Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Ανάφη: Νέος συνδυασμός "Ανάφη, ένα βήμα μπροστά"

Εκλογές 2019 – Ανάφη: Νέος συνδυασμός “Ανάφη, ένα βήμα μπροστά”

|

Ανακοινώθηκε νέος δημοτικός συνδυασμός (“Ανάφη, Ενα βήμα μπροστά”) για τον Δήμο Ανάφης με υποψήφιο Δήμαρχο, τον Ιωάννη Πατηνιώτη – Τι αναφέρει στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού

Η διεκδίκηση των δήμων στις εκλογές της 26ης Μαϊου θα είναι σκληρή… Και στην πανέμορφη Ανάφη, που δυστυχώς ταλαιπωρήθηκε τον περασμένο μήνα από … ναυτικό αποκλεισμό λόγω μη ύπαρξης πλοίων για την κάλυψη των δρομολογίων, έχουμε μία νέα δημοτική παράταξη που ζητάει την ψήφο των πολιτών. Ακούει στο όνομα “Ανάφη, Ενα βήμα μπροστά” και επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Ιωάννης Πατηνιώτης.  Και όπως αναφέρει ανάμεσα στα άλλα στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού ” Προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος των Απανταχού Αναφαίων χωρίς ανταλλάγματα και προσωπικές υποχρεώσεις προς τους έχοντες αξιώματα στο Δήμο.  Υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς και οι νέοι να επιλέγουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δημιουργούν οικογένειες, έτσι ώστε στην επόμενη απογραφή του πληθυσμού η Ανάφη να έχει επιτέλους ανοδική τάση!” 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Πατηνιώτη, αναφέρει: ” 

“Αξιότιμοι Αναφαίοι όντας μια αυθόρμητη μα απολύτως αναγκαία πολιτική δράση νέων ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα, αλλά και τις προσδοκίες για το αύριο του νησιού μας, με όραμα και ιδέες που θα συμβάλλουν προς το καλύτερο του τόπου μας ώστε το νησί μας η Ανάφη να έχει παρόν και μέλλον.

Πιστεύαμε αν μη τι άλλο ότι αυτή μας η προσπάθεια θα είχε αντίκρισμα χωρίς δεύτερες σκέψεις και πισωγυρίσματα. Το χρονικό του καλέσματος προς τους ανθρώπους που επί πολλά έτη κρατάνε το τιμόνι και την αποκλειστικότητα της αγάπης του νησιού μας Απέτυχε! Αποτύχαμε γιατί πιστέψαμε ότι είναι εφικτό να συνεννοηθούμε, πως όλοι θέλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα το κοινό καλό, το καλό του τόπου μας και σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουν θέση και οι νέοι και οι παλαιότεροι ο καθένας με έναν ρόλο εξίσου σημαντικό και σεβαστό.

Είμαστε όμως πεισματάρηδες και δεν τα παρατάμε, αυτό το κάλεσμα δεν σταματά και θα συνεχιστεί μέχρι να εισακουστεί, έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε γιατί αν δεν το κάνουμε το αύριο θα είναι θαμπό και τα όνειρα θα ξεθωριάσουν, εξ ‘άλλου οι βασιλιάδες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια! 

Ανακοινώνουμε σήμερα τον Συνδυασμό «Ανάφη ένα βήμα μπροστά» με επικεφαλή τον Ιωάννη Πατηνιώτη. Ζητάμε από όλους σας να μας εμπιστευτείτε για να πάμε το νησί ένα βήμα μπροστά.

• Ένα βήμα μπροστά για να μην νιώθουμε αποκομμένοι σε θέματα ακτοπλοΐας, υγείας, παιδείας.

• Ένα βήμα μπροστά σε θέματα προστασία του περιβάλλοντος μέσω της διατήρησης των αλιευτικών αποθεμάτων, της ορθολογικής χρήσης των υδάτινων πόρων και ανάδειξης της περιβαλλοντολογικής μοναδικότητας του νησιού μέσω του τουρισμού.

• Ένα βήμα μπροστά με στοχευμένες κινήσεις στον τουρισμό μέσω διαμόρφωσης μιας τουριστικής ταυτότητας που θα αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας και θα βοηθήσει στην περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής επισκεψιμότητας.

• Ένα βήμα μπροστά στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τον τουρισμό ως μια επιπρόσθετη εμπειρία στην ολοκλήρωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

• Ένα βήμα μπροστά στην συνεργασία Δήμου και ιδιωτών με πρωτοβουλίες που θα προωθούν το όφελος για τους κατοίκους και την τοπική οικονομία. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε στο να καταφέρουμε βήμα βήμα να πετύχουμε τους στόχους και τις προσδοκίες που θέτουμε αφήνοντας πίσω ιδεολογικούς προσανατολισμούς ή προσωπικές σχέσεις. Στα θέματα διοίκησης είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αξιοκρατικής αντιμετώπισης των προκλήσεων με γνώμονα την καλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατοίκων. Σε σημαντικά θέματα για το νησί θα αξιοποιούμε το νόμο Κλεισθένη περί τοπικού δημοψηφίσματος ενώ οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται σεβαστές και θα υλοποιούνται ανεξάρτητα από τα προσωπικά οφέλη του καθενός. 

Καλούμε όλους τους Αναφαίους να κρίνουν με την ψήφο τους, τις προγραμματικές μας θέσεις, με βάση το καλό του νησιού μας και αξιολογώντας τες μακριά από προσωπικά συμφέροντα και συμπάθειες.

Να διαβαστούν οι θέσεις μας μέσο διαδικτύου https://anafienavimabrosta.wordpress.com, αλλά και να έρθετε να μας ακούσετε στις εκδηλώσεις μας που θα γίνουν σε Ανάφη και Αθήνα. Δεν θα ανεχτούμε προσωπικές επιθέσεις και διαστρεβλώσεις σχετικά με την προσπάθεια μας, δεν θα χωρίσουμε το νησί σε στρατόπεδα και θα αποφύγουμε εκλογικές αντιπαραθέσεις σε καφενεία και δρόμους, αυτά γίνονταν παλιά και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος των Απανταχού Αναφαίων χωρίς ανταλλάγματα και προσωπικές υποχρεώσεις προς τους έχοντες αξιώματα στο Δήμο. 

Κλείνοντας υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς και οι νέοι να επιλέγουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δημιουργούν οικογένειες, έτσι ώστε στην επόμενη απογραφή του πληθυσμού η Ανάφη να έχει επιτέλους ανοδική τάση! 

 Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ”ΑΝΑΦΗ,ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”

ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.