Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019: "Ας βγάλουμε από το προσκήνιο τα μικρο - οφέλη από...

Εκλογές 2019: “Ας βγάλουμε από το προσκήνιο τα μικρο – οφέλη από εμάς”

|

Αρθρο του Αλέξανδρου Θαλή με επίκεντρο τις εκλογές που έρχονται… Μεταφέρει εικόνες και σκέψεις μέσα από την καθημερινή τριβή που ως παρατηρητής δεν μπορεί να μην αντιληφθεί … Και μας εξηγεί ότι “Καλή ψήφο Έλληνες. Το ”όχι” είναι πάντα μια καλή αρχή για την ανεξαρτησία μας”.

Κρατιέμαι τόσο καιρό να μην γράψω. Βλέπω πολύ κόσμο μέσω της δουλειάς μου. Σαν πολιτικός μηχανικός έρχομαι σε επαφή με πολλούς Δημάρχους της επαρχίας και ιδιαίτερα του νομού μου, της Πελοποννήσου.

Του Αλέξανδρου Θαλή

Έχω ακούσει τόσα πολλά που θέλω να τα μοιραστώ με τους συμπολίτες μου , ώστε κάποια στιγμή να αναρωτηθούν. Το επικείμενο ζήτημα όλων, είναι οι εκλογές. Πρωτεύοντες είναι οι Δημοτικές εκλογές. Ειδικά σε δήμους λίγων κατοίκων, που υπάρχει προσωπική επαφή. Δήμαρχοι που ήταν ενάντια με πολίτες έχουν πλησιάσει σε σημείο γλοιώδες. Όλα γίνονται στον βωμό της ΨΗΦΟΥ.

Θα σας παραθέσω μερικές μαρτυρίες μου, χωρίς ονόματα, φυσικά.

# Δήμαρχος, τάζει μεταθέσεις στρατιωτών. Γιατί τις ζητάτε και γιατί τις δέχεστε; Είναι ωραία η Ελλάδα. Ευκαιρία να την γυρίσετε. Αύριο, μεθαύριο, θα λέτε στα παιδιά σας ότι τι; Με τέτοιες αξίες θα τα μεγαλώσετε;

# Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος, θα κάνει δρόμους για να πάρει και τους πιο αναμφισβήτητους ψηφοφόρους. Μα φυσικά δεν θα ξεχάσει να χτίσει με τα χρήματα του Δήμου, ότι οι κακοκαιρίες του χειμώνα χάλασαν.

# Δήμαρχος σε άλλη περιφέρεια, που διοικεί για χρόνια, πάνω από τριάντα (30), δίνει χρήματα σε όποιον δεν είναι οικονομικά άνετος να πάει να ψηφίσει και να πιει έναν καφέ, βρε αδερφέ. Τα εισιτήρια; Μα φυσικά και πληρωμένα. Πόσα εισιτήρια θες είναι η ερώτηση. Θες και για το καλοκαίρι που έρχεσαι δέκα μέρες; Πάρε τα!

#Το επικότερο όλων σας το φυλάω για το τέλος. Παντρεύεται καλέ, ο γόης του χωριού και συνάμα Δήμαρχος και υποψήφιος ξανά. Πότε; Μια μέρα πριν τις εκλογές φυσικά.

Όλα αυτά, συνθέτουν την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Άνθρωποι που στον βωμό της εξουσίας θυσιάζουν κάθε δυνατό σημείο. Άνθρωποι που χωρίς τα αξιώματα δεν είναι καν επαγγελματίες σε κάτι. Που χωρίς αυτήν, είναι μεγάλος παρανομαστής με μικρό αριθμητή.

Έχοντας μια μακρά επαγγελματική πορεία και σώας τας φρένας η δική μου απόφαση έχει παρθεί: Ψηφίζω μόνο ανθρώπους καθαρούς. Χωρίς την δύναμη του πλούτου. Χωρίς την δύναμη των άλλων. Που είναι καλοί επαγγελματίες. Διότι, σίγουρα, θα είναι καλοί ή θα προσπαθήσουν να είναι σε όποιον τομέα και να βρεθούν. Εάν δεν θέλετε να μπείτε σε διαμάχες, πείτε τους το πολυπόθητο: ”Ναι, θα σε ψηφίσω” και κάντε το καλύτερο δυνατόν για την κοινωνία σας.

Ας βγάλουμε από το προσκήνιο τα μικρο – οφέλη από εμάς. Μέσα από εμάς θα αλλάξει η κοινωνία, η περιφέρεια, η χώρα.

Ίσως τότε να γίνουμε η Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Ίσως τότε να κρατάμε τους νέους. Και όχι να φεύγουν τρέχοντας, και καλά κάνουν, προς κάθε χώρα.

Αφήστε τους να σας χτυπούν την πλάτη. Να σας χαμογελούν. Θέλω να πιστεύω, πως κάθε ένας μας γνωρίζει το καλύτερο για την κοινωνία μας.

Καλή ψήφο Έλληνες. Το ”όχι” είναι πάντα μια καλή αρχή για την ανεξαρτησία μας.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα από Πελοποννήσιους γονείς. Σπούδασα στην Αθήνα Πολιτικός Μηχανικός. Είμαι 40 χρονών. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα για εργασιακούς σκοπούς. Παντρεύτηκα το 2011 και έχω δυο παιδιά. Ένα κοριτσάκι πέντε (5) χρόνων και ένα αγοράκι τριών (3). Στον ελεύθερο μου χρόνο, διαβάζω λογοτεχνία, περπατάω, παίζω πολύ με τα παιδιά μου και μαθαίνω τον κόσμο μέσα απ’ αυτά.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τζόκερ: 26,5 εκατομμύρια ευρώ, απόψε κληρώνει το μεγαλύτερο τζακπότ στην ιστορία του παιχνιδιού!

Μετά από 41 συνεχόμενα τζακπότ, η σημερινή (14/08) κλήρωση μοιράζει ποσό-ρεκόρ. Η αγωνία κορυφώνεται στις 22:00.

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.