Η 17χρονη Αγια Ιμπραϊμ με καταγωγή από την Αίγυπτο παρέλασε με υπερηφάνεια στο Σύνταγμα φορώντας μαντήλα και μακριά φούστα καλύπτοντας όλο το σώμα της
Σε κάθε παρέλαση τα ίδια και τα ίδια… Αναζητούμε το κάτι …διαφορετικό. Κατά προτίμηση τα μακριά γυμνά πόδια είτε αυτά είναι καθηγητριών είτε μαθητριών… Α και ασχολούμαστε με το κούρεμα είτε των αγοριών είτε των κοριτσιών… Να έχουμε βρε παιδί μου κάτι να λέμε γιατί προφανώς η απλά αναφορά στα δρώμενα της παρέλασης εθνικών επετείων είτε της 28ης Οκτωβρίου, είτε της 25ης Μαρτίου είναι βαρετά. Α μας αρέσει ενίοτε να ακούμε τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στις παρελάσεις όπου δεν γνωρίζουν τι γιορτάζουν…
Φέτος, όμως έχουμε μία πρωτοτυπία. Τα καυτά μίνι (σ.σ. υπήρχαν και πάλι αρκετά) πέρασαν σε δεύτερη μοίρα… Παραμονή της διπλής Εορτής (Θρησκευτική και Εθνική) και όλα τα φώτα έπεσαν σε παραστάτιδα του 41ου Λυκείου Αθηνών που είχε το ..θράσος να παρελάσει φορώντας μαντήλα, σακάκι και μακριά έως τον αστράγαλο φούστα. Και ούτε καν γόβες…. Ακούς εκεί; Ο λόγος για την Άγια Ιμπραήμ, μαθήτρια Γ Λυκείου που συμμετείχε για πρώτη φορά στην παρέλαση και μάλιστα ως παραστάτιδα, καθότι αριστούχος. Με καταγωγή από την Αίγυπτο, μίλησε με σχετική άνεση στα ΜΜΕ που την περικύκλωσαν και άρχισαν να την κοιτάζουν ως εξωγήινη. Προξένησε την έκπληξη γιατί γνώριζε την σημασία της ημέρας τονίζοντας «γιορτάζουμε την απελευθέρωση από τους Τούρκους, είναι μια ημέρα υπερηφάνειας για την Ελλάδα και νιώθω πολύ καλά που συμμετέχω στην παρέλαση». Και για το πρόβλημα με τους πρόσφυγες (σ..σ. έχει γεννηθεί στην Ελλάδα) επεσήμανε ότι «οι πρόσφυγες έρχονται από πόλεμο και πρέπει να τους υποδεχόμαστε με αγάπη»
Παρέλαση
Υπενθυμίζεται ότι της παρέλασης προπορεύτηκε, ως είθισται, το γενικό λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821. Όπως και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα, το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, ομάδα των special Olympics και για πρώτη φορά το λύκειο κωφών-βαρήκοων Αργυρούπολης. Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.
Ακούστε τι δήλωσε η νεαρή μαθήτρια