Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑμοργός - Φωστιέρης: "Σας ευχαριστώ που με πιστέψατε, με εμπιστευτήκατε"

Αμοργός – Φωστιέρης: “Σας ευχαριστώ που με πιστέψατε, με εμπιστευτήκατε”

|

Το ευχαριστήριο μήνυμα του απερχόμενου Δημάρχου Αμοργού, Νικόλαου Φωστιέρη προς τους κατοίκους, δημότες του Δήμου Αμοργού – Ν. Φωστιέρης ” Σας ευχαριστώ γιατί με τιμάτε με τη φιλία σας, ανοίξατε τα σπίτια σας σε μένα και μου δώσατε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσω καθένα σας ξεχωριστά και να συζητώ μαζί σας”.

Η Αμοργός την 26η Μαϊου μπήκε  σε μία νέα εποχή… Ο Νίκος Φωστιέρης έχασε τη μάχη που έδωσε στον εκλογικό στίβο από τον Λευτέρη Καραΐσκο και ουσιαστικά εκείνο το βράδυ έβαλε τέλος στην πολιτική του καριέρα που έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 90… .Οι δημότες Αμοργού (με την αποχή πάντως να είναι κοντά στο 41%) έδωσαν το 55,08% στον Καραϊσκο και βαδίζουν ενδεχομένως σε ένα άλλο μονοπάτι…  Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής με τον κο Καραϊσκό από σήμερα Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου να αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του… 

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Νίκος Φωστιέρης με ανοιχτή του επιστολή λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους τον βοήθησαν, σε όσους στάθηκαν κοντά του και κυρίως ζητάει συγνώμη σε όσους στεναχώρησε… Ας δούμε την σχετική επιστολή όπως την διαβάζουμε στην ιστοσελίδα amorgos-news.gr ” 

Αγαπητές μου συμπατριώτισσες και Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μετά από δεκαεπτά χρόνια, εκ των οποίων 13 χρόνια Δήμαρχος, αποχωρώ σήμερα από την ενασχόληση μου με τα Κοινά του νησιού μας και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους εσάς και όχι μόνον που με τιμήσατε με τη ψήφο σας, πιστέψατε σε μένα και τους συνεργάτες μου και μου δώσατε την ευκαιρία να προσθέσω και εγώ μερικά πετραδάκια στο οικοδόμημα της ιδιαιτέρας μου πατρίδας, της Αμοργού.

Κι εγώ ανταποκρινόμενος σ’ αυτή την ύψιστη τιμή και κατανοώντας την ευθύνη που απορρέει από αυτήν, εργάσθηκα εγώ και οι συνεργάτες μου με όλες μας τις δυνάμεις, σε περιόδους δύσκολες, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη του νησιού σε όλους τους τομείς, γεγονός που αναγνωρίζεται, κατά κοινή ομολογία, από το σύνολο των πολιτών.

Σας ευχαριστώ επίσης γιατί με τιμάτε με τη φιλία σας, ανοίξατε τα σπίτια σας σε μένα και μου δώσατε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσω καθένα σας ξεχωριστά και να συζητώ μαζί σας. Θα ήθελα όμως και να ζητήσω συγγνώμη εάν κάποιον στενοχώρησα στα πλαίσια των καθηκόντων μου.

Οφείλω επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες σ’αυτούς που με προέτρεψαν να ασχοληθώ με τα κοινά και ιδιαίτερα τον κ. Μανώλη Λουδάρο, που ανεξαρτήτως των διαφωνιών μας και σήμερα με τιμά με την φιλία του.

Ευχαριστώ επίσης αυτούς που στα πρώτα βήματα της αυτοδιοικητικής μου θητείας με αγκάλιασαν, με συμβούλεψαν και με στήριξαν και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κόκοτα, τον Δήμαρχο Σύρου κ. Γιάννη Δεκαβάλλα, τον Δήμαρχο Ίου κ. Γιώργο Πουσαίο κ.ά.

Όμως ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο, πρώην Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Θώμα Συνοδινό και την Ομότιμη Καθηγήτρια της Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λίλα Μαραγκού που με βοήθησαν στο έργο μου.

Και βεβαίως ευχαριστώ όλους μου τους συνεργάτες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους γιατί συνέβαλαν ουσιαστικά όλοι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, στην ευόδωση του έργου μας καθώς και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους χωρίς την συμβολή των οποίων τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί.

Απέραντη ευγνωμοσύνη οφείλω προς το Πολεμικό Ναυτικό, από το οποίο προέρχομαι που μου εμφύσησε και με γαλούχησε με τις αρετές της αυτοθυσίας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, τον σεβασμό στη Δημοκρατία και με προίκησε με εξαίρετη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση που με βοήθησαν να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου Μπέττη και την κόρη μου Ιωάννα που ανέχτηκαν να βρίσκομαι μακριά τους τόσα πολλά χρόνια.

Εύχομαι τέλος σε όλους, η Παναγία μας η Χοζοβιώτισσα να σας προστατεύει, να σας χαρίζει υγεία, ευτυχία και μακροημέρευση.

Νικόλαος Ιωάν. Φωστιέρης

Δήμαρχος Αμοργού


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας