Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑνοιχτή πρόσκληση και ...διακομιδή

Ανοιχτή πρόσκληση και …διακομιδή

|

Η ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της Πάρου από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων ενόψει των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου της 29ης Ιουλίου από τον κο Τσίπρα και η πρώτη διακομιδή ασθενούς με C-130 

Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου είναι πλέον στη διάθεση των κατοίκων του νησιού. Ανεξάρτητα ποιος το εγκαινίασε ή ποιος πάτησε πρώτος το …κόκκινο χαλί. Σημασία έχει ότι λειτουργεί και κυρίως αυτό που πρέπει να κατανοήσουν όλοι είναι η χρησιμότητά του. Κι αυτό φάνηκε σήμερα όταν προσγειώθηκε (σ.σ. φωτογραφία) το πρώτο C – 130 στον διάδρομο του νέου αεροδρομίου για να πραγματοποιήσει αεροδιακομιδή ασθενούς που είχε ανάγκη μεταφοράς στην Αθήνα. Κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο…

Από εκεί και πέρα, είχαμε σήμερα το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Πάρου όπου περιγράφει τι έγινε χθες Δευτέρα 26 Ιουλίου με την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου, κατονομάζει τους επίσημους που έδωσαν το παρών και καταλήγει με τη δήλωση του Δημάρχου κου Κωβαίου «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Πάρο. Ένα έργο πνοής, για το οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν δουλέψει πολλοί, έγινε πραγματικότητα χάρη στη συμβολή του ελληνικού δημοσίου, της εταιρίας Olympic Air, της Α.Μ..ΚΕ. για την δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων νέου αεροδρομίου Πάρου και φυσικά του παριανού λαού. Καλή μας αρχή και καλοτάξιδο το καινούργιο μας αεροδρόμιο!».

Ανοιχτή πρόσκληση

Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα κι αυτός είναι ο λόγος που οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μανιός, Συρμαλένιος, Σιγάλας) προχώρησαν σε ανοιχτή πρόσκληση προς τον λαό της Πάρου και της Αντιπάρου για συμμετοχή τους στην εκδήλωση της Παρασκευής… Τι αναφέρουν; « Αγαπητοί φίλοι/φίλες, συμπατριώτες, Την Παρασκευή 29/7/2016 εγκαινιάζεται στην Πάρο το νέο αεροδρόμιο με συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το αεροδρόμιο αυτό αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του Παριανού και Αντιπαριώτικου λαού, που χρόνια τώρα πάλεψε για να γίνει πράξη ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Οφείλουμε ταυτόχρονα να εξάρουμε και τη στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης διαχρονικά, που συνέβαλε αποφασιστικά στο ξεκίνημα αλλά και στην ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.

Σε αντίθεση με τη σημασία και τον πανηγυρικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το ξεκίνημα του νέου αεροδρομίου, δυστυχώς κάποιοι στο όνομα μιας τυφλής αντιπολιτευτικής γραμμής, προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε στενή κομματική φιέστα, οργανώνοντας χθες Δευτέρα 25/7 αντιεγκαίνια με πρωταγωνιστές τον βουλευτή κ. Βρούτση και συνδιοργανωτή τον δήμαρχο και την τοπική οργάνωση της ΝΔ.

Η προσπάθεια αυτή βεβαίως έπεσε στο κενό. Όχι γιατί ιδιοκτήτης του έργου είναι η σημερινή κυβέρνηση, αλλά απλούστατα γιατί ο λαός και η κοινωνία των οποίων κτήμα είναι το νέο αεροδρόμιο, καταλαβαίνει ότι για την Πάρο και την Αντίπαρο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η έλευση του πρωθυπουργού και τα εγκαίνια με συμμετοχή του, για ένα τόσο σημαντικό έργο που ολοκληρώθηκε επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου πέρα από κομματικά σύνορα, να συμμετάσχουν μαζί μας σ´ αυτή τη μεγάλη γιορτή που σηματοδοτεί μια μεγάλη τομή στην αναπτυξιακή τροχιά όχι μόνο των δύο νησιών αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής».

Με πληροφορίες και φωτογραφία από το Parospress.blogspot.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύμη: Ειδικό τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες ζητά ο Δήμος, αντίδοτο στην υπερτουριστικοποίηση

Πρόταση για θεσμική κατοχύρωση εισιτηρίου 3€ για κάθε ημερήσιο επισκέπτη – Στόχος η ενίσχυση υποδομών και η προστασία του νησιού από τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού.

Νάξος (Βίντσι) – Συνάντηση με προοπτική: Ο Γιάννης Βρούτσης με τους νέους ναυταθλητές της Νάξου

Κατά την αναχώρησή του από το νησί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές του Naxos WaterSports, ενθαρρύνοντας την ίδρυση επίσημου ναυταθλητικού σωματείου.

ΕΛΣΤΑΤ: Τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ελλάδα, στην κορυφή οι Κυκλάδες

Από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα έως την Πάρο, τη Νάξο και τη Μύκονο – Οι πιο πολυσύχναστες γραμμές και οι επιδόσεις των λιμανιών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πάρος είπε «όχι» στα πλαστικά, oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Plastic Free Greece

Υποθαλάσσιοι και παράκτιοι καθαρισμοί, εμβληματικοί πρεσβευτές και ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δράσης για ένα νησί απαλλαγμένο από πλαστικά.

Πράσινο φως για πλοηγικό σταθμό στη Μύκονο, σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση κάλυψης των απωλειών από τα μειωμένα λιμενικά τέλη.

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)