Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - ΚΙΝΑΛ: Οι δήμαρχοι που υποστηρίζει και οι ...διαρροές

Εκλογές 2019 – ΚΙΝΑΛ: Οι δήμαρχοι που υποστηρίζει και οι …διαρροές

|

Η ανθρωπογεωγραφία του Κινήματος Αλλαγής ενόψει των εκλογών του Μαϊου – Ποιους υποστηρίζει στο Νότιο Αιγαίο και η μάχη της Νάξου 

Με τις δημοτικές  εκλογές να… πλησιάζουν, αργά αλλά σταθερά, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε ετοιμότητα και διάταξη μάχης. Οι κάλπες θα στηθούν στις 26 Μαΐου και οι επαναληπτικές στις 2 Ιουνίου. Στον νέο φορέα, θεωρούν τις επικείμενες εκλογές, στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, ιδιαιτέρως σημαντικές για την πορεία και το μέλλον του εγχειρήματος, αλλά και ένα crashtest, ενόψει των εθνικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, η Χαριλάου Τρικούπη ποντάρει πολλά στις επιδόσεις των υποψηφίων της και θα δώσει σκληρή μάχη, για να κερδίσουν οι «εκλεκτοί της».  Σε κάποιους δήμους, το Κίνημα Αλλαγής έχει δώσει χρίσμα, σε κάποιους άλλους έχει αποφύγει, λόγω τοπικών ιδιαιτεροτήτων, όπως και στις περιπτώσεις, όπου οι προερχόμενοι από το κόμμα είναι περισσότεροι του ενός. Μέσα από την ιστοσελίδα airetos.gr γίνεται προσπάθεια καταγραφής των υποψήφιων, που είτε στηρίζονται επίσημα από το ΚΙΝΑΛ, είτε προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς, είτε στηρίζονται από τα τοπικά, στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος. Και έχει ενδιαφέρον η παρουσίαση της κατάστασης στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπου ναι μεν υποστηρίζεται ο κος Χατζηανδρέου αλλά υπάρχει παραδοχη διαρροής προς την πλευρά του κου Γιακουμή (φωτογραφία από το προσωπικό του χρονολόγιο στα social media)… 

Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πειραιάς

Δύο μεγάλοι δήμοι, στους οποίους φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο Κίνημα Αλλαγής, είναι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στη Χαριλάου Τρικούπη, θεωρούν ότι τόσο ο Παύλος Γερουλάνος, όσο και ο Σπύρος Βούγιας, διεκδικούν με αξιώσεις τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου εκεί το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό. Να σημειωθεί, ότι υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, έχει θέσει και ο Πέτρος Λεκάκης, που κατεβαίνει σαν συνέχεια της «Πρωτοβουλίας» του Γιάννη Μπουτάρη.

Στο Πειραιά, τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής έχει ο Γιάννης Μώραλης, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Μώραλη. Όπως όλα δείχνουν, θα πετύχει τον στόχο για  επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή, ώστε να διασφαλίσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, το Κίνημα Αλλαγής θέλει να κερδίσει εκείνους που ήδη έχει (Μοσχάτου-Ταύρου, Αγίου Δημητρίου, Βριλησσίων, Μεταμόρφωσης,  Ηρακλείου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού-Ιλίου, Νέας Σμύρνης), αλλά και να προσθέσει και άλλους, όπως τον δήμο Βύρωνα, με τον Αλέξη Σωτηρόπουλο, τον δήμο Υμηττού – Δάφνης με τον Δημήτρη Γιαννακούρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Γιάννη Βούρο, την Αγία Παρασκευή με τον Γιάννη Μυλωνάκη, την Κηφισιά με την Κυριακή Πατρινού, τον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με τον προερχόμενο από τη νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, Μάριο Ψυχάλη, το Χαλάνδρι,με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Θωμά, το Παλαιό Φάληρο με τον Νίκο Κατσένη, τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης με τον Κώστα Στέφα, ο οποίος στο χώρο της Κεντροαριστεράς, φαίνεται να κερδίζει κατά κράτος τον νυν δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, την Καλλιθέα με τον Κώστα Ασκούνη, που διεκδικεί ξανά με αξιώσεις την επιστροφή του στο δήμο και την Νέα Ιωνία, που «κονταροχτυπιούνται» δύο Κεντροαριστεροί συνδυασμοί. Του Παναγιώτη Μανούρη και της Δέσποινας Θωμαϊδου.

Στην Ηλιούπολη, η «δεξαμενή» της Κεντροαριστεράς πολυδιασπάται, στα πρόσωπα του Βασίλη Βαλασόπουλου και του πρώην αντιδημάρχου, του Γιώργου Χατζηδάκη. Ο νυν δήμαρχος, πάντω,ς θεωρείται το μεγάλο φαβορί να κερδίσει την επανεκλογή του και μια νέα θητεία.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο δήμο Ζωγράφου, όπου το τοπικό ΚΙΝΑΛ, είναι μοιρασμένο ανάμεσα στο συνδυασμό του Άγη Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Γιαννακόπουλου.

Στους «πονοκεφάλους» της Χαριλάου Τρικούπη συγκαταλέγεται ο ∆ήµος Αγίας Βαρβάρας, αφού υπάρχει πολυδιάσπαση, μεταξύ τριών υποψηφίων. Κάποια στελέχη της τοπικής στηρίζουν τον Μιχάλη Γιάγκα, άλλα τον Μιχάλη Καπλάνη, που τον στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της Κεντροαριστεράς, συσπειρώνεται γύρω από τον Λάμπρο Μίχο.

Στο Χαϊδάρι, η πλειοψηφία των στελεχών του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο πλευρό του Βαγγέλη Ντινιακού, γιός του πρώην δημάρχου της πόλης, ενώ στο Αιγάλεω, ο χώρος της Κεντροαριστεράς, στηρίζει την υποψηφιότητα ανεξάρτητου συνδυασμού, με επικεφαλής τον Λάμπρο Σκαλβούνο. Τέλος, για τον δήμο Περιστερίου, ανακοινώθηκε ο  Γιώργος Βαθιώτης.

Ανατολική – Δυτική Αττική

Όσον αφορά τους δήμους του Υπολοίπου Αττικής, στις Αχαρνές (Μενίδι) επικρατεί πολυδιάσπαση στον χώρο, με στελέχη του να βρίσκονται σε τουλάχιστον 6 συνδυασμούς. Ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, είναι ο Θεόφιλος Αφουξενίδης.

Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ, έχει τη στήριξη από μεγάλο μέρος του ΚΙΝΑΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Στον δήμο Ραφήνας, η πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ, έχει ταχθεί στο πλευρό του πρώην Δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ κάποια άλλα στελέχη έχουν συνταχθεί με τον Φαφούτη Δαμιανό.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και στον δήμο Παλλήνης. Ο νυν Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος προέρχεται από ΚΙΝΑΛ, το 90% των Δημοτικών Συμβούλων του είναι ενεργά μέλη του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κωστή Σμέρο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο συνδυασμός έχει λάβει ανεπίσημη στήριξη από το ΚΙΝΑΛ.

Στην Παιανία, υπάρχει πολυδιάσπαση, ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, στηρίζει την υποψηφιότητα του  Θανάση – Σταύρου Ντούλιου. Στον δήμο Κρωπίας υπάρχει ανεπίσημη στήριξη στον νυν δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, ενώ στο δήμο Σαρωνικού τα στελέχη είναι μοιρασμένα, μεταξύ τριών συνδυασμών. Στον νυν δήμαρχο Γιώργος Σοφρώνη (ΝΔ), στον Πέτρο Φιλίππου και στον Χρήστο Τσιγαρίδα, που προέρχεται από την Κεντροαριστερά.

Στη Δυτική Αττική και στο δήμο Ελευσίνας, το ΚΙΝΑΛ έχει δώσει στήριξη στον εν ενεργεία Δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά, στα Μέγαρα το τοπικό ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον Γιώργο Μπερδελή, στην Μάνδρα την Γιάννα Κριεκούκη και στην Φυλή τον Δημήτρη Μπουραίμη.

Β΄Πειραιά

Στους δήμους της Β΄ Πειραιά, το επίσημο χρίσμα στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει πάρει ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς, ενώ στον δήμο Κορυδαλλού ο χώρος στηρίζει τον Σταύρο Κασιμάτη, ο οποίος αρνήθηκε να πάρει χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε ότι αφορά τη συμπρωτεύουσα, στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης της Α΄Θεσσαλονίκης, δεν έχει δοθεί χρίσμα, ωστόσο ένα σημαντικό κομμάτι του ΚΙΝΑΛ, μετέχει στο συνδυασμό του Γιώργου Κυριλίδη.

Στον δήμο Καλαμαριάς, το τοπικό ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον Θεοδόση Μπακογλίδη, τον Θόδωρο Παπαδόπουλο στη Θέρμη, την Μαρκέλα Ταβρίδου στον Λαγκαδά, τον Δημήτρη Δεληγιάννη στον δήμο Παύλου Μελά, την Έλενα Ρουσάκη στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και τον Ανέστη Πολυχρονίδη στο Ωραιόκαστρο.

Τέλος, στον δήμο Νεαπόλης – Συκεών,  το προεκλογικό σκηνικό έχει «κλειδώσει» και ο Σίμος Δανιηλίδης, έχει μεγάλες πιθανότητες,  να πάρει τις εκλογές, ακόμα και από τον πρώτο γύρο.

Όσον αφορά,  τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Βέροια ο νυν δήμαρχος Κώστας Βοργιατζίδης έχει την ανεπίσημη στήριξη του τοπικού ΚΙΝΑΛ. Υποψήφια στην Νάουσα είναι η πρώην βουλευτής με το Ποτάμι,  Ίλια Ιωσηφίδου, η οποία παρέμεινε στο ΚΙΝΑΛ και αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, ενώ στον δήμο Πέλλας υπάρχει πολυδιάσπαση, με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ να έχουν σκορπίσει προς διάφορους συνδυασμούς.

Στο Κιλκίς δεν έχει δοθεί χρίσµα, ωστόσο η πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ συντάσσεται με την υποψηφιότητα του Παύλου Τονικίδη, στον δήμο Κατερίνης με τον Γιώργο Νταντάμη, ενώ στον δήμο Σιθωνίας της Χαλκιδικής με τον  Θανάση Ξανθόπουλο.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στην Κοζάνη, ο πρώην δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας κατέρχεται διεκδικώντας εκ νέου τη διοίκηση της πόλης.

Με στόχο την επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου Αμυνταίου Φλώρινας κατεβαίνει ο Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος στην εκλογική μάχη θα αντιμετωπίσει τον πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άνθιμο Μπιτάκη.

Στον δήμο Γρεβενών, το ΚΙΝΑΛ προσανατολίζεται να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαδόπουλου, ενώ στην Δεσκάτη τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στο πλευρό του Γιάννη Κορδύλα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται για το Κίνημα Αλλαγής η πανσπερμία υποψηφίων στον δήμο Τρίπολης, αφού η Κεντροαριστερή «δεξαµενή» πολυδιασπάται στα πρόσωπα του νυν δήμαρχο, Δημήτρη Παυλή, ο οποίος έχει πάρει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Τζιούμη, του Νίκο Τσαμούλο, και του Δημήτρη Βόσνο. Στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το τοπικό ΚΙΝΑΛ στηρίζει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Παναγιώτη Μαντά.

Στον δήμο Κορινθίας, η συντριπτική πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ, στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Σταυρέλη, ενώ στον δήμο Λουτρακίου του Κώστα Λογοθέτη.

Στην Αργολίδα, τον δήμο διεκδικεί το μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ Τάσος Χειβιδόπουλος, ενώ στην Επίδαυρό, τα στελέχη του κόμματος συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητα του Τάσου Χρόνη.

Σε ό,τι αφορά δήμους της Μεσσηνίας, για την πρωτεύουσα του νομού το τοπικό ΚΙΝΑΛ στηρίζει ανοικτά τον Βασίλη Τζουραμάνη, στο δήμο Τριφυλίας τον Δημήτρη Δριμή και στην Πύλο τον Ηλία Κανάκη.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στον δήμο Πατρέων, το επίσηµο χρίσµα έχει δοθεί στον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο,που διεκδικεί επάξια την είσοδο στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ υποψήφιος από το χώρο είναι και ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανάκος, που αξιώνει μια καλή καταγραφή.

Στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Δήμο Αμφιλοχίας, το ΚΙΝΑΛ στηρίζει ανοικτά τον Απόστολο Κοιμήση, που προβλέπεται ότι θα επανεκλεγεί άνετα, ενώ υποψήφια στο Αγρίνιο είναι η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Στον Πύργο η κατάσταση εκπέµπει σύγχυση, µε αποτέλεσµα να µην έχει δοθεί επίσηµη στήριξη, αφού διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο ο πρώην βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Στάθης Κανής. Τον δηµαρχιακό θώκο στην Ανδραβίδα διεκδικεί  ο νυν δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, που φέρεται να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δυναμικά στην κούρσα έχει μπει, ο πρώην και πετυχημένος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

ΚΡΗΤΗ

Ποδοσφαιρική ομάδα συμπληρώνουν σε λίγο οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Ηράκλειο Κρήτης. Το επίσημο χρίσμα από το ΚΙΝΑΛ έχει πάρει ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, ωστόσο η υποψηφιότητα – «σφήνα» της Βαγγελιώς Σχοιναράκη ανακατεύει για τα καλά την τράπουλα. Να σημειωθεί, ότι ο νυν δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός θεωρείται μια υπολογίσιμη δύναμη, αφού τον στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ υποψηφιότητες έχουν, επίσης, ανακοινώσει το πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ινιωτάκης, ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Γιώργος Σισαμάκης.

Στον δήμο Μαλεβιζίου, το ΚΙΝΑΛ στηρίζει την υποψηφιότητα του Μενέλαου Μποκέα, που προέρχεται από τη νέα γενιά και έχει τις προδιαγραφές να κερδίσει τον δήµο, ενώ με το χρίσμα του κόμματος κατεβαίνει στον δήμο Χερσονήσου ο Γιάννης Μαστοράκης, που θεωρείται φαβορί να κερδίσει μια νέα θητεία.

Στο Ρέθυμνο, ο νυν δήµαρχος Γιώργης Μαρινάκης «παίζει» χωρίς αντίπαλο, έχοντας, σαν στόχο, να εγγράψει στο ενεργητικό του μια ακόμη δημαρχιακή θητεία.

Στον αντίποδα, στον δήμο Χανίων παρατηρείται πανσπερμία Κεντροαριστερών συνδυασμών. Υποψηφιότητες έχουν θέσει ο νυν δήμαρχος Τάσος Βάμβακας, που έχει και τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης, η Νάνσυ Αγγελάκη και το στέλεχος της νέας γενιάς Παναγιώτης Σημαντιράκης, που έχει αναπτύξει ήδη μεγάλη δυναμική.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέα θητεία διεκδικεί ο δήμαρχος Ιωαννινων Θώμας Μπέγκας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Μωυσή Ελισάφ, όπου και οι δύο απευθύνονται στο ακροατήριο της Κεντροαριστεράς. Στον δήμο Ζίτσας τον δημαρχιακό θώκο διεκδικεί το πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ  Βασίλης Γαρδίκος, ενώ στην Κόνιτσα ο Βασίλης Σπανός, που έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων, καθώς και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ηγουμενίτσα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γόγολου, λέγεται ότι έχει την ανεπίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και ενός σημαντικού κομματικού του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Άρτα, το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαλέξη, πρώην δημάρχου της πόλης.

Στην Πρέβεζα, υπάρχει πολυδιάσπαση μεταξύ δύο υποψηφίων. Τα «κλειδιά της πόλης» διεκδικούν ο νυν δημάρχος Χρήστος Μπαϊλης, που προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ και κατεβαίνει με ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και ο Βαγγέλης Ροπόκης.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Για την Λαμία έχει την επίσηµη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, ο πρώην βουλευτής Θωμάς Σταϊκος, ενώ στη Θήβα ο Κώστας Βενιζέλος δεν φαίνεται να έχει προβλήµατα, συσπειρώνοντας όλο το χώρο της Κεντροαριστεράς

Στον δήμο Χαλκιδέων, ο σημερινός δήμαρχος, Χρήστος Παγώνης, που έχει πάρει επίσημη στήριξη από το ΚΙΝΑΛ, κατεβαίνει με αξιώσεις για μια ακόμη θητεία στην διοίκηση της πόλης.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στον δήμο Λάρισας το ΚΙΝΑΛ είναι διχασμένο. Το κόμμα έχει δημοσιοποιήσει τη στήριξή του, στον εν ενεργεία δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη, που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο 65 μέλη και στελέχη του ΚΙΝΑΛ, έχουν πάρει ήδη θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Γούλα.

Στην Καρδίτσα, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Φώτης Αλεξάκος διεκδικεί με αξιώσεις την ανανέωση της θητείας του, όπως και ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου. Υποψήφια στον δήμο Μουζακίου, είναι η  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παρασκευή Ντουρβά και στον δήμο Αργιθέας ο Ανδρέας Στεργίου. Να σημειωθεί ότι οιμτρεις τελευταίοι διέψευσαν δημοσίευμα, που τους εμφάνιζε να είναι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε φιλοκυβερνητική εφημερίδα να ανασκευάσει.

Υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Τρικκαίων είναι ο Κώστας Κρεμμύδας, που τον στηρίζουν το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, για τον δήμο Βόλου, το ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας στηρίζει την υποψηφιότητα του τεχνοκράτη Απόστολου Παπαδούλη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Τον δηµαρχιακό θώκο του δήμου Δράμας διεκδικεί ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Κυριάκος Χαρακίδης, στον συνδυασμό του οποίου βρίσκονται αρκετά στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης, είναι ο  «εκλεκτός» του Έβρου για τον δήµο Αλεξανδρούπολης, ενώ, για τον δήμο Καβάλας, το ΚΙΝΑΛ έχει δώσει επίσημο «χρίσμα» στον Θόδωρο Μουριάδη.

Άλλος ένας μεγάλος δήμος, στον οποίο φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να ξαναγίνει «πράσινος», είναι αυτός της Ξάνθης. Υποψήφιος με το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ είναι ο πρώην και επιτυχημένος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, που φαίνεται να έχει αποκτήσει σηµαντικό προβάδισµα στην κούρσα για τον δηµαρχιακό θώκο.

Στην Κομοτηνή, τον δήμο διεκδικεί ο πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος έχει απέναντί του, τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχο Τάσο Βαβατσικλή.

ΒΟΡΕΙΟ – ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χίο, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική και  δείχνει έτοιμος να κερδίσει τον δημαρχιακό θώκο, ενώ θέση δημάρχου στη Λέσβο, διεκδικεί με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ,  ο Μιχάλης Μαμάκος και στη Σάμο ο Θέμης Παπαθεοφάνους.

Στον δήμο Ρόδου, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και σύσσωμη η Κεντροαριστερά του νησιού, στηρίζει την υποψηφιότητα του εν ενεργεία δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος διεκδικεί, με πολλές αξιώσεις, την ανανέωση της θητείας του.

Στη Νάξο, το ΚΙΝΑΛ στηρίζει την υποψηφιότητα του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν «διαρροές» και προς άλλους συνδυασµούς, όπως στου Ιάκωβου Γιακουμή, που είναι στέλεχος του κόμματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Τέλος, όσον αφορά τα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο, η συζήτηση – μετά το και το σπάσιμο των δήμων – ξεκινά για το ΚΙΝΑΛ από μηδενική βάση.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

SKY Express: Ακύρωση πτήσεων λόγω 28ης Φεβρουαρίου, μία επιπλέον πτήση (01/03) προς Νάξο

SKYexpress: Ακυρώσεις πτήσεων την Παρασκευή 28/2 – Προσθήκη επιπλέον πτήσεων πριν και μετά την απεργία

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Καμία ουσιαστική απάντηση Χατζηδάκη για μειωμένους ΦΠΑ και μεταφορικό ισοδύναμο

Συνάντηση εργασίας του Κωστή Χατζηδάκη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων - Τι του ζήτησαν τα μέλη του Επιμελητηρίου και τι απάντησε ο "Τσάρος" της Οικονομίας

Νάξος – Φιλώτι: Έτοιμος να λειτουργήσει ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός (photos)

Έτοιμος να λειτουργήσει ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας στο Φιλώτι - Επίσκεψη και η επικείμενη ανακοίνωση (photos)

Κλιματική Κρίση: Εκτός Μυκόνου δύο ξενοδοχεία γαλλικών συμφερόντων

Τέλος η Μύκονος – Γιατί ανησυχεί ο Γάλλος CEO - H Accor θα δημιουργήσει έναν κατάλογο με τα ξενοδοχεία που επηρεάζονται και κινδυνεύουν περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής

Αμοργός: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ με χαμηλό εστιακό βάθος, αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αμοργό Το επίκεντρο εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης με εστιακό βάθος 17,3 χιλιόμετρα

Πάρος: Ο Δήμος ξεκινάει το διαγωνισμό για την ναυαγοσωστική κάλυψη για την επόμενη διετία

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παράλιων του Δήμου Πάρου για τα έτη 2025 – 2026

Ελλάδα: Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξης Κούγιας

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξης Κούγιας - Η ανακοίνωση των παιδιών του και της Βατίδου

Δήμος Θήρας: Δωρεάν δρομολόγια λεωφορείου από Φηρά προς Αθηνιό για κατοίκους Θηρασιάς

Δωρεάν δρομολόγια λεωφορείου από Φηρά προς Αθηνιό για επισκέπτες και κατοίκους της Θηρασιάς

Αμοργόραμα: Μια πρωτοβουλία που θέλει να σώσει τους ψαρότοπους της Αμοργού

Το βλέμμα της παγκόσμιας αλιευτικής κοινότητας είναι στραμμένο στους ψαράδες της Αμοργού, για την πρωτοβουλία τους με τίτλο Αμοργόραμα, που θα εξασφαλίσει βιώσιμη αλιεία

ΥΠΕΝ – Σαρακήνικο Μήλος: Καμία άρνηση έγκρισης, αναμονή ενεργειών από τον Δήμο

το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθυνόμενο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, με το ερώτημα: αν έχει παραλάβει το σχετικό ΣΧΟΟΑΠ από τον Δήμο Μήλου, έλαβε αρνητική απάντηση.

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο

Εκτακτο – Νάξος: Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της πόλης

Λόγω προβλήματος στον πυλώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στο Γυμνάσιο της Νάξου, υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος