Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου": Στο πλευρό Γλυνού ο Χρήστος Βενιανάκης...

Εκλογές 2019 – “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: Στο πλευρό Γλυνού ο Χρήστος Βενιανάκης (Φολέγανδρος)

|

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Βενιανάκη από την Φολέγανδρο, ανακοινώνει σήμερα η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» – Τι αναφέρει ο Μανώλης Γλυνός και ο Χρήστος Βενιανάκης από τη Φολέγανδρο (Κυκλάδες) 

 

«Ο Χρήστος Βενιανάκης, ανήκει στην γενιά των νέων πολιτικών που δεν βολεύτηκαν στον καναπέ τους αλλά αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προσπαθήσουν για το καλύτερο, για τον τόπο τους, για τους ίδιους, για τα παιδιά τους. Με τον Χρήστο μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία αλλά και την ίδια αγάπη για τα νησιά μας και γι αυτό θα παλέψουμε με το ίδιο πάθος για μια ελπιδοφόρα νέα μέρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Καλωσόρισες Χρήστο, καλή επιτυχία!».  Τη δήλωση αυτή κάνει ο Μανώλης Γλυνός, υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υποδεχομένος τον Χρήστο Βενιανάκη από την Φολέγανδρο, ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Ο Χρήστος Βενιανάκης ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών που αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, για να μην αποφασίζουν οι άλλοι γι΄αυτούς, χωρίς αυτούς. Ως επαγγελματίας που γνωρίζει καλά τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας αλλά και λόγω της εμπειρίας του από την  ενασχόλησή του με τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, ο Χρήστος Βενιανάκης αποδεχόμενος την πρόσκληση του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού, ενισχύει με την υποψηφιότητά του την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Στο πολιτικό του μήνυμα ο Χρήστος Βενιανάκης αναφέρει: «Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Μανώλη Γλυνού, για συμμετοχή σε μια ελπιδοφόρα κίνηση πολιτών με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, με στόχο την αναβάθμιση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Με τον Μανώλη Γλυνό, μας ενώνει η ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα για τον τόπο μας. Εχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και με εφόδια την συνεργασία, την συνέργεια και την προσήλωση στο κοινό καλό είναι βέβαιο ότι το Νότιο Αιγαίο θα κατακτήσει την θέση που του αξίζει. Ας αδράξουμε αυτήν την τελευταία ευκαιρία που δίνεται στον τόπο μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, με αγάπη και δικαιοσύνη».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Χρήστος Βενιανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ζει μόνιμα από το 1981 στην Φολέγανδρο του Νομού Κυκλάδων. Το 1992 ολοκλήρωσε την βασική του εκπαίδευση στο Γυμνάσιο ΛΤ Φολεγάνδρου. Το 1994 τελείωσε τις σπουδές του σε ΙΕΚ λογιστικής-υπολογιστών  στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από το 1996 έως το 2016 υπήρξε ιδιοκτήτης και προϊστάμενος προσωπικού στο εστιατόριο «Κρητικός» στην Χώρα Φολεγάνδρου. Από το 2017 εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του Σοφοκλή Βενιανάκη.  Από το 2002 έως το 2016 ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά και διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Φολεγάνδρου. Δραστηριοποιήθηκε  επίσης στον  Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου ως Γραμματέας και Αντιπρόεδρος  στον Ναυτικό  Όμιλο Φολεγάνδρου. Είναι παντρεμένος με την Ηλέκτρα Καρασαββίδου, καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν δύο παιδιά.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηλωσία 2025: Το Φιλώτι γεμίζει ποδήλατα στη μνήμη του Ιουλιανού Μουστάκη

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στη Γέφυρα Φιλωτίου για μια μοναδική διαδρομή μέσα στο καλοκαιρινό τοπίο.

Μύκονος: Λύση στο πρόβλημα στέγασης για γιατρούς με κοινωνική προσφορά και ΣΔΙΤ

Δωρεά 16 διαμερισμάτων από την οικογένεια Δακτυλίδη σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου – Μοντέλο που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά.

Γιάννης Βρούτσης: «Η Πολιτεία είναι παρούσα» – Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη με έμφαση σε υποδομές και ιστορικούς συλλόγους

Από το Καυτανζόγλειο και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έως το Αλεξάνδρειο και τον Άρη – Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού στηρίζει έργα και συνεργασίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Έρχονται εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά, sταθερές τιμές και μέτρα στήριξης για νησιώτες και τρίτεκνους

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας ανακοίνωσε εκπτώσεις, επενδύσεις σε λιμάνια, δράσεις για ΑμεΑ, καθώς και έργα ύδρευσης σε δεκάδες νησιά.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Άνδρου, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για το Γαύριο

Σημαντικό βήμα για τις υποδομές του νησιού με την ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην Κωμιακή χτυπά ξανά η μπάλα για τον Δημήτρη Κεραμιώτη

Σάββατο 9 Αυγούστου, οι παλαίμαχοι της Κορωνίδος και οι επίλεκτοι του χωριού τιμούν στο γήπεδο της Κωμιακής τη μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες.

Σώστε τις παραλίες της Νάξου: 34η συνέλευση την Πέμπτη στο Βίντσι – Στο επίκεντρο μνημεία, περιβάλλον και προστασία

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες για συμμετοχή – Συζήτηση δράσεων, ενημέρωση του κοινού και συμβολική παρέμβαση στην Πορτάρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Κυκλάδες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, σε Νάξο και Άνδρο

Η Πολιτική Προστασία σε αυξημένη ετοιμότητα – Ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε δασικές περιοχές από τις 14:00 έως τις 06:00

Θέρινο Θέατρο Σκιών – Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στα χωριά της Νάξου!

Θέρινο Θέατρο Σκιών στη Νάξο: Ο Καραγκιόζης του Πάνου Χατζηαναγνώστου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις σε Σαγκρί, Φιλώτι, Απείρανθο και Τρίποδες – Είσοδος ελεύθερη.

GReco Islands: 1,5 εκατ. ευρώ για πράσινη μετάβαση σε 39 μικρά νησιά

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, οι Δήμοι μικρών νησιών εκπονούν Τοπικά Σχέδια Δράσης για την ενεργειακή μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού