Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Πάρος: Ο Μάρκος Κωβαίος ζήτησε την πλειοψηφία, παρουσίασε το...

Εκλογές 2019 – Πάρος: Ο Μάρκος Κωβαίος ζήτησε την πλειοψηφία, παρουσίασε το πρόγραμμά του

|

«Η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση στην ιστορία της Πάρου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην εκδήλωση του συνδυασμού «Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη». Πάνω από 700 άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα «Μινώα» στη Νάουσα για να δουν τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Ι. Κωβαίο, να παρουσιάζει το πρόγραμμα του για την περίοδο 2019-2023.

Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, όπου ο κόσμος διέκοπτε συχνά την ομιλία για να χειροκροτήσει με ενθουσιασμό, ο Δήμαρχος ανέπτυξε τη βασική φιλοσοφία του προγράμματός του, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η αειφορία.  Αναφερόμαστε στην προεκλογική εκδήλωση, την μεγαλύτερη στην ιστορία της Πάρου όπως αναφέρεται… Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (09/05) η εκδήλωση του συνδυασμού «Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη». Πάνω από 700 άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα «Μινώα» στη Νάουσα για να δουν τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Ι. Κωβαίο, να παρουσιάζει το πρόγραμμα του για την περίοδο 2019-2023. 

Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες του οραματικού προγράμματος, στο οποίο κυριαρχεί η εξαγγελία για δημιουργία νοσοκομείου και πρότυπου οικισμού στο χώρο του παλιού αεροδρομίου. Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Ο δεύτερος σχετίζεται με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού και ο τρίτος με την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. «Δεν θα επιτρέψουμε η Πάρος να υπερκορεστεί τουριστικά και να γίνει αφόρητη η ζωή των κατοίκων, όπως συμβαίνει σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς. Θα διαφυλάξουμε την παράδοση μας και ταυτόχρονα θα αναπτύξουμε το νησί με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί το εισόδημα των κατοίκων και η ποιότητα ζωή τους», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος.

Το έργο πνοής για την Πάρο που ανακοινώθηκε χθες είναι η συνολική αξιοποίηση του χώρου του παλιού αεροδρομίου. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή νοσοκομείου, τη δημιουργία συγκροτήματος κατοικιών για να μένουν με προνομιακά ενοίκια οι δημόσιοι λειτουργοί που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι στο νησί, την ίδρυση του Κέντρου Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας για την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία εμπορικής ζώνης που θα φιλοξενεί εμπορικά καταστήματα και γραφεία, και την κατασκευή υπερσύγχρονου βιολογικού καθαρισμού για να εξυπηρετείται ο νέος οικισμός και η ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε στο κοινό η κατασκευή δύο σύγχρονων αθλητικών κέντρων στην Παροικιά και στη Νάουσα. Το αθλητικό κέντρο στην Παροικιά θα περιλαμβάνει κλειστό γυμναστήριο στο Ζευλάκι για μπάσκετ και βόλεϊ, κολυμβητήριο και δύο γήπεδα άμμου για ποδόσφαιρο τα οποία θα προσαρμόζονται αναλόγως σε γήπεδα για βόλεϊ, χάντμπολ και τένις. Από την άλλη, το Δημοτικό Στάδιο της Νάουσας θα έχει γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο περιμετρικά του, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδο τένις, κολυμβητήριο, υπαίθριο χώρο για αθλητική δραστηριότητα και παιδική χαρά.

«Στόχος μας είναι να μπούμε στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού και να έρχονται ομάδες από όλο τον κόσμο να προπονηθούν σε εμάς», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος, ενώ πρόσθεσε πως «ο αθλητισμός δίνει ζωή στην καθημερινότητα μας. Όλοι μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, πρέπει να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις για να προπονούμαστε».

Συν τοις άλλοις, το πρόγραμμα περιείχε και μια σειρά από πρωτότυπες και καινοτόμες προτάσεις που αφορούσαν στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Ξεχώρισε η αξιοποίηση της κυματικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έργο το οποίο θα μελετηθεί από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και η πειραματική εφαρμογή του θα γίνει στην περιοχή του Αμπελά.

Επίσης, με ενθουσιώδες χειροκρότημα υποδέχθηκε το κοινό την κατασκευή του Κέντρου Κομποστοποίησης στην Παροικιά, όπου θα παράγεται οργανικό λίπασμα από τα απορρίμματα και θα δίνεται στους αγρότες, και την πριμοδότηση πολιτών και επιχειρήσεων για τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. info@parosepimenoumestinpraxi.gr Visit our website

Τέλος, σημαντικά έργα εξαγγέλθηκαν από τον Δήμαρχο Πάρου για την ενίσχυση της παιδείας και του πολιτισμού, όπως είναι η ίδρυση του Κυκλαδίτικου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, η αξιοποίηση των αρχαίων λατομείων, η δημιουργία Τράπεζας Δεδομένων που θα περιλαμβάνει το ιστορικό αρχείο της Πάρου. «Όταν μιλάμε για υποδομές, οφείλουμε να σκεφτόμαστε το σύνολο των πραγματικών αναγκών του τόπου. Υποδομές δεν είναι μόνο τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Υποδομές είναι όλα εκείνα τα έργα που μπορούν στην πράξη να στηρίξουν τη ζωή σε έναν τόπο. Για αυτό το σύνολο των έργων και των παρεμβάσεών μας εκτείνεται σε όλους τους τομείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος ανακοίνωσε και την ίδρυση Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Διαχείρισης που θα αναλάβει τον στρατηγικό σχεδιασμό της προβολής του νησιού και την περαιτέρω αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Στο τέλος της βραδιάς, παρουσιάστηκαν από τον ίδιο τον Δήμαρχο οι καινούργιοι υποψήφιοι του συνδυασμού «Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη». Μαζί τους, στη σκηνή, ανέβηκαν οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι και οι υποψήφιοι του 2014 που είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. «Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω ριζικά την ιστορία αυτού του τόπου. Ελάτε μαζί μας για να φωνάξουμε υπερήφανα «Ναι! Μένουμε Πάρο».

Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, έκλεισε την εκδήλωση, ζητώντας από την παριανή κοινωνία συντριπτική πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα του».

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στο φως οι σκιές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καλλιέργειες σε βραχονησίδες, όπως η Κανδελιούσσα

Άνω των 100 οι διώξεις για επιδοτήσεις-μαϊμού, εμπλοκή πρώην στελεχών και έλεγχοι για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων – Στη δίνη της πολιτικής αντιπαράθεσης το σκάνδαλο

Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μετά τις 13:00 διαθέσιμα τα αποτελέσματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Πού και πώς μπορούν οι υποψήφιοι να δουν τις βαθμολογίες τους

Κοντογεωργόπουλος: «Δεν σκεφτόμουν την υποκριτική, μέχρι που μπήκα μέσα» (video)

Ο Αργύρης από τον «Άγιο Έρωτα» μιλά αποκλειστικά στο NaxosPress για την Επίδαυρο, την τηλεόραση, την πίεση της δουλειάς και τον εαυτό του που κάποιες φορές... ξέχασε να προσέχει.

Naxos Medical: Εξειδικευμένη Νευρολογική Φροντίδα στη Νάξο το Σάββατο 28 Ιουνίου

Ο Νευρολόγος Ευάγγελος Κουρεμένος υποδέχεται ασθενείς στο Naxos Medical για διαγνωστική εκτίμηση και παρακολούθηση νευρολογικών παθήσεων

Γιάννης Πολυχρονάκος στον ΣΚΑΪ: “Θετική η εικόνα στη Νάξο, προβληματισμός λόγω διεθνούς αστάθειας” (video)

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου μίλησε στους «Αταίριαστους» για την τουριστική πορεία του νησιού και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών (video)

ΥΠΑ: Ισχυρή άνοδος το 1ο πεντάμηνο του 2025 στην επιβατική κίνηση, έρχεται διαγωνισμός παραχώρησης

Ρεκόρ για το πρώτο πεντάμηνο στα 24 κρατικά αεροδρόμια – Η Νάξος καταγράφει εκρηκτική αύξηση στις αφίξεις, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ταξιδιώτες

Amorgorama: Η επανάσταση της Αμοργού ξεκινά από τη θάλασσα

Από την «τρέλα» στην πράξη – Οι ψαράδες της Αμοργού πρωτοστατούν σε ένα μοντέλο βιώσιμης αλιείας που γίνεται παράδειγμα για όλο το Αιγαίο

Στο επίκεντρο της Ευρώπης η νησιωτικότητα – Συναντήσεις INSULEUR στη Μαγιόρκα

Νέες πρωτοβουλίες και στρατηγικές συνεργασίες για τις νησιωτικές οικονομίες. Κεντρικός ρόλος του Γιάννη Ρούσσου στις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας: Ένας πολιτιστικός φάρος λάμπει ξανά

Με την παρουσία Υπουργών, Βουλευτών και πλήθους κόσμου, το ανακαινισμένο μουσείο ανοίγει ξανά τις πύλες του, φιλοξενώντας σπουδαία εκθέματα όπως την “Κόρη της Θήρας”

Παρέμβαση Φ. Φόρτωμα για την εξαίρεση των ενοικιαζόμενων οχημάτων από το ψηφιακό πελατολόγιο

Αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις δυσκολίες που δημιουργεί η εφαρμογή του μέτρου στον συγκεκριμένο κλάδο

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού