Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Και πάλι στο πλευρό Χατζημάρκου,...

Εκλογές 2019 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Και πάλι στο πλευρό Χατζημάρκου, ο Θωμάς Σωτρίλλης

|

Ο Θωμάς Σωτρίλλης – πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου – θα βρίσκεται και σ’ αυτές τις εκλογές στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου και της παράταξης “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” – Τι αναφέρει στη δήλωσή του και η απάντηση Χατζημάρκου 

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Θωμά Σωτρίλλη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, καλωσορίζει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”. Και ο Γιώργος Χατζημάρκος χαιρετίζοντας την απόφαση του Θωμά Σωτρίλλη αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα: “Συνεχίζουμε μαζί, Θωμά Σωτρίλλη.  Συνεχίζουμε μπροστά για μια ακόμη θητεία ταγμένη στο μέλλον που τα νησιά μας αξίζουν.  Μένω στα λόγια σου :  “Το στοίχημα κερδίθηκε. Οι προσδοκίες και ο σχεδιασμός του 2014 έγιναν πραγματικότητα χωρίς πολλά λόγια αλλά με επιμονή και σταθερότητα στον προγραμματισμό και τις προτάσεις”.  Συνεχίζουμε γιατρέ, για όσα έχουμε να ολοκληρώσουμε και ειδικά στον τομέα της Υγείας, που αποτέλεσε και το δικό σου κύριο αντικείμενο, στον οποίο οι δράσεις και πρωτοβουλίες μας, επανακαθόρισαν τα όρια της αυτοδιοίκησης. Τον πήχη αυτό, εμείς τον βάλαμε ψηλά και φυσικά θα τον πάμε ακόμα υψηλότερα.  Στην αμετροέπεια, την ημιμάθεια και τα ψεύδη, απαντάμε μόνο με απτά αποτελέσματα σκληρής δουλειάς, καλού σχεδίου και επίμονης υλοποίησης.  Προχωράμε … ψηλά και μπροστά” 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, διακεκριμένος επιστήμονας, με πολυετή θητεία και προσφορά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και επί σειρά ετών στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί και πάλι μαζί του, για δεύτερη θητεία, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, αναφέρει:

“Η συνεργασία μου με τον Γεώργιο Χατζημάρκο χρονολογείται από τη εποχή που διεκδίκησε τον Δημοτικό Θώκο της Ρόδου. Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο σκέψης και δράσης του. Στην συνέχεια, αποφάσισα να πολιτευτώ μαζί του για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επειδή κατά την διάρκεια συνεργασίας στον Δήμο, διέκρινα πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του, αναδεικνύοντάς τον στο ρόλο του επικεφαλής. Εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη, μετά από συνεργασία στο προεδρείο της Περιφέρειας επί τριετία και στην συνέχεια σαν Αντιπεριφερειάρχης Υγείας , θέση που λόγω του επαγγέλματός μου, μου έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσω σχέδια και δράσεις για την Δημόσια Υγεία.

Το στοίχημα κερδίθηκε Οι προσδοκίες και ο σχεδιασμός του 2014 έγιναν πραγματικότητα χωρίς πολλά λόγια αλλά με επιμονή και σταθερότητα στον προγραμματισμό και τις προτάσεις. Όλα δρομολογούνται. Η παράταξη έφερε εις πέρας όλα τα έργα που είχε σχεδιάσει με τον καλύτερο τρόπο. Και εγώ αισθάνομαι και πιστεύω ότι προσέφερα ένα μικρό λιθαράκι σ΄ ότι αφορά τον τομέα της ευθύνης μου. Αυτό μου δίνει σιγουριά για να θέσω ξανά τον εαυτό μου υπεύθυνα στην ομάδα του Γιώργου Χατζημάρκου # μπροστά Νότιο Αιγαίο και να διεκδικήσω ακόμα μια περίοδο παρουσίας μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο Νότιο Αιγαίο”.

Βιογραφικό

Ο Σωτρίλλης Θωμάς του Βασιλείου γεννήθηκε στην Ρόδο το 1951 με δημοτική εκπαίδευση και γυμνασιακή εκπαίδευση στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ορκίστηκε γιατρός το Δεκέμβριο του 1976.

Στη συνέχεια αγροτικός γιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο Κρεμαστής Ρόδου με απόσπαση στο αγροτικό ιατρείο Σύμης ενώ στην διάρκεια της θητείας του αποσπάστηκε στο αγροτικό ιατρείο Χάλκης (αμισθί). Τελείωσε την ειδικότητα Ουρολογίας στο Α΄ Θεραπευτήριο ΙΚΑ και στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Νοσοκομειακός γιατρός από το 1986 και μετά – Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείο Ρόδου και μέλος της ΕΙΝΑΠ. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου με την παράταξη του τότε Νομάρχη Σάββα Καραγιάννη και υποστηρικτής για την αγορά και λειτουργία του πλωτού Νοσοκομείο «Δελφίνι Ζωής και Ελπίδας» στο οποίο υπηρέτησε σαν γιατρός σε όλη την διάρκεια της θητείας του (αμισθί).

Στην συνέχεια γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Ρόδου, με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου και αμέσως μετά, από το 2014, μέλος της περιφερειακής παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου, ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου για μια τριετία και στην συνέχεια Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, μέχρι σήμερα.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

To… αδελφάκι της Παρί Σεν Ζερμέν στην πρώτη κατηγορία!

Η Paris FC, η δεύτερη ομάδα του Παρισιού, εξασφάλισε την άνοδό του στη Ligue 1, μια διοργάνωση στην οποία είχε να συμμετάσχει από το 1979. Το παριζιάνικο ντέρμπι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι πλέον γεγονός.

Λεονάρντο ντα Βίντσι, o… “βολεψάκιας”

Ντα Βίντσι: Ο «βολεμένος» της Αναγέννησης που ζωγράφισε τη Μόνα Λίζα με πατρική σύσταση

Ανακαλύφθηκε η πόλη της γιαγιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ανακάλυψη στη Β. Μακεδονία σχετικά με την αρχαία πόλη της Λύγκου, γεννέτειρα της Ευρυδίκης της Α'

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων

Κέα – “Βρετανικός”: Από τo Μπέλφαστ στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων Πειραιά

Αντικείμενα από το ναυάγιο του «Βρετανικού» θα ανελκυστούν με σκοπό να εκτεθούν στο υπό κατασκευήν ίδρυμα – Για πρώτη φορά θα γίνει επιχείρηση σε τέτοιο βάθος

Μήλος – Σαρακήνικο: Όταν η φύση διψά για Δικαιοσύνη

Η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου σε έναν από τους πιο εμβληματικούς φυσικούς σχηματισμούς της Μήλου ξεσηκώνει αντιδράσεις, καταγγελίες και έναν αγώνα για να σωθεί ό,τι δεν έχει ακόμα χαθεί.

Καθολική Εκκλησία: Το πρώτο παγκάρι με POS είναι γεγονός στην Αθήνα (video)

Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία - Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε (video)

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιδράσεις για το ΠΔ 129/2025, “Απαξιώνουν τις μικροϊδιοκτησίες στους οικισμούς”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου καταγγέλλει ότι με το νέο Προεδρικό Διάταγμα χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων χάνουν το δικαίωμα δόμησης, οδηγώντας σε συγκέντρωση γης στα χέρια λίγων

Πανελλαδικές 2025: Πότε ξεκινούν και ποιο το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Πανελλαδικές 2025: Η ημερομηνία που ξεκινούν και το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Ακίνητα: Εως το 2026 η έκπτωση φόρου για τις δαπάνες ανακαίνισης

Το μπόνους σε ιδιοκτήτες είναι 3.200 ευρώ τον χρόνο για διάστημα πέντε ετών

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων