Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Νάξος: Μιχάλης Τουλούπης παρών και η πρώτη υποψήφια Δημοτικός...

Εκλογές 2019 – Νάξος: Μιχάλης Τουλούπης παρών και η πρώτη υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος

|

Και με τη βούλα, η Δημοτική Παράταξη «Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» του Μιχάλη Τουλούπη – Πρώτη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, η 18χρονη Μαρία Ζώρου

Ήταν η 30η Ιανουαρίου του 2019 όταν το … παιχνίδι είχε σκληρύνει. Ο λόγος; Η ανακοίνωση από την πλευρά του Μιχάλη Τουλούπη, ότι θα διεκδικήσει κι αυτός – ο 6ος τότε – τον Δημαρχιακό θώκο της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.. Η ονομασία της Δημοτικής παράταξης; Μέσω των social media «Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» .. Και το μήνυμα που είχε αποσταλεί εκείνο το απόγευμα ήταν: ” Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ για το νησί σου. Θέλεις να το δεις να αλλάζει και θες να συνεισφέρεις σε αυτή την αλλαγή. Τότε η Παράταξη μας “Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων” σε προσκαλεί να συμμετέχεις στην αλλαγή του τόπου σου”.  Και ο Μιχάλης Τουλούπης είχε αναφερθεί στη προσπάθειά του αυτή  λέγοντας στην ιστοσελίδα naxospress.gr « ήρθε η ώρα να μαζευτούμε και πάλι. Να γίνουμε μία όμορφη παρέα και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Να πάρουμε και πάλι την τύχη στα χέρια μας. Το μέλλον μας, να το ορίσουμε εμείς. Μακριά από κόμματα και χρώματα. Με χαμόγελο και όμορφη διάθεση. Με βάση τον άνθρωπο και μόνο. Και με στόχο; Να δουλέψουμε έχοντας στο πλευρό μας νέα παιδιά που έχουν διάθεση να προσφέρουν για τον δικό μας δήμο»

Λίγο πριν την Ανάσταση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και μετά από ένα διάστημα σιγής, ο Μιχάλης Τουλούπης επιστρέφει… Ανανεωμένο lay out στο σήμα του συνδυασμού και πλέον ως 5ος στην μάχη για την είσοδο στο Δημαρχιακό Μέγαρο με δεδομένο ότι εδώ και καιρό έχει αποχωρήσει ο Ιάκωβος Γιακουμής..

Και το πιο εντυπωσιακό; Μας αποκαλύπτει και την πρώτη υποψήφια Δημοτική  σύμβουλο, την 18χρονη Μαρία Ζώρου… Τι αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»; Σήμερα, ο συνδυασμός μας πήρε «Σάρκα και Οστά». Ξεκινήσαμε να υπογράφουμε τις Υπεύθυνες Δηλώσεις των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μας. Με χαρά στηρίζουμε την μικρότερη υποψήφια δημοτική σύμβουλο που είναι και η «νονά» του συνδυασμού μας και πλέον ασχολείται με την παρουσίαση του μέσω των social media..  Έχει όρεξη, ενέργεια και καλή θέληση. Τα νησιά μας, χρειάζονται νέα παιδιά, δραστήρια και με νέες ιδέες. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της και ευχόμαστε «καλή επιτυχία» στην Μαρία Ζώρου»

2291230017604484.jpeg

Όσο για την Μαρία Ζώρου;  Στην παρουσίαση της στο κοινό της Νάξου ανέφερε « Η Νάξος, είναι το νησί που γεννήθηκα, ζω και μεγαλώνω. Καταγωγή μου τα όμορφα χωριά Άγιος και Κόρωνος. Είμαι 18 ετών και φοιτήτρια σε μία από τις σχολές του Υπουργείου Τουρισμού, στον κλάδο των Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα στον τουρισμό λόγω οικογενειακών επιχειρήσεων. Αποφάσισα να συμμετέχω στην ομάδα του Μιχαήλ Τουλούπη, γιατί πιστεύω ότι έχει όλα όσα εγώ και η γενιά μου θα θέλαμε από ένα αυτοδιοικητικό συνδυασμό: Γνώση, δράση και αξιοκρατία. Τον ευχαριστώ θερμά, διότι από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασε, συζήτησε και μοιράστηκε τις ανησυχίες του μαζί μου.

Για μένα δεν είναι  απλά ένας ακόμη Υποψήφιος, άλλα ένα μέλος της οικογένειας μου. Θεωρώ ότι οι σύγχρονες τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από έξυπνες ιδέες, ταχύτητα και αποτελεσματική διοίκηση. Είμαι μέλος μιας ομάδας που πιστεύω ότι αποτελείται από αυτά τα στοιχεία. Από μικρή ήθελα να συμμετέχω ενεργά στα κοινά. Βλέποντας τις προσπάθειες βελτίωσης των νησιών μας, κατάλαβα πως μέναμε στην επιφάνεια. Κανείς δεν προσπάθησε να πάει πιο βαθιά και να ανακαλύψει την πραγματική ουσία.

Θέλησα λοιπόν να προσπαθήσω, γιατί πιστεύω στα νησιά μας και στην εξέλιξη τους, από τον πρωτογενή έως και τον τουριστικό τομέα.

Ζούμε εδώ και πιστεύουμε στα νησιά μας. Όλοι για τα νησιά μας λοιπόν.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και θα εκτιμούσα την στήριξη σας. Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Αμοργός υποδέχθηκε τον 31ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου με καρδιά και συγκίνηση

Iατρική φροντίδα, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, πολιτιστικές εκδηλώσεις και φιλοζωικές δράσεις ένωσαν μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή προσφοράς.

Ιος – Γκίκας Γκίκας: “Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στη “βιτρίνα” του νησιού μας”

Η γνωμοδότηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συνοδεύεται από προϋποθέσεις, με αιτήματα για πολεοδομική συνοχή και κοινωνικό σεβασμό.

Σεισμός – Λέκκας: “δεν θα υπάρξουν μεγάλες ζημιές στην Κρήτη”

Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Νεάπολης Λασιθίου το επίκεντρο του σεισμού - Λέκκας: Είναι σε τάφρο όχι στο ελληνικό τόξο, δεν θα υπάρξουν μεγάλες ζημιές στην Κρήτη

Οι μικροί ερευνητές κατέκτησαν τη Νάξο με μικροσκόπια και φαντασία!

Ένα διήμερο γεμάτο γνώση, πειράματα και έμπνευση για μαθητές Δημοτικού από όλο το νησί, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης “Βραδιά του Ερευνητή”.

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

«Θα τα πούμε σύντομα…»: Όταν οι καρτ-ποστάλ βρήκαν τελικά τον προορισμό τους στη Δονούσα

Μια παράσταση βασισμένη σε αληθινές ιστορίες, που γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και μετατρέπει την αναμονή σε συγκίνηση.

Νάξος: «Νότες της Άνοιξης» με την Άννα Δανιηλίδη

Δημιουργικότητα, μουσική και παιχνίδι για τα παιδιά μας σε δύο όμορφες ανοιξιάτικες δράσεις

Νάξος – Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου: “Ζωντανή μάθηση μέσα από την παράδοση”

Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου προτείνει τη μετατροπή των μουσειακών χώρων του χωριού σε εκπαιδευτικά εργαστήρια βιωματικής γνώσης

«Η Ομάδα Αιγαίου είναι η οικογένειά μας». Συγκινητική αναφορά του Αντιδημάρχου Κουφονησίου Αντώνη Κωβαίου (video)

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος μιλά για τους εθελοντές που προσφέρουν με αγάπη, γιατρούς, έργα και ελπίδα στα νησιά

Γ. Βρούτσης: Έρχεται το πρώτο «μπαλόνι» της Θεσσαλονίκης για διεθνείς αγώνες!

Νέο κλειστό γυμναστήριο διεθνών προδιαγραφών με αεροϋποστηριζόμενο θόλο στον χώρο του Ποσειδωνίου – Χωρητικότητα 2.080 θέσεων

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της