Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑπόφαση σοκ: το μισό δσ του Δήμου Θήρας σε αργία (!!!!)

Απόφαση σοκ: το μισό δσ του Δήμου Θήρας σε αργία (!!!!)

|

Σχεδόν το μισό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήρας έθεσε σε αργία ενός μήνα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Aιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης. Ο λόγος; Οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενέργησαν «με δόλο» και δεν συμμορφώθηκαν σε προηγούμενη απόφαση του.

Απίστευτο… Προφανώς δεν έχει ξαναγίνει… Μπορεί να έχουμε δει αργίες σε δημάρχους, μπορεί να έχουμε δει αργίες σε δημοτικούς συμβούλους αλλά σε έντεκα μονοκοπανιάς; Απίστευτο… Αλλά συνέβη στην Σαντορίνη μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Aιγαίου Νίκου Θεοδωρίδη και μάλιστα μιλώντας για «δόλο»…

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με ισάριθμες αποφάσεις του στις 29 Ιουνίου 2017, τέθηκαν σε αργία για ένα μήνα  11 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι οποίοι ενεργώντας «με δόλο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν συμμορφώθηκαν σε προηγούμενη απόφαση του.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα που βασίσθηκε  στο άρθρο 231 του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), ελήφθη γιατί οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παρά την ακύρωση της 227/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θήρας για «Απευθείας ανάθεση σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμού διαχείρισης ΑΣΑ (Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων) Δήμου Θήρας» ύψους 5.289 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία, με την 12643/24.2.2015 απόφαση του κ. Θεοδωρίδη, λίγες ημέρες μετά υπερψήφισαν την εφαρμογή της σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Δήμαρχος Θήρας: “Δεν γνωρίζαμε” αλλά…

Συγκεκριμένα, οι 11* από τους 16 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και συνολικά τους 28 του δημοτικού συμβουλίου Θήρας, μία εβδομάδα μετά την ακύρωση της απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την 60/2.3.2015 ΑΠΟΦΑΣΗ1 του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησαν στην εφαρμογή της ακυρωμένης μελέτης με την «ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΣΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».

Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θήρας Αναστάσιο Ζώρζο, ο οποίος υποστήριξε ότι η δημοτική Αρχή και, ως εκ τούτου και οι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν γνώριζαν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και γι’ αυτό προχώρησαν στην εφαρμογή της μελέτης που είχε ακυρωθεί.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, καθώς, στην υπ’ αριθμόν 60/2.3.2015 ΑΠΟΦΑΣΗ1 του δημοτικού συμβουλίου Θήρας αναφέρεται επί λέξει ότι ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Χάλαρης δήλωσε κατα τη διάρκεια τη συνεδρίασης ότι «δεν ψηφίζει  την απόφαση καθόσον :

1) Είναι άκυρη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

και 2) Η παρούσα μελέτη που μας προσκομίσθηκε δεν είναι θεωρημένη, είναι ανυπόγραφη και αποτελεί σύγγραμμα».

Σύμφωνα, πάντως, με τον δήμαρχο Θήρας οι 11 σύμβουλοι πρόκειται εντός της προθεσμίας του ενός μήνα που τους δίνει ο νόμου να καταθέσουν προσφυγή και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ, γεγονός το οποίο αναστέλει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έως την εκδίκαση της προσφυγής.

*Πρόκειται για τους: Μάρκο Καφούρο, Γιώργο Κυριαζή, Νικόλαο Καμπουράκη, Ιωάννα Βαρβαρήγου, Ευάγγελο Νομικό, Ρούλα Μενδρινού, Γεώργιο Νομικό, Μηνά Καφιέρη, Ανάργυρο Δαρζέντα, Αικατερίνη Μανέτα και Ελευθέριο Τζούρο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζωντανεύει η ξερολιθιά στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Με ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και πεζοπορία, ο Δήμος Κάσου αναδεικνύει μια παραδοσιακή τέχνη που ενώνει παρελθόν και παρόν

Αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμια επεξεργασία ο βιολογικός καθαρισμός Νάξου

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον προχωρά από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επίκεντρο το Λιβάδι.

Νάξος: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου λόγω έργων

Στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Eurovision 2025: Προγνωστικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό

Eurovision 2025: Τι λένε τα προγνωστικά για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό - Ποια η σειρά συμμετοχής (πίνακας)

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Συνάντηση Φόρτωμα – Χριστόπουλου για ένα “έξυπνο” νησιωτικό μέλλον

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Πανναξιακός ΑΟK: Κέρδισε με ψυχή και τα παίζει όλα για όλα στη Νίκαια την Κυριακή

Ο Πανναξιακός με ψυχή και συγκέντρωση έστειλε τη σειρά των τελικών σε 5ο ματς, επικρατώντας του Ιωνικού στη Νάξο με 82-74 – Όλα θα κριθούν στη Νίκαια για την άνοδο στην National League 2

Νάξος: Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου «σέρβιρε» γαλλική παράδοση με… κρέπες!

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Φιλωτίου Νάξου τίμησαν το γαλλικό έθιμο της Chandeleur φτιάχνοντας γλυκές και αλμυρές κρέπες – ένα μάθημα πολιτισμού και νοστιμιάς!

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση