Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑμοργός: "Ευχές στους νοσούντες της Νάξου, τηρούμε τα μέτρα σε ένα δύσκολο...

Αμοργός: “Ευχές στους νοσούντες της Νάξου, τηρούμε τα μέτρα σε ένα δύσκολο χειμώνα”

|

Ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού σχετικά με τα μέτρα τήρησης και προστασίας από τον κορωνοϊό 

Πριν από δέκα μέρες ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος, έστειλε ανοιχτή επιστολή εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια για την κατάταξη της Αμοργού στην Επίπεδο 2-Επιτήρηση, στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid -19.  Το είχε πει και μάλιστα από τη πρώτη στιγμή μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα… Εκεί που είχε αναφέρει “ Μια τεράστια αδικία για αρκετά απομακρυσμένα νησιά……… Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid-19, η Αμοργός βρίσκεται στο επίπεδο 2 της Επιτηρήσης. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που προσβάλλει την προσπάθεια που κάναμε όλοι για να κρατήσουμε ιδανική την επιδημιολογική εικόνα. Τα μέτρα και οι περιορισμοί ταλαιπώρησαν την οικονομία μας που βασίζεται στον τουρισμό. Καταφέραμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα προβλήματα της απόστασης, αγωνιούμε με τις διακομιδές, παλεύουμε να κρατάμε τον κόσμο στα νησιά μας. Και όλα αυτά με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κατατάξουν προς Επιτήρηση ενώ θα έπρεπε να μας συγχαίρουν για όσα καταφέραμε. Η αντίδραση μας θα είναι άμεση και αποφασιστική για να διορθωθεί το λάθος!”

Τώρα, ο Δήμος Αμοργού προχωρεί σε μία ακόμη κίνηση.. Αυτή τη φορά προς τους δημότες του νησιού και ζητάει τι άλλο από την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα Έχουμε στερηθεί πολλά για να κρατήσουμε την Αμοργό covid—free. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ιδανική την επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας και να προστατεύσουμε την υγεία μας και των συμπολιτών μας δεν καμαρώσαμε τα παιδιά μας στις παρελάσεις, δεν γλεντήσαμε στα πανηγύρια μας, δεν βιώσαμε τις θρησκευτικές τελετές, δεν ζήσαμε για καιρό δίπλα σε αγαπημένους ανθρώπους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού στα social media με τίτλο “ Στερηθήκαμε πολλά …αλλά άξιζε! Ας το ξανακάνουμε για την υγεία μας!” αναφέρει:

Ο Δήμος Αμοργού παρακολουθεί με ψυχραιμία αλλά και ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους νοσούντες στην γειτονική μας Νάξο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Το αβέβαιο καλοκαίρι, το διαδέχεται ένας δύσκολος χειμώνας! Βρισκόμαστε δυστυχώς εκ νέου αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση σε σχέση με τον covid-19. Έχουμε αποδείξει όμως πως μπορούμε να τον κρατήσουμε μακριά από την Αμοργό μας!

Έχουμε στερηθεί πολλά για να κρατήσουμε την Αμοργό covid—free. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ιδανική την επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας και να προστατεύσουμε την υγεία μας και των συμπολιτών μας δεν καμαρώσαμε τα παιδιά μας στις παρελάσεις, δεν γλεντήσαμε στα πανηγύρια μας, δεν βιώσαμε τις θρησκευτικές τελετές, δεν ζήσαμε για καιρό δίπλα σε αγαπημένους ανθρώπους.

Καταφέραμε με απόλυτη συνεργασία και ενότητα να διανύσουμε ένα καλοκαίρι, όχι καταστροφικό για την τοπική οικονομία. Ενώ προβλεπόταν εφιαλτικό εμείς σταθήκαμε όρθιοι. Υποδεχτήκαμε τους επισκέπτες και τους ανθρώπους μας και τους προσφέραμε τη φημισμένη Αμοργιανή φιλοξενία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Θωρακίσαμε στο μέτρο του δυνατού την υγειονομική μας κάλυψη και κρατήσαμε σε μεγάλο βαθμό μία υπεύθυνη στάση.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό. Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε χαμηλό το επίπεδο υγειονομικού κινδύνου για την Αμοργό μας ! Τηρούμε τα μέτρα, φοράμε μάσκες, όπου προβλέπεται, και διατηρούμε τις αποστάσεις. Συνεχίζουμε όλοι μαζί με ασφάλεια!

Δήμος, φορείς, δημότες μπορούμε να κρατήσουμε την Αμοργό μακριά από τις επικίνδυνες ζώνες του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Να κρατήσουμε μακριά από τα σπίτια μας τον φονικό ιό.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Εκεί που η ψυχή ξέρει τον δρόμο

Ένα νησί που δεν φωνάζει για να το προσέξεις – απλώς υπάρχει, αυθεντικό και δυνατό

Αγωνία για το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο όταν το υπάρχον καταρρέει»

Η Ένωση Γονέων Πάρου καλεί σε άμεση δράση για τις άθλιες συνθήκες στέγασης και λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου – Προειδοποιεί για ευθύνες σε Δήμο και Περιφέρεια αν δεν υπάρξουν λύσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Νάξος: Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. του Τυροκομείου Πιτταρά στην κορυφή του κόσμου!

Με κορυφαία βαθμολογία από το Taste Atlas και παγκόσμιες διακρίσεις, η ναξιώτικη γραβιέρα από το Τυροκομείο Πιτταρά επιβεβαιώνει τη φήμη της ως πρεσβευτής γεύσης και ποιότητας της Νάξου.

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων

Νάξος: Ψήφισμα από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου για τον εκλιπόντα καθηγητή Στέλιο Ζαφειρόπουλο

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζει τη βαθιά του συγκίνηση και συμπαράσταση στην οικογένεια του διαπρεπούς εκπαιδευτικού και τιμά τη μνήμη του με σειρά αποφάσεων.

ΥΠΑ: Ιστορική άνοδος στην επιβατική κίνηση, “εκτοξεύτηκε” η Νάξος με αύξηση 36,9%, η Σύρος στο +112% (!!!)

Με άνοδο 7,5% στα αεροδρόμια της ΥΠΑ και συνολικά 32,3 εκατ. επιβάτες πανελλαδικά στο πρώτο εξάμηνο του 2025, η Ελλάδα σπάει κάθε ρεκόρ – Σημαντική δυναμική για το αεροδρόμιο Νάξου

Μεγαλοπρεπής λιτανεία (14/07) στη Νάξο για τον Άγιο Νικόδημο (video)

Πλήθος πιστών και αρχιερέων στη μεγαλειώδη λιτανεία του πολιούχου της Νάξου – Συγκινητική συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτικών αρχών (video)

Santo Wines: Τα κρασιά της Σαντορίνης που σήκωσαν ξανά την Ελλάδα ψηλά στον κόσμο

Με 8 βραβεία στα Decanter World Wine Awards 2025 και πλατινένιο μετάλλιο για το Grande Reserve 2022, ο συνεταιρισμός της Σαντορίνης αποδεικνύει πως η παράδοση μπορεί να γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Τραγωδία στην Κύθνο: 87χρονος Ελβετός τουρίστας πέθανε πάνω σε σκάφος στον Μέριχα

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα και ιατρούς του νησιού, ο ηλικιωμένος τουρίστας κατέληξε – Προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.