Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΑμοργός - Κορωνοϊός: Τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή κρουσμάτων

Αμοργός – Κορωνοϊός: Τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή κρουσμάτων

|

Αυτά είναι τα μέτρα πρόληψης του Δήμου Αμοργού για την αποτροπή εξάπλωσης του Κορωνοϊού – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος κος Καραϊσκος – Ποια είναι τα χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας 

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης του Κορωνοϊού στην Χώρα μας, ο Δήμος Αμοργού κλιμακώνει την λήψη μέτρων πρόληψης ακολουθώντας τις οδηγίες και αποφάσεις των αρμόδιων φορέων. Συγκεκριμένα κατόπιν συσκέψεως του Δημάρχου Αμοργού με τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών του Δήμου  εκδόθηκε η υπ΄αριθμ 151/13-03-2020 Απόφαση Δημάρχου  (ΑΔΑ: 6ΤΟΦΩΨΡ-ΑΚΕ) σύμφωνα με την οποία λαμβάνονται έως 30.03.3020 με δυνατότητα παράτασης τα ακόλουθα πρόσθετα μέτρα:

 • Για κάθε υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο συμπεριλαμβανομένου και του ΚΕΠ οι πολίτες πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τους αρμόδιους υπάλληλους για την εξυπηρέτησή τους (βλέπε τον Πίνακα Επικοινωνίας)
 • Οι ώρες προσέλευσης κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου (εκτός του ΚΕΠ) ορίζονται ως 11:00 με 13:00 και μόνο για τις περιπτώσεις που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία με τον Δήμο
 • Η προσέλευση των πολιτών στο Δημοτικό Κατάστημα θα γίνεται μόνο από την είσοδο της Γραμματείας (Είσοδος Α)
 • Οι πληρωμές προς τον Δήμο εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων θα γίνονται μέσω Τραπέζης και ηλεκτρονικά στον λογαριασμό που τηρεί ο Δήμος στην Τράπεζα Πειραιώς (ΙBAN: GR 6501711530006153030020131) αναγράφοντας τα στοιχεία του καταθέτη και την αιτία της πληρωμής, επικοινωνώντας με την ταμειακή υπηρεσία για κάθε ενέργεια.
 • Η δομή του «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει την διανομή φαρμάκων στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού λαμβάνοντας κάθε μέτρο προστασίας και περιορίζει την συχνότητα και το εύρος των επισκέψεων κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
 • Το πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης των δημοτικών κτηρίων ενισχύεται με την συμμετοχή των καθαριστριών των δομών που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους ενώ έχουν προγραμματιστεί γενικές απολυμάνσεις σε όλους τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.
 • Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού συγκαλείτε με εντολή Δημάρχου σε συνεδρίαση την Κυριακή 15.03.2020 στο Δημοτικό Κατάστημα και ώρα 12:00 για να αναλαμβάνει τον συντονισμό της διαχείρισης της πανδημίας του Κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο καθώς και την ενημέρωση των πολιτών κάθε φορά που θα υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση του Δημάρχου Αμοργού κου Λευτέρη Καραϊσκου, ο οποίος μιλάει στους πολίτες του νησιού και δηλώνει

« Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες, 

Ο Δήμος Αμοργού θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας λαμβάνει καθημερινά σειρά μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης της πανδημίας του Κορωνοϊού. Ακολουθούμε άμεσα τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και τις εξειδικεύουμε σε αναγκαία μέτρα. Κανένα όμως από αυτά τα μέτρα, ούτε των Κρατικών Φορέων ούτε του Δήμου δεν μπορούν να αποδώσουν εάν ο καθένας από εμάς δεν προστατέψει τον εαυτό του, την οικογένεια του και το περιβάλλον του. Δύο πράγματα απαιτούνται: πειθαρχία και συνέπεια. Πειθαρχούμε στις υποδείξεις των φορέων για την ατομική υγιεινή και προστασία και τηρούμε πιστά τις διάφορες απαγορεύσεις για όσο χρόνο απαιτηθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο σας ζητάμε,

 • Να αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους από το σπίτι και τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
 • Να προστατέψετε τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα περιορίζοντας τις εξόδους και τις μετακινήσεις τους, ακολουθώντας ανελλιπώς την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν αλλά και εφαρμόζοντας του κανόνες υγιεινής.
 • Να αποτρέπετε τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς την Αμοργό και να αποτρέπεται και τους συγγενείς, φίλους και πελάτες σας να μεταβαίνουν στο νησί μας για το διάστημα αυτό.
 • Να διεκπεραιώνετε τις υποθέσεις σας με το Δημόσιο και με ιδιώτες μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου.
 • Να ενημερώνετε σχολαστικά τις οδηγίες πρόληψης όπως εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς και να ενημερώνεται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζεται το Κέντρο Υγείας (22850 71207)
 • Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του Δήμου να απολυμαίνουν επαρκώς τους χώρους τους και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Αγαπητοί, ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αποτελούμε ένα σύνολο που ο ένας εξαρτάται από τον άλλο. Η παραβίαση των κανόνων του ενός πλήττει όλους τους άλλους. Είμαστε όλοι ΜΑΖΙ και ΜΑΖΙ θα παλέψουμε με ψυχραιμία και υπομονή.»

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ

Γραφείο Δημάρχου 22853 60201 FAX: 2285360219 amorgos@aigaio.gr

Ανταποκριτής ΟΑΕΔ 2285360216 eirini.mendrinou@1256.syzefxis.gov.gr

Πρωτόκολλο – Βεβαιώσεις ΤΑΠ – Λογαριασμοί Ύδρευσης 2285360227 anastasia.giannakou@1256.syzefxis.gov.gr

Οικονομική Υπηρεσία

– Ταμείο 2285360217 maria.giannakou@1256.syzefxis.gov.gr Ληξιαρχείο 2285360223 dimotologio@1256.syzefxis.gov.gr

– Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) 2285360224 FAX: 2285360225 nikolaos.karaiskos@1256.syzefxis.gov.gr

– Γραφείο Αλλοδαπών – Κοινωνική Μέριμνα –– Παραχωρήσεις Χώρων 228530222 sofia.nomikou@1256.syzefxis.gov.gr

– Τεχνική Υπηρεσία 2285360230 2285360231 2285360232 2285360233 halarisg@1256.syzefxis.gov.gr kostas.roussos@1256.syzefxis.gov.gr epreka@1256.syzefxis.gov.gr gkovaios09@gmail.com

– Τεχνικά θέματα Ύδρευσης 2285360232 epreka@1256.syzefxis.gov.gr

– Βοήθεια στο Σπίτι 2285360229 pkkpda@yahoo.gr

– Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού 2285360229 pkkpda@yahoo.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής

Τουρισμός: Στους top 10 παγκόσμιους προορισμούς η Ελλάδα μετά την πανδημία

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) κατατάσσει κατατάσσει την Ελλάδα, στους κερδισμένους για τη μετά πανδημία περίοδο, ενώ η EBRD κάνει λόγο για χρονιά - ρεκόρ στον τουρισμό

Ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα στη βόρεια Εύβοια

Το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ στη περιοχή της παραλίας Αχλάδι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ιδιωτικό ελικόπτερο Α-109, που είχε απογειωθεί από το Μαντούδι.

Μέδουσες: Αν και ανεγκέφαλες, μαθαίνουν γρήγορα

Οι επιστήμονες δεν εξεπλάγησαν που η μέδουσα της Καραϊβικής έχει την ικανότητα να μαθαίνει. Ωστόσο, έμειναν εμβρόντητοι με την ταχύτητα που το κάνει.

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: “Ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ”

Για διαχρονική απαξίωση του νοσοκομείου της Ρόδου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Σέριφος: Ολοκληρώθηκε το 9ο Serifos Sunset Race

Μια μοναδική διοργάνωση στη Σέριφο, που τα είχε όλα

Σαντορίνη: Η ΔΕΥΑΘ για τις αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης στο Μονόλιθο

Ολοκληρώθηκε το έργο για την Αποχέτευση στην περιοχή του Μονόλιθου στη Σαντορίνη

Προφυλακίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Ίου

Προφυλακίστηκαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., σε Ίο και Αττική, που σε βάρος τους είχαν σχηματιστεί δικογραφίες για χρηματισμό και διακίνηση κοκαΐνης αντίστοιχα.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Fast Ferries – Thunder: Τον Οκτώβριο σε νέο δρομολόγιο με επίκεντρο τη Νάξο (πίνακας)

Από την 1η Οκτωβρίου αλλάζει δρομολόγιο το ταχύπλοο Thunder της Fast Ferries (πίνακας)

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Με κρίσιμα θέματα για τους νησιώτες στην Υποεπιτροπή της Βουλής ο Φ. Φόρτωμας (video)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φόρτωμας τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν στα προς συζήτηση θέματα, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ζωή των Κυκλαδιτών.

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

Excellenseas: Κολύμπησαν – για καλό σκοπό – από τη Νάξο στη Σχοινούσα (video)

Η παρέα της Pastra Cretonaxiosa κολύμπησε φέτος για τους σκοπούς του φορέα Excellenseas από τη Νάξο στην Σχοινούσα (video)