Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑνασχηματισμός: Η αρετή είναι υπομονή και ..δικαιώνεται

Ανασχηματισμός: Η αρετή είναι υπομονή και ..δικαιώνεται

|

Ανασχηματισμός με λύσεις ανάγκης και… Κουβέλη – Χαμός στο twitter 

Πολιτική αμηχανία προδίδει ο μίνι ανασχηματισμός τον οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης. Και βέβαια έδωσε το δικαίωμα για κριτική που πέρασε τα όρια… Και στο twitter έγινε γλέντι… Με τον Κουβέλη σε ρόλο πρωταγωνιστή….. Μέχρι και ο Ερντογάν κάνει την εμφάνισή του …σκεπτικός για την επιλογή Κουβέλη ενώ και ο Καμμένος έχει τη τιμητική του 

Ο μόνος υπουργός που φεύγει οριστικά είναι Γιάννης Μουζάλας, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε η είσοδος του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα ως υφισταμένου του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Αμυνας.

Οι μικρές κυβερνητικές αλλαγές δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε λύσεις ανάγκης ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και να αντικατασταθούν οι υπουργοί που παραιτήθηκαν ή καρατομήθηκαν, όπως οι κ.κ. Ζουράρις-Παπαδημητρίου και η κα Αντωνοπούλου.

«Σφήνα» της τελευταίας στιγμής πρέπει να θεωρείται η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ας σημειωθεί είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και είχε συμβάλλει στην πτώση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά το 2014 μη ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, ως τότε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Oι έξι αλλαγές του ανασχηματισμού:

  • Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Τοποθετείται στην θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το επίδομα ενοικίου της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου.
  • Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Μουζάλας μένει οριστικά εκτός κυβέρνησης.
  • Αναπληρωτής Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αποτελεί και την …«έκπληξη» του ανασχηματισμού.
  • Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, στη θέση του Κώστα Ζουράρι.
  • Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου.
  • Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής. Πρόκειται για μια νέα θέση που δημιουργείται στο εν λόγω υπουργείο.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».«Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους», είπε.

Την Πέμπτη, στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΝΔ: Οι επιλογές Τσίπρα αν μη τι άλλο διασκεδάζουν τους πολίτες

Με μια δηκτική δήλωση δια της εκπροσώπου Τύπου, Μαρίας Σπυράκη, η ΝΔ σχολιάζει τον ανασχηματισμό στον οποίο προέβη κυβέρνηση. Παράλληλα δεν παραλείπει να σχολιάσει την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μετατίθεται στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», τονίζει η κυρία Σπυράκη χαρακτηριστικά Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ: «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο o κ.Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

ΠΑΣΟΚ: «Εικόνα αποδρομής» -Ειρωνείες για Κουβέλη

Ειρωνικό σχόλιο για την ένταξη του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα με τον μίνι ανασχηματισμό έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Σε λιτή ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «εικόνα αποδρομής» της συηκυβέρνησης. «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη», σημειώνει.

Ποτάμι: Με τον Κουβέλη η κυβέρνηση αποκτά νέα δυναμική

«Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ.Κουβέλη αναπληρωτή του κ.Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική», σχολιάζει το Ποτάμι.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί το κεφάλαιο

Επίθεση στην κυβέρνηση μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εξαπολύει το ΚΚΕ.

«Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

Ενωση Κεντρώων: Πιθανότατα ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν τις εκλογές

«Αυτός ο ανασχηματισμός είναι πιθανότατα ο τελευταίος πριν από τις επικείμενες εκλογές», σχολίασε η Ενωση Κεντρώων.

«Ανασχηματισμός αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές», ήταν το λακωνικό σχόλιο του κόμματος, σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καταγγελίες πολιτών στη Σίφνο: «Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται»

Πολίτες καταγγέλλουν πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες στο νησί – Ζητούν αναστολή αδειών και απόδοση ευθυνών σε αρμόδιες υπηρεσίες.

«Habemus Papam»: Από την τιάρα στο πάλλιο – Οι τελετές στέψης και ενθρόνισης του Πάπα από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ αναλαμβάνει επισήμως τη διακονία του Επισκόπου Ρώμης – Από τη χλιδή του παρελθόντος στη λιτότητα της σύγχρονης τελετής.

Αμοργός: Το Αμοργιανό Φεστιβάλ επιστρέφει 7–9 Ιουνίου με χορωδίες, συναυλίες και τιμητικές εκδηλώσεις

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τη μνήμη με ελεύθερη είσοδο σε όλο το νησί – Συμμετέχουν σύλλογοι από Τρίπολη και Αμοργό.

Πρόταση ημέρας: Ζυμαρικά με μπάμιες και κεφαλοτύρι Πιτταρά

Πρόταση ημέρας από τον Γαστρονόμο. Για τους φίλους των ζυμαρικών και των τυροκομικών ... Αα και της μπάμιας

Δυνατό μήνυμα ενάντια στα αιολικά στις νησίδες: Ευχαριστήριο της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων Νάξου

Ενεργή συμμετοχή συλλόγων και πολιτών στις πρόσφατες δράσεις για την προστασία των νησιών – Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα.

Δώρο ζωής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέο αεροσκάφος για το ΕΚΑΒ ενισχύει τις αεροδιακομιδές σε όλη την Ελλάδα

Με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών, το ΙΣΝ προσφέρει νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος στο ΕΚΑΒ – Η παράδοση έγινε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Eurovision 2025: Σήμερα (13/05) ο πρώτος ημιτελικός με Κύπρο, την Πέμπτη η Ελλάδα

Ημιτελικός Eurovision 2025: Τι ώρα ξεκινάει σήμερα στο κανάλι της ΕΡΤ - Πότε είναι η εμφάνιση της Ελλάδας

Ρήγμα Ανυδρου: Σεισμός μεγέθους 4.6 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά Αμοργού και Σαντορίνης - Υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός από την Κω και την Ίο μέχρι και την Αττική

«Ο μίτος της Αριάδνης» στη Νάξο: Ξετυλίγοντας 200.000 χρόνια ιστορίας από τη Στελίδα μέχρι τον κόσμο

Η διεθνής έκθεση του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας παρουσιάζεται στις 16 Μαΐου στη Σχολή Ουρσουλινών – Ομιλία του Καθ. Tristan Carter και διάλογος με το κοινό.

Social Media: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία συμμαχούν κόντρα στην ανεξέλεγκτη χρήση

Προωθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο νομοθεσία, η οποία θα υποχρεώνει τα social media να επαληθεύουν την ηλικία κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση