Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑνδρος: Ο καπετάνιος που ενώνει τους πολιτικούς άνδρες του νησιού

Ανδρος: Ο καπετάνιος που ενώνει τους πολιτικούς άνδρες του νησιού

|

Η πρωτοβουλία του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη προς τους πολιτικούς άνδρες του Δήμου Ανδρου – Η αφορμή, οι απουσίες και τα συμπεράσματα 

Ήταν ένα προσωπικό κάλεσμα του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη προς την ηγεσία του Δήμου Άνδρου και της αντιπολίτευσης στο αρχοντικό του στις Στενιές μετά την ανακοίνωση της πρώτης χορηγίας του για χρηματοδότηση της μελέτης, αξίας περίπου 100.000 ευρώ, για την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Χώρας. Μετά την ομόφωνη ψήφιση της στις 25/10 θέλησε να έχει μια συνάντηση με τους επικεφαλής του Δήμου Άνδρου και της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο και να δηλώσει δημόσια τις προθέσεις του για μια νέα χορηγία, αλλά και την ενεργό οικονομική παρουσία του στα κοινά ώστε το νησί να πάρει εμπρός.

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Εν Ανδρω “Οι προσωπικές προσκλήσεις προς την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, όπως εξήγησε στο καλωσόρισμα του, έγιναν αποδεκτές και από τον δήμαρχο Δ. Λοτσάρη και από τον πρώην δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη και από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καπάκη. Ατυχώς ο Γ. Καπάκης του τηλεφώνησε την επομένη πως δεν θα προσέλθει “γιατί οι συνεργάτες του θα τον αποδοκίμαζαν”! Κάτι που ο κ. Καμπάνης σχολίασε ως εξής: “ας είσαστε όλοι εσείς εδώ που εκπροσωπείτε το 85% του νησιού κι ας μείνει ο κ. Καπάκης φοβούμενος την αποδοκιμασία των συνεργατών του”! Και ολοκλήρωσε: “ίσως ο άνθρωπος να μην κατάλαβε τον σκοπό της συγκέντρωσης αυτής…” 

Η συζήτηση μετά την σύντομη και περιεκτική ομιλία Καμπάνη περιστράφηκε γύρω από το πως θα ξεπεραστούν τα αρνητικά του παρελθόντος και πως μπορούν οι δύο μεγάλες παρατάξεις του νησιού να βρουν τρόπους συνεργασίας σε θέματα που συγκλίνουν για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου. Τις απόψεις τους εξέθεσαν ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης, ο πρόεδρος του ΔΣ Λ. Μπάλλας, ο νυν δήμαρχος Δ. Λοτσάρης. Η ζωή θα δείξει αν μπορεί να γίνουν οι αναγκαίες συγκλίσεις στα κομβικά θέματα που ζήτησε ο καπετάν Γιαννούλης Καμπάνης, ο οποίος όπως είπε, βγήκε μπροστά με λόγια και με πράξεις σε μια προσπάθεια να συμπαρασύρει κι άλλους οικονομικά εύρωστους ανδριώτες να συνεισφέρουν στον τόπο.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι πλοιοκτήτες αδελφοί Στεφάνου που μίλησαν στο τέλος και στάθηκαν ο μεν Δημήτρης σε κατά καιρούς συνεισφορές τους στον τόπο και ζήτησε την περαιτέρω σύγκλιση των βασικών πολιτικών εκφραστών του νησιού στα μείζονα προβλήματα ο δε Γιώργος στην ανάγκη να νοικοκυρέψουμε και να αναδείξουμε το νησί ώστε να πάρει εμπρός τουριστικά και να “τρέξει” διεκδικώντας σημαντικότερους ρόλους στο Αιγαίο γιατί το μπορεί. Και οι δύο δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια του Γ. Καμπάνη να συνεισφέρουν για το καλό του νησιού. Τέλος, η συνάντηση έκλεισε με δείπνο προς όλους σε ημιυπαίθριο χώρο του κτήματος και με χαλαρή συζήτηση.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.