Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Κ. Δοκιμάκης: "Ωρα ευθύνης, ώρα Μητσοτάκη"

Εκλογές 2019 – Κ. Δοκιμάκης: “Ωρα ευθύνης, ώρα Μητσοτάκη”

|

Ο Κώστας Δοκιμάκης – πολιτευτής Κυκλάδων – βρέθηκε στο 12ο συνέδριο της  Νέας Δημοκρατίας και καταθέτει την άποψή του – Τι αναφέρει για τα βασικά προβλήματα των Κυκλάδων

Δωδέκατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το περασμένο Σαββατοκύριακο και μετά από μία σειρά ομιλιών αναδείχτηκαν οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά την κοινωνική πολιτική… Και τέθηκαν οι προτεραιότητες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και δη της μεσαίας τάξης που δέχτηκε και τη μεγαλύτερη πίεση στα χρόνια της κρίσης… Παρών και ο Κώστας Δοκιμάκης, ο οποίος προέρχεται από την Σύρο καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας και με βάση τους τίτλους της ομιλίας, οι βασικές αρχές: νησιωτικότητα, ακτοπλοϊκό, μεταφορικό ισοδύναμο, παιδεία, υγεία και τα αεροδρόμια.

Αναλυτικά:

«Κυρίες και Κύριοι,

Έρχομαι από τις όμορφες Κυκλάδες και θέλω να σας μεταφέρω τον παλμό της νησιωτικής Ελλάδας. Μιας ζωντανής, δημιουργικής, πολλά υποσχόμενης, αλλά και παραμελημένης Ελλάδας.

Να σας επιστήσω την προσοχή για τα αδιέξοδα, τα λάθη και τις παραλείψεις που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε μπροστά.

Για την καθημερινότητα που βιώνουμε και για όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε και να διορθώσουμε, αύριο ως ισχυρή κυβέρνηση, αξιοποιώντας τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχουν τα νησιά μας.

Θα ξεκινήσω με το μείζον θέμα της νησιωτικότητας.

Δυστυχώς, το μοναδικό μέτρο νησιωτικότητας που είχε απομείνει σ’ αυτήν την χώρα, αποτελεί και αυτό πλέον παρελθόν.

Το τελευταίο “κεκτημένο” που είχαν οι νησιώτες λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητάς τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους το κατήργησε.

Το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ έκανε τα νησιά του Αιγαίου πιο ανταγωνιστικά και πιο ελκυστικά σε σχέση με άλλους Μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς και παράλληλα συγκράτησε – έστω και περιορισμένα – το επίπεδο των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών στα νησιά μας.

Η προσπάθεια από την κυβέρνηση να συσχετίσει το ζήτημα αυτό, με αυτό της φοροδιαφυγής -και μάλιστα επιλεκτικά σε κάποια νησιά- ήταν για να δημιουργήσει επικοινωνιακά το απαιτούμενο άλλοθι στην κοινή γνώμη.

Στην πράξη όμως -και σας διαβεβαιώνω-, το μέτρο αυτό έχει επιφέρει σοβαρότατο πλήγμα στη νησιωτική επιχειρηματικότητα και έχει εκτινάξει το κόστος ζωής συμπολιτών μου.

Ακτοπλοϊκό

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έκανε πράξη καμία από τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Υποσχέθηκε δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας για την εξυπηρέτηση των νησιών και αντί γι’ αυτό κατήργησε τις περισσότερες ακτοπλοϊκές γραμμές της ενδοεπικοινωνίας στο Αιγαίο, μειώνοντας ταυτόχρονα τον προϋπολογισμό για τις λεγόμενες “άγονες γραμμές”.

Με αποτέλεσμα μάλιστα πολλά νησιά να έχουν κακή ακτοπλοϊκή διασύνδεση ακόμα και τη θερινή περίοδο.

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Στην πράξη το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, παρά τις όποιες εξαγγελίες έχουν γίνει και ξαναγίνει κατ’ επανάληψη -εδώ και μήνες-, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Υγεία

Στον τομέα της υγείας του κ. Πολάκη τα πράγματα οδεύουν προς το χειρότερο. Η κατάσταση στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών μας είναι απελπιστική.

Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων αποτελούν τον διαχρονικό «ασθενή» ενός καθημαγμένου συστήματος υγείας. Ενός εγκαταλελειμμένου συστήματος που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, πόσο μάλλον των τουριστών και επισκεπτών των νησιών που αυξάνονται κατά χιλιάδες, ιδίως τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό όχι απλά δεν παρέχεται στο επίπεδο που πρέπει, αλλά γίνεται επιζήμιο για τον ίδιο τον τουρισμό και την οικονομία μας.

Ωστόσο σημαντικές είναι οι ελλείψεις στους αγροτικούς ιατρούς, αλλά και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, ακόμα και σε μονάδες υγείας που ενώ είναι εξοπλισμένες απουσιάζουν ειδικευμένοι γιατροί και τεχνικοί.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πάγιο αίτημα των νησιών μας είναι η άμεση στελέχωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων.

Όχι μόνο με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την έννοια και τις βαθύτερες προεκτάσεις της νησιωτικότητας.

Εξάλλου, η υγεία αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης των νησιών μας και χωρίς την ουσιαστική της εξασφάλισή δεν μπορούμε να μιλάμε, ούτε για τουριστική ούτε για οικονομική ανάπτυξη.

Παιδεία

Στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και των εκπαιδευτικών αναγκών, που αντικατοπτρίζει ευθέως θα λέγαμε την εικόνα της σημερινής κυβέρνησης, η βαθμολογία είναι κάτω από τη βάση.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν τα σχολεία των Κυκλάδων είναι σημαντικές.

Στα περισσότερα νησιά υπάρχει έλλειψη υποστηρικτικών δομών για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς (όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, υποστηρικτικά κέντρα κ.α.) με εξαίρεση τη Σύρο, αλλά και ελάχιστες σε Νάξο και Σαντορίνη.

Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στα τουριστικά κυρίως νησιά, στη διαμονή τους και στο υψηλό κόστος αυτής, γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από τα νησιά με την ταυτόχρονη υποστήριξη αυτών των εκπαιδευτικών.

Δε θα κουραστούμε να το λέμε και να το ξαναλέμε.

Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Απαιτείται βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο νησιώτικο χώρο, αλλά και μια καθολική και οριζόντια υποστήριξη του Δημόσιου Σχολείου, αναλογιζόμενοι με το τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων

Ό,τι κατηγορούσε η κυβέρνηση προεκλογικά,

τότε που αντιδρούσε στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων προσπαθώντας να ξεσηκώσει τις τοπικές κοινωνίες, τώρα έρχεται και το εφαρμόζει.

Ας δούμε και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης 23 αεροδρομίων (4 των Κυκλάδων) για λόγους δημοσίου συμφέροντος, που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του Α.Ε.Π.

 

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί σύνεδροι, Δε θα σταθώ στα προβλήματα.

 

Αυτό που ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας είναι η προοπτική της Ανατροπής της εικόνας της μιζέριας και της στασιμότητας.

Και ο μόνος πολιτικός φορέας που διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να βάζει πλάτη στα δύσκολα είναι η ΝΔ.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια για να αλλάξουμε ότι μας πήγε πίσω και να δημιουργήσουμε τη Νέα Ελλάδα δηλώνω παρών.

Είμαι εδώ, στο πλευρό του Νεοδημοκράτη και της Νεοδημοκράτισσας που ξέρει να μάχεται και να κερδίζει.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές θα είναι νίκη της πλειονότητας των Ελλήνων απέναντι στη δημαγωγία και στο διχασμό.

Νίκη για την ανασύσταση μιας υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας που θα σέβεται τους Έλληνες και θα κοιτάει κατάματα τη νέα γενιά.

Θα είναι το έναυσμα για μια νέα εποχή κανονικότητας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια εποχή πραγματικής και υγιούς ανάπτυξης για τα νησιά μας, για τους νησιώτες, για την Πατρίδα μας.

Με έναν Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων.

Με ικανότητες, αποτελεσματικότητα, προσήλωση στο έργο του και ενωτικό λόγο.

Ήρθε η ώρα της Νέας Δημοκρατίας.

Ήρθε η Ώρα του Κυριάκου.

Ήρθε η Ώρα της Ευθύνης.

Καλή δύναμη στους αγώνες μας.»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στη πόλη της Νάξου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Καθολική Εκκλησία – Επισκοπή Σύρου: Δεκτή παραίτηση του Σεβασμιώτατου Πέτρου, ποιος είναι ο διάδοχος

Εγινε δεκτή από τον Πάπα η παραίτηση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου - Νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Λεονταρίτης – Φολέγανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή αθλητικού πάρκου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο αθλητικό πάρκο στην Φολέγανδρο

Πάρος: Διπλή διεθνής διάκριση από την American Express Travel και τo Forbes

Η Πάρος επιλέγεται ως μοναδικός Ελληνικός προορισμός για το 2025 από την American Express Travel και προβάλλεται από το “Forbes”

Φάρος του Αλυκού: Προετοιμάζεται, ανοίγει αύριο (12/04) τις πόρτες του και μας περιμένει

Σάββατο 12 Απριλίου και ο "Φάρος του Αλυκού" ανοίγει τις πύλες του... Πως μπορείτε να κάνετε κράτηση

Σαντορίνη: Έγινε το 1ο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Σαντορίνη: ο Τόπος, ο Χρόνος, οι Άνθρωποι». Στις 7 Μαΐου το επόμενο

Περισσότεροι από εκατό ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου Θήρας και παρακολούθησαν σχεδιασμένες εισηγήσεις.

Γιάννης Βασαλάκης: “1896 – Το παρασκήνιο γύρω από τη νίκη του Σπύρου Λούη”

H νίκη του Σπύρου Λούη, o πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε ποτέ στο Καλλιμάρμαρο Χαρίλαος Βασιλάκος και το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον Μαραθώνιο

Κικίλιας: Ερχεται διαγωνισμός άγονων γραμμών 4ετους διάρκειας

Βασίλης Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές - Τι είπε για λιμενικά Τέλη και υποδομές

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μετακινήσεις

Πάσχα: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Σε ποιες εταιρείες

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών σε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά

Β. Κικίλιας: «Η μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του

Νάξος – Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Κομοτηνή: Αχνάρια Αρχοντιάς προς τιμή του Ναξιώτη καθηγητή Μανόλη Σέργη

Επίδοση του Τιμητικού Τόμου «Τση αρχοδιάς αχνάρια» στον συντοπίτη μας Ομότιμο Καθηγητή του Δ. Π. Θράκης Μανόλη Γ. Σέργη από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών