«Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ από τη Νέα Υόρκη
«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια στα οποία καλείται να λειτουργήσει η ανθρώπινη λογική», δήλωσε από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε όσα είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες», δήλωσε ο κ. Δένδιας και συνέχισε: «Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.»
«Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.
«Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής», σημείωσε ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με τον οποίο:
«Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές. Καταρχήν η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Καλούμε την Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στη ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα – άνω των 100 χιλιάδων κάποτε – μειονότητα, σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερους από 5.000 ανθρώπους.»
Με πληροφορίες από τη σελίδα skai.gr