Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑνασχηματισμός: Η αρετή είναι υπομονή και ..δικαιώνεται

Ανασχηματισμός: Η αρετή είναι υπομονή και ..δικαιώνεται

|

Ανασχηματισμός με λύσεις ανάγκης και… Κουβέλη – Χαμός στο twitter 

Πολιτική αμηχανία προδίδει ο μίνι ανασχηματισμός τον οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης. Και βέβαια έδωσε το δικαίωμα για κριτική που πέρασε τα όρια… Και στο twitter έγινε γλέντι… Με τον Κουβέλη σε ρόλο πρωταγωνιστή….. Μέχρι και ο Ερντογάν κάνει την εμφάνισή του …σκεπτικός για την επιλογή Κουβέλη ενώ και ο Καμμένος έχει τη τιμητική του 

Ο μόνος υπουργός που φεύγει οριστικά είναι Γιάννης Μουζάλας, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε η είσοδος του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα ως υφισταμένου του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Αμυνας.

Οι μικρές κυβερνητικές αλλαγές δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε λύσεις ανάγκης ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και να αντικατασταθούν οι υπουργοί που παραιτήθηκαν ή καρατομήθηκαν, όπως οι κ.κ. Ζουράρις-Παπαδημητρίου και η κα Αντωνοπούλου.

«Σφήνα» της τελευταίας στιγμής πρέπει να θεωρείται η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ας σημειωθεί είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και είχε συμβάλλει στην πτώση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά το 2014 μη ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, ως τότε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Oι έξι αλλαγές του ανασχηματισμού:

  • Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Τοποθετείται στην θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το επίδομα ενοικίου της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου.
  • Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Μουζάλας μένει οριστικά εκτός κυβέρνησης.
  • Αναπληρωτής Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αποτελεί και την …«έκπληξη» του ανασχηματισμού.
  • Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, στη θέση του Κώστα Ζουράρι.
  • Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου.
  • Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής. Πρόκειται για μια νέα θέση που δημιουργείται στο εν λόγω υπουργείο.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».«Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους», είπε.

Την Πέμπτη, στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΝΔ: Οι επιλογές Τσίπρα αν μη τι άλλο διασκεδάζουν τους πολίτες

Με μια δηκτική δήλωση δια της εκπροσώπου Τύπου, Μαρίας Σπυράκη, η ΝΔ σχολιάζει τον ανασχηματισμό στον οποίο προέβη κυβέρνηση. Παράλληλα δεν παραλείπει να σχολιάσει την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μετατίθεται στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», τονίζει η κυρία Σπυράκη χαρακτηριστικά Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ: «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο o κ.Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

ΠΑΣΟΚ: «Εικόνα αποδρομής» -Ειρωνείες για Κουβέλη

Ειρωνικό σχόλιο για την ένταξη του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα με τον μίνι ανασχηματισμό έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Σε λιτή ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «εικόνα αποδρομής» της συηκυβέρνησης. «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη», σημειώνει.

Ποτάμι: Με τον Κουβέλη η κυβέρνηση αποκτά νέα δυναμική

«Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ.Κουβέλη αναπληρωτή του κ.Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική», σχολιάζει το Ποτάμι.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί το κεφάλαιο

Επίθεση στην κυβέρνηση μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εξαπολύει το ΚΚΕ.

«Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

Ενωση Κεντρώων: Πιθανότατα ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν τις εκλογές

«Αυτός ο ανασχηματισμός είναι πιθανότατα ο τελευταίος πριν από τις επικείμενες εκλογές», σχολίασε η Ενωση Κεντρώων.

«Ανασχηματισμός αδιεξόδου, χωρίς προοπτική για τη χώρα. Πιθανότατα και ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν από τις επικείμενες εκλογές», ήταν το λακωνικό σχόλιο του κόμματος, σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Εφυγε” ο Ναξιώτης καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο αρχαιολόγος και ομότιμος καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές. "Ο Γεώργιος Σ. Κορρές ήταν προσιτός...

ΑΑΔΕ: Σημαντική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ

Η μελέτη της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει θεαματική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ και ενίσχυση της διαφάνειας, χάρη στη σύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και την ψηφιοποίηση των συναλλαγών

Πρώτη Απριλίου: Γιατί τα σχολεία θα λειτουργήσουν δύο ώρες λιγότερο;

Νέος εορτασμός στα σχολεία την 1η Απριλίου: «Κόβονται» 2 διδακτικές ώρες

Κακοκαιρία – Πάρος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη (01/04) λόγω καιρικών συνθηκών

Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο Τρίτη 1η Απριλίου στην Πάρο

Κακοκαιρία – Μύκονος: Καταιγίδα στη … Χώρα και ήχησε το 112

Πλημμύρισαν τα σοκάκια στη Χώρα της Μυκόνου από την ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επαναλειτουργεί από σήμερα (31/03), επέστρεψε Αθήνα μία πτήση λόγω καιρικών συνθηκών

Επαναλειτουργεί αναβαθμισμένο το αεροδρόμιο Νάξου - Οι εργασίες που έγιναν και η επιστροφή αεροπλάνου στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Αιγαίο – 2η ΥΠΕ: Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα – Οι αμοιβές και οι αρνήσεις

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

ΠΝΑΙ – Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ: Απόφαση όπου ζητά την αποκατάσταση της ισονομίας

Την εφαρμογή της Oδηγίας του Συμβουλίου της ΕΕ περί επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα