Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΑνάφη - "Ανάφη, ένα βήμα μπροστά": Μίνι απολογισμός δράσεων

Ανάφη – “Ανάφη, ένα βήμα μπροστά”: Μίνι απολογισμός δράσεων

|

Μίνι απολογισμό κάνει η δημοτική παράταξη “Ανάφη, ένα βήμα μπροστά” και αναφέρεται στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει αυτό το διάστημα και τονίζει ότι ” Θα γινόμαστε όμως πάντα ”κακοί” όταν βλέπουμε ότι πάνε να επωφεληθούν λίγοι ή ένας και όχι πολλοί”.

Κλείνοντας μια περίοδο τριών μηνών από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, και παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας για μια συνεχή σχέση που δεν τελειώνει μετά την απομάκρυνση από την κάλπη με όλους τους δημότες, αλλά και όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για το καλό του νησιού μας. Κάνουμε τον απολογισμό και επισημαίνουμε τις προτάσεις μας επί των θεμάτων που προέκυψαν.

Η ανάλυση των πεπραγμένων και των προτάσεων θα γίνει ανά συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου . Σε κάθε αναφορά μας , θα υπάρχει αριθμός απόφασης, ώστε αυτά να τεκμηριώνουμε τα αναφέροντα, χωρίς να υποθάλπουμε την πάσα αληθή φύση των πεπραγμένων.

1ο Δημοτικό συμβούλιο

· Για το προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου ως δημοτική παράταξη καταψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας για πρόεδρο ΔΣ για προφανείς λόγους!

· Για την οικονομική επιτροπή από την παράταξη μας  ορίστηκαν τα μέλη Χάλαρης Ιωάννης και Αλεξόπουλος Αναστάσιος.

· Για μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού ταμείου Ίου ορίστηκε ο Ιωάννης Πατηνιώτης με αναπληρώτρια του την Κολυδά Σοφία.

Για αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προτείναμε την Σοφία Κολυδά όπου και υπερψηφίστηκε.

· Προτείναμε την τροποποίηση κανονισμού δημοτικού συμβουλίου  όπου και δεν εγκρίθηκε από την πλειοψηφία. Φυσικά η διοίκηση το αντιλήφθηκε  ως πρόταση μομφής.

· Αντιπροτείναμε  τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνονται στην αίθουσα του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου και όχι στο χώρο του Κεπ.

· Στις εισηγήσεις της Προέδρου για τις επιτροπές στα θέματα τουρισμού διαφωνήσαμε και αναφέραμε την ανάγκη των επιτροπών με άλλη σύνθεση μελών. Συγκεκριμένα , δυο άτομα από την πλειοψηφία, ένα από την μειοψηφία, ένα άτομο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και ένα από την Ένωση Επαγγελματιών Ανάφης.

Πιστεύουμε ότι με την συμμετοχή αρκετών νέων στο δημοτικό συμβουλίου και την δημιουργία της Ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά κυρίως για μια προσπάθεια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

· Το τεχνικό πρόγραμμα 2020 το καταψηφίσαμε και αντιπροτείναμε ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο αναφέραμε και στην προεκλογική περίοδο.

Φυσικά κατά μεγάλο ποσοστό κάποια έργα που έχει προτείνει η πλειοψηφία τα θεωρούμε σωστά αλλά σίγουρα δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να γνωρίζουμε την απογραφή 2019 των εργαλείων , υλικών και μηχανημάτων από τον κ. Αντιδήμαρχο, χωρίς να αναφέρεται καμιά χρηματοδότηση. Επίσης, δεν μπορούμε να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα που κατά κύριο λόγο δεν προβλέπονται μελέτες έργων και χρηματοδοτήσεις όπως,  η μελέτη αποπεράτωσης πεδίου προσγείωσης για κάλυψη εκτάκτων αναγκών- περιστατικών υγείας ,η Οικονομοτεχνική μελέτη ή σύμβαση συνεργασίας με εξειδικευμένο γραφείο ώστε να υλοποιηθούν τα μέγιστα οφέλη από την εμπορική χρήση του πεδίου προσγείωσης μέσω διαγωνισμού , η επίλυση του αποχετευτικού συστήματος στο λιμάνι (ιδιαίτερα μετά την δημιουργία του τουριστικού καταφυγίου).

· Ζητήσαμε τις  εισηγήσεις για το θέμα των διαγραφών οφειλών ύδρευσης όπου και αναβλήθηκε.

· Στην πρόταση της Ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων Ανάφης για στέγασης της στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου ,δεν μπορούσε να υπάρξει απόφαση καθώς δεν έχει οριστεί η χρήση του.

Η συμπεριφορά βέβαια του δημάρχου και το μένος του για την προσπάθεια κάποιων ατόμων για ένα σύλλογο επειδή δεν είχε ενημερωθεί δεν μας κάνει εντύπωση.

Φυσικά όλα αυτά δεν αναφέρονται ούτε στις αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στο διαύγεια αλλά δυστυχώς ούτε και η ηχογράφηση του ΔΣ στο site anafi.gr

Προκαλούμε εδώ και τώρα την διοίκηση να αναρτήσει τις ηχογραφήσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Ως παράταξη ζητήσαμε από τον πρόεδρο την σωστή γραφή των αποφάσεων όπου και δεν είδαμε ποτέ.

·  Απαντήσαμε στις προτάσεις έργων στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021 – 2027

50227078_315880432366582_4920264184395988992_o.jpg

2ο Δημοτικό Συμβούλιο

·  Σε αίτημα εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε εκ νέου πρόταση από την ένωση τουριστικών επιχειρήσεων Ανάφης για να βοηθήσει με το θέμα έδρας αν και ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος και όλο το ΔΣ συναίνεσαν στην προσωρινή λύση της παραχώρησης, για νομικούς λόγους , της αίθουσας του Πολιτιστικού Συλλόγου

· Στην πρόταση μας για επίλυση του προβλήματος των λυμάτων του λιμανιού όπως αυτή του κλεισιδίου  με χαρά ακούσαμε τον Δήμαρχο ότι ζητάει την έγκριση ΔΣ για σύνταξη μελέτης ΜΙΝΙ βιολογικού στο λιμένα της Ανάφης.

· Σε συνέχεια της συνεδρίασης οικονομικής επιτροπής του Δήμου στις 23/09/2019 σας αποστέλλουμε τις τοποθετήσεις μας σχετικά με την καταψήφιση των προτεινόμενων δημοτικών τελών.

· Στο θέμα έγκριση ισολογισμού 2014 ψηφίσαμε παρόν καθώς παρατηρείται λογιστικό έλλειμμα –379.124,79 ευρώ αλλά και δεν είχαμε νωρίτερα τις εισηγήσεις από την διοίκηση. Το λογιστικό έλλειμμα είναι ένα θέμα που στο μέλλον θα γίνει εφιάλτης για τον Δήμο μας και θα αναφερθούμε εκτενέστερα με αυτοτελές δελτίο τύπου.

· Για τα Τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης. Στηρίξαμε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής όπου και τα μέλη μας καταψήφισαν την πρόταση του πρόεδρου Ο.Ε. για διατήρηση των τελών στα επίπεδα προηγούμενων αποφάσεων και προτείνουμε την αποδέσμευση από το τέλος αποχέτευσης των κενών οικιών και τον υπολογισμό αυτού με επί της εκατό (%)ποσοστό κατανάλωσης νερού..

·Τέλη καθαριότητας. Στηρίξαμε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής όπου και τα μέλη μας καταψήφισαν την πρόταση του πρόεδρου Ο.Ε. για διατήρηση των τελών στα επίπεδα προηγούμενων αποφάσεων καθώς η υπηρεσία εμφανίζεται κατά κοινή ομολογία παθητική σύμφωνα με τα στοιχεία προηγούμενων ετών χρήσης..

· Τέλη πεζοδρομίου και λοιπών τελών. Στηρίξαμε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής όπου και τα μέλη μας καταψήφισαν την πρόταση του πρόεδρου Ο.Ε. για διατήρηση των τελών στα επίπεδα προηγούμενων αποφάσεων καθώς δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη χρήση των προηγούμενων ετών και αιτούμαστε τη χορήγηση κατάστασης οφειλετών του Δήμου Ανάφης..

· Στο Λιμενικό ταμείο Ίου στείλαμε έγγραφο όπου και διατυπώνουμε απλές ανησυχίες . Το έγγραφο αυτό διαβάστηκε καιροσκοπικά και κακόβουλα, όπως μας έγινε γνωστό. Βεβαία, για το θέμα του καταφυγίου, για το οποίο κατηγορηθήκαμε ότι το σταματάμε , το καταγγείλαμε και διάφορα άλλα αναληθείς γεγονότα, θα ασχοληθούμε με επίσημο τρόπο.

Θα πρέπει να καταλάβουν αρκετοί ότι την φωνή αυτής της παράταξης δεν την εκπροσωπεί ούτε ο πολίτης που θέλει μια Ανάφη ίδια με αυτή πριν 40 χρόνια ούτε και αυτός που θα διαλύσει τα πάντα στο βωμό του κέρδους.

Επισημαίνουμε ξανά ότι το καταφύγιο αλιευτικών σκαφών είναι ένα έργο με όλες τις προβλεπόμενες μελέτες και προϋπολογισμό. Είναι ένα έργο όπου θα βοηθήσει αισθητά όλο το νησί και πιθανόν προβλήματα π.χ. μπάζωμα ,θα πρέπει να αναφερθούν και να λυθούν. Πότε δεν υπήρξε κατασκευαστικό έργο τέλειο από την αρχή. Η δεύτερη φάση θα προχωρήσει με την απόφαση.

Θα γινόμαστε όμως πάντα ”κακοί” όταν βλέπουμε ότι πάνε να επωφεληθούν λίγοι ή ένας και όχι πολλοί.

Οι επιθέσεις άλλου τύπου αλλά και συκοφαντική δυσφήμιση απέναντι μας θα την απαντάμε  με νομικούς  τρόπους και  δημοσιεύοντας την αλήθεια .

Δελτιο Τύπου .. περισσότερες πληροφορίες εδώ στην ιστοσελίδα της παράταξης 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα