Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΑμοργός σε Μαξίμου: "Πηγαίνουμε 50 χρόνια πίσω με το κλείσιμο του υποκαταστήματος...

Αμοργός σε Μαξίμου: “Πηγαίνουμε 50 χρόνια πίσω με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς”

|

Δήμος Αμοργού και Φορείς “φωνάζουν” όσο γίνεται πιο δυνατά κατά της απόφασης από την Τράπεζα Πειραιώς να κλείσει το μοναδικό υποκατάστημα στο νησί – Οι επιστολές έως και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων της και βέβαια οι τράπεζες δεν είναι αριθμοί αλλά και άνθρωποι όπως έχει ήδη αναφέρει η δημοτική Σύμβουλος Ελευθερία Ψυχογιού σε ανοιχτή της επιστολή προς όλους μας…

Οπως είναι λογικό και αναμενόμενο οι αντιδράσεις άμεσες. Και από την Αμοργό που βρίσκεται στο επίκεντρο.. Φαντάζεστε εκατοντάδες κατοίκους από το νησί της Αμοργού να φεύγουν για τη Νάξο για να ολοκληρώσουν χρονοβόρες διαδικασίες στο υποκατάστημα Νάξου όταν και το internet που θεωρείται έρχεται να καλύψει το λουκέτο του υποκαταστήματος δεν είναι πάντα σε χρήση….

Και ο Δήμος Αμοργού όπως ήταν αναμενόμενο πήρε αποφάσεις… και φτάνουν στο σημείο να τονίσουν ότι “κατανοώντας την ανάγκη εξυγίανσης ή περιορισμού πιθανώς των λειτουργικών εξόδων του καταστήματος, ο Δήμος Αμοργού και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν και να στηρίξουν στην ενδυνάμωση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Κατάπολα Αμοργού με κάθε πρόσφορο τρόπο”.

Η διαμαρτυρία τους μάλιστα φτάνει έως του Μαξίμου τονίζοντας ότι ενδεχόμενο λουκέτο διαλύει την οικονομία του νησιού…. Και δεν έχουμε άδικο. Δείτε τόσο την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό όσο και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού για το θέμα…

“Το τελευταίο διάστημα έντονη αναστάτωση, προβληματισμό και ανησυχία, έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν την παύση και διακοπή της λειτουργίας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ καταστήματος τραπέζης στο νησί μας, του καταστήματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. στα Κατάπολα Αμοργού.

Ήδη από καιρό διαφαίνεται η διάθεση της συρρίκνωσης των τραπεζικών καταστημάτων ανά την Ελλάδα και τα γεωγραφικά της διαμερίσματά της, ωστόσο στην περίπτωση της Αμοργού, δεν πρόκειται απλά για συρρίκνωση ή μείωση των τραπεζικών υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, δημότες και επισκέπτες της, αλλά για παντελή και πλήρη ΑΠΟΥΣΙΑ παροχής οιασδήποτε τραπεζικής εργασίας ή υπηρεσίας.

Η επιβεβαίωση εν τοις πράγμασι της διαδιδόμενης ως άνω φημολογίας, θα επηρεάσει κατ’ αρχήν ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται στο κοντινότερο νησί, αυτό της Νάξου δηλαδή, για τις απλές καθημερινές τραπεζικές τους συναλλαγές, με ότι αυτό συνεπάγεται σε εξυπηρέτηση, χρόνο, κόστος, ασφάλεια προκαλώντας συγχρόνως και δημιουργώντας συνθήκες ανισότητας και τραπεζικού αποκλεισμού σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής μέτρα που αποκλείουν το ανθρώπινο δυναμικό ενός ολόκληρου νησιού από τη συμμετοχή του στο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό κι εργασιακό γίγνεσθαι.

Στον αντίποδα της αύξησης των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών και υπηρεσιών, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη τόσο από την κρατική διοίκηση, όσο και από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ότι : η ισοπεδωτική λογική της εφαρμογής οριζόντιων μέτρων εξυγίανσης, έρχεται σε πρωτοφανή αντίθεση και παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας.
H ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ τραπεζικού καταστήματος στην Αμοργό, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της όποιας συνεργασίας με το Δήμο Αμοργού, τα Νομικά του Πρόσωπα, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συνεταιριστικές ενώσεις και τις εταιρείες κάθε μορφής, που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Οι παραγωγικοί κλάδοι του τουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας του νησιού μας, οι οποίοι αναπτύσσονται καλώς τα τελευταία δέκα (10) χρόνια, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, κλάδοι που έχουν συμβάλλει ήδη στην περιφερειακή και εθνική οικονομία κι ανάπτυξη, θα υποστούν βαρύ πλήγμα από τη πιθανή διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. H απώλεια των ήδη μειωμένων τραπεζικών θέσεων εργασίας, θα επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και τις δημογραφικές συνθήκες του νησιού.

Κατανοώντας την ανάγκη εξυγίανσης ή περιορισμού πιθανώς των λειτουργικών εξόδων του καταστήματος, ο Δήμος Αμοργού και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν και να στηρίξουν στην ενδυνάμωση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Κατάπολα Αμοργού με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Επισυνάπτονται η επιστολή του Δημάρχου Αμοργού προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού και οι Συλλογικοί Φορείς που υπογράφουν το Ψήφισμα.

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Νάξος ψήφισε (και πάλι) Αχτσιόγλου

Και τη 2η Κυριακή (24/09) η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα... Πως ψήφισε η πόλη της Νάξου και το Φιλώτι

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)
loading...