Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου": Ο Μανώλης Γλυνός και πάλι Κυκλάδες...

Εκλογές 2019 – “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: Ο Μανώλης Γλυνός και πάλι Κυκλάδες (Κέα)

|

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού στην Κέα – Ποιους συνάντησε, τι άκουσε από τους κατοίκους του νησιού – Επόμενη στάση; Κύθνος 

Μετά από μία μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία στα νησιά της Δωδεκανήσου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Μανώλης Γλυνός επέστρεψε στις Κυκλάδες, όπου περιοδεύει σε Κέα και Κύθνο. 

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Άννα Μαυρουδή και Γιώργο Ηλιού και συνεργάτες του, περιόδευσε στην Κέα και ειδικότερα στις περιοχές, της Κορρησίας όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού, της Ιουλίδας, της Κάτω Μεριάς και στην περιοχή Ποίσσες όπου είχε επαφές με κατοίκους, φορείς και επιχειρηματίες του νησιού με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για ζητήματα της καθημερινότητας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επισκέφθηκε μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα (ελαιοτριβείο και τυροκομείο), προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα  και της παραγωγής, και εξήρε το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των προϊόντων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο του νησιού και το «ανύπαρκτο» Επαρχείο της Κέας όπου διαπίστωσε ότι οι υπηρεσίες του υπολειτουργούν, καθώς εκεί υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος ο οποίος έχει επιφορτιστεί τον μεγάλο όγκο εργασίας.

Ο κ. Γλυνός επισκέφθηκε και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, ενώ είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων που διεκδικούν το Δήμο Κέας, καθώς επίσης και με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Η επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη στην Κέα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συνάντηση με κατοίκους και φορείς του νησιού, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην στελέχωση του Επαρχείου, στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, στις ανάγκες που υπάρχουν για την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού στο νησί, στα σχέδια διαχείρισης του δρυόδασους του νησιού το οποίο εντάσσεται στο δίκτυο Natura καθώς και σε ζητήματα υποδομών και ανάπτυξης.

«Η σύσταση Επιτροπής Μικρών Νησιών είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας. Επαναλαμβάνω και δεσμεύομαι προσωπικά, ότι μαζί με τους συνεργάτες μου θα δώσουμε αγώνα τόσο σε περιφερειακό  όσο και σε κεντρικό επίπεδο για να γίνει πράξη η αποκέντρωση, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες προς αυτή την κατεύθυνση. Θα είμαστε σύμμαχοι, από κοινού Δήμοι και Περιφέρεια θα δώσουμε μαζί τον αγώνα της διεκδίκησης απέναντι στο κεντρικό κράτος. Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία και συνέργεια με τις δημοτικές αρχές των νησιών μας και των τοπικών κοινωνιών, αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και την μετατροπή της σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, από Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης» διαβεβαίωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός τους κατοίκους της Κέας.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού, είναι η Κύθνος. 

Από το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Γιαννακά: “Περί ΟΠΕΚΕΠΕ και η Κυβέρνηση των σκανδάλων”

Η Κατερίνα Γιαννακά μιλάει για καταγγελίες συνεταιριστών, έφοδοι στα γραφεία του Οργανισμού και διεθνής έρευνα – Στο στόχαστρο ψευδείς αγροτοκτηνοτροφικές δηλώσεις σε Νάξο, Σέριφο και άλλες περιοχές

Νάξος – Χερσαία Ζώνη: Ασφάλεια και οργάνωση στο επίκεντρο της τροποποιημένης απόφασης του Λιμενάρχη

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αλέξιος Αποστολόπουλος επανακαθορίζει τη στάθμευση και την κυκλοφορία στο λιμάνι της Νάξου, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών

Σίφνος: Φωτιά σε φορτηγό κινητοποίησε την Πυροσβεστική στην Απολλωνία

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγό το μεσημέρι της Τετάρτης στην Απολλωνία Σίφνου. Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωσή της. Τα αίτια ερευνώνται.

Νάξος: Σημαντική επένδυση 1,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στην προσεισμική ενίσχυση του Κλειστού Γυμναστηρίου και του ΔΑΚ Νάξου, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού

Το «ΔΕΗ 3X3 Street Basketball» έρχεται στη Σαντορίνη, Μπασκετικό διήμερο στο Καμάρι!

Ο Δήμος Θήρας και η ΕΟΚ φέρνουν το street basketball στην καρδιά του Αιγαίου. Δηλώστε συμμετοχή και ζήστε τη μοναδική εμπειρία του 3x3 στις 7 & 8 Ιουνίου 2025.

Πανναξιακός ΑΟΚ – Γ. Προδρόμου: “Αξίζαμε την άνοδο 100%, για την ώρα θέλω να ξεκουραστώ”

Ο Πανναξιακός ηττήθηκε στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών της National League 2, αλλά κέρδισε τον σεβασμό. Ο αρχηγός της ομάδας μιλά για την πορεία, τις αμφιλεγόμενες στιγμές και την επόμενη μέρα.

Πανελλαδικές: Σε πλήρη ετοιμότητα τα εξεταστικά κέντρα της Νάξου

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Μαυρομμάτης απευθύνει μήνυμα στήριξης στους υποψηφίους και τις οικογένειές τους λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τήνος: Δικάζονται 30 πολίτες για την ειρηνική διαμαρτυρία κατά των ανεμογεννητριών

Τριάντα Τηνιακοί θα δικαστούν στις 2 Ιουνίου 2025 στη Σύρο, κατηγορούμενοι για «παράνομη βία» επειδή υπερασπίστηκαν το νησί τους το 2019. Φωνές υπέρ της αθώωσής τους πληθαίνουν.

Σαντορίνη: Καμία απάντηση από το ΥΠΕΝ στο αίτημα για αναστολή οικοδομικών αδειών

Ο Δήμος Θήρας ζητά άμεση παρέμβαση για την προστασία του φυσικού και γεωλογικού τοπίου του νησιού, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος τηρεί σιγή ιχθύος, εν μέσω αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας και πίεσης στις υποδομές.

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Νάξος – Πλάκα: Καταστροφή στο όνομα της “καθαριότητας”, καταγγελίες για παράνομες παρεμβάσεις

Μαζική απομάκρυνση φυκιών Ποσειδωνίας με τσουγκράνες, εγκαταστάσεις εν μέσω ωοτοκίας και περιβαλλοντική αδιαφορία σε προστατευόμενη ζώνη Natura.

Νάξος: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το “Naxos Medical” μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Έγκαιρη πρόληψη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα με αξιοπιστία και ανθρώπινη φροντίδα – Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για όλους τους πολίτες

Ιος – Γκίκας Γκίκας: “Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στη “βιτρίνα” του νησιού μας”

Η γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συνοδεύεται από προϋποθέσεις, με αιτήματα για πολεοδομική συνοχή και κοινωνικό σεβασμό.

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Τραγωδία στο λιμάνι της Νάξου: 70χρονος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή εν πλω

Πολωνός επιβάτης τουριστικού σκάφους υπέστη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – Κατέληξε στο Νοσοκομείο Νάξου παρά τις άμεσες προσπάθειες διάσωσης