Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑΝΕΛ: "Πόρτα" στον Καμμένο από τους βουλευτές του (!!!)

ΑΝΕΛ: “Πόρτα” στον Καμμένο από τους βουλευτές του (!!!)

|

Εξελίξεις στους ΑΝΕΛ και εμπλοκή… Εξουσιοδότηση να αποσύρει τους υπουργούς του ζήτησε ο Καμμένος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά πήρε αρνητική  απάντηση – Τί ανέφερε για το θέμα της αποχώρησής του από την Κυβέρνηση 

Έντονο παρασκήνιο στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ υπό τον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του κόμματος κ. Καμμένος φέρεται να ζήτησε από τους βουλευτές εξουσιοδότηση ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν οι υπουργοί από την κυβέρνηση και να μην τους ξαναβάλει ο Τσίπρας σε υπουργικές θέσεις ούτε στα ψηφοδέλτια. Το αίτημα Καμμένου δεν έγινε δεκτό, καθώς βουλευτές ζητούσαν να είναι όλη η ΚΟ παρούσα, μεταξύ αυτών τα δύο απόντα στελέχη, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η Χρυσοβελώνη και για αυτό η πρόταση δεν μπήκε σε ψηφοφορία. 

Αφού κατέληξε σε αδιέξοδο η πρόταση Καμμένου, υπήρξε άλλη πρόταση από βουλευτές αυτή τη φορά, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις όταν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. Ωστόσο, οι ίδιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ μιλώντας το  ΤOC δεν μπορούσαν να απαντήσουν τι θα κάνουν τελικά αν ο Αλέξης Τσίπρας τραβήξει το χαρτί της ψήφου εμπιστοσύνης. 

Η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ διεκόπη λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, με το βλέμμα στα Σκόπια, με τον πρόεδρο του κόμματος να επιχειρεί να δείξει ότι υπάρχει ομοιογένεια του κόμματος και να αναφέρει ότι “είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση”. Ο κ. Καμμένος διέψευσε τα σενάρια που αναφέρουν ότι θα ζητούσε ψήφο κατά συνείδηση σε περίπτωση που τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ επανέλαβε ότι εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα Σκόπια ούτε συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα γίνει, ούτε όμως η προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Star. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες όλοι οι βουλευτές του κόμματος πλην της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό. 

Βγάλτε φωτό για να μην βγάζετε σενάρια είπε νωρίτερα προς τους φωτορεπόρτερ ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης λήψης φωτογραφιών πριν έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ. Απευθυνόμενος δε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, είπε «είπαν ότι ήσουν για καφέ» (σ.σ.: στην αναβληθείσα συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη).

Νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αναβάλλεται λόγω της κατάστασης στην γειτονική χώρα, τη στιγμή πάντως που το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει κατηγορηματικά την αναβολή της συνάντησης

Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην πΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είπε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ερωτηθείς αν αυτό επηρεάζει την ΚΟ σημείωσε ότι όλα είναι συναρτώμενα.

Ταυτόχρονα ο κ.Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», δήλωσε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής ‘Αμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed. Η ΝΔ, δια του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνου Καμμένου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ  και Φωτό: EUROKINISSI


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Σχολικές Γέφυρες στο Αιγαίο»: Η Humanity Greece στηρίζει 192 μαθητές σε ακριτικά νησιά

Με την αιγίδα του ΠτΔ, σχολικά πακέτα φτάνουν σε Ψέριμο, Ηρακλειά, Δονούσα, Λειψούς και Άγιο Ευστράτιο για μια ισότιμη νέα χρονιά

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Εδώ πλέον ντράπηκε και η ντροπή»

"Γόνοι και κληρονόμοι πλούτου και εξουσίας προκαλούν και κουνάνε το δάχτυλο στους νησιώτες για το στεγαστικό πρόβλημα "

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου

Τι αλλάζει στην πρόσβαση – είσοδος μόνο για πεζούς αθλούμενους και φιλάθλους όσον αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο

Η μουσική γεμίζει τη Σύρο: Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής επιστρέφει με διεθνείς καλλιτέχνες και τοπικές συνεργασίες

Μια εβδομάδα συναυλιών, εκπαιδευτικών δράσεων και πολιτιστικών συναντήσεων που φέρνουν πιο κοντά την κλασική μουσική στο κοινό του νησιού

Τα νησιά «σηκώνουν» το ταμείο: +11,3% στα σούπερ μάρκετ – Κρήτη στο +9,7%

Τζίρος 10,445 δισ. ευρώ στο 8μηνο (+7,8%), με 1,69 δισ. να έρχονται από νησιά & Κρήτη. Τουρισμός, μικρά καταστήματα και private label δίνουν ρυθμό.

Επιμελητήριο Κυκλάδων – ANIMASYROS: Η καρδιά του animation στις Κυκλάδες

ANIMASYROS 2025, 22–28/9 | Ερμούπολη, Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Τήνος

«Συναίνεση ναι… αλλά είμαι απαισιόδοξος»: Ο Στράτος Φουτάκογλου για τις ομόφωνες αποφάσεις της Δ.Κ. Νάξου

Τέσσερα «ναι» για Χώρα Νάξου (Αεροπορία, πεζοδρόμια, αφαλατώσεις, Μετεωρολογικός Σταθμός) – ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης μιλά για καλό κλίμα, αλλά αμφιβάλλει αν θα υλοποιηθούν: «Ο δήμος κινείται αργά και αναποτελεσματικά».

Σαντορίνη – (Σ.Α.Ε.Κ. & Ε.Σ.Κ.): Ξεκίνησε η Β΄ φάση αιτήσεων & οι δηλώσεις μαθημάτων

Β΄ φάση αιτήσεων για σπουδαστές και πρόσκληση δήλωσης μαθημάτων εκπαιδευτών με καταληκτικές ημερομηνίες 23/9 & 24/9

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: «Το Ευ Ζην στα άτομα 60+»

Πρόγραμμα πολιτιστικής συνταγογράφησης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για ψυχική ευεξία, κάθε Πέμπτη 17:30–20:00

Η επιστήμονας «που μας ηρέμησε»: Η Εύη Νομικού και όσα μας έμαθε ο βυθός της Σαντορίνης

Από τις 28.000 δονήσεις του Κολούμπου μέχρι το διεθνές Βραβείο Fisher και τη συμμετοχή στην παγκόσμια χαρτογράφηση του θαλάσσιου βυθού – γιατί ζητά ελληνικό ωκεανογραφικό πλοίο και συνέχιση του SANTORY.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.