα λαό, που ο δικός μας ο λαός δεν έζησε την ίδια αλληλεγγύη την ώρα της κυπριακής τραγωδίας από τις μεγάλες δυνάμεις. Ο δικός μας ο λαός έζησε την εισβολή του Αττίλα και κάποιους να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».

Σε αυτό το σημείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας τα εξής: «Θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο στο θέμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει να λέγεται προοδευτικός. Πώς θα ένιωθε ο λαός μας, αν την ώρα του Αττίλα, ένας πρώην πρωθυπουργός ενός αριστερού κόμματος της Ευρώπης, έβαζε μία καρδούλα με τη μισή σημαία της Τουρκίας και την μισή σημαία της Ελλάδας; Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν έχει βάλει μυαλό και συνεχίζει τα ίδια λάθη. Η μεγαλύτερη αρετή σε μία εποχή κρίσεων είναι η ευθύνη και υπευθυνότητα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα της Παιδείας και ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, τον ενημέρωσε ότι το περιφερειακό συνέδριο που θα γίνει τον Μάιο στη Δυτική Ελλάδα, θα έχει ως θέμα την παιδεία. Μιλώντας στην συνέχεια για την πορεία του κόμματος, είπε ότι «η μόνη επένδυση της μεγάλης παράταξης είναι η ενότητα του λαού εις βάρος των προβλημάτων του, διότι εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ το εργαλείο ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, γιατί σκοπός μας είναι η λύση των προβλημάτων με δίκαιο και δημοκρατικό τρόπο».

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «έχω ένα όραμα, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να ξαναγίνει ένα μαζικό κόμμα προγράμματος, αξιών και ήθους, το οποίο θα φέρει μία άλλη πολιτική κουλτούρα, όπου τα κόμματα δεν θα είναι μηχανισμοί ρουσφετιού και πελατειακού κράτους, αλλά θα είναι συλλογικοί διανοούμενοι που θα σχεδιάζουν το μέλλον της πατρίδας». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΟ: Δεμένα πλοία για 48 ώρες, νησιά αποκλεισμένα ακόμη και για επτά ημέρες

Η ΠΝΟ ζητεί την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - Πρόβλημα με νησιά που ελέω δρομολογίων θα μείνουν χωρίς επικοινωνία για αρκετές ημέρες

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Εκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Ανθρωπιστική βοήθεια σε Τούρκους και Σύριους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Νάξου

Στοίχημα – Euroleague: Παρά τις απουσίες ο Ολυμπιακός σκοράρει …

Αλμπα Βερολίνου εναντίον Ολυμπιακού και ... Η πρόταση από τον Koubanezos.gr

Νάξος: Προσπάθεια ώστε οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα μηχανήματα Δήμου και Περιφέρειας στη "μάχη" για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στην ορεινή Νάξο

Συρία – Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί

Μάχη με τον χρόνο - Συρροή ξένων σωστικών συνεργείων προς ενίσχυση των τουρκικών

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Συρία: Επί 17 ώρες επτάχρονη προστάτευε το αδελφάκι της (video)

7χρονη στα συντρίμμια κατοικίας στη Συρία προστάτευε το κεφάλι του αδελφού της επί 17 ώρες (Video&Photos)

“Αντώνης Τρίτσης”: Στις Κυκλάδες έργα ύψους 11,4 εκατ. ευρώ

Οι Κυκλάδες στο επίκεντρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ»

Κλειστά τα σχολεία σήμερα (08/02) σε Σύρο, Τήνο, Κέα και Νάξο

Σε ποια νησιά (και δήμους) είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Στους -2 βαθμούς ξύπνησε σήμερα (08/02) η Νάξος

Με το χιόνι να προσπαθεί να στρωθεί ακόμη και στη πόλη της Νάξου, η εικόνα που αντικρύζουν οι πολίτες στο ξημέρωμα της 8ης Φεβρουαρίου

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

“Σφήνα” Ηλιόπουλου στην συμφωνία της Attica Group με την ΑΝΕΚ

Η οικογένεια Ηλιοπούλου ελέγχει το 5,48% του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της MIG. - Η επόμενη κίνηση

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Παραράς

Στο Καλόξυλο - τόπος καταγωγής του - αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η Εξόδιος Ακολουθία