Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΑμοργός: Ενταξη 4 έργων προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτικά προγράμματα

Αμοργός: Ενταξη 4 έργων προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτικά προγράμματα

|

Ο Δήμος Αμοργού έκανε γνωστό ότι τέσσερα έργα με συνολικό προϋπολογισμό άνω του 1,3 εκατομμύρια ευρώ έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα – Ποια είναι και τι δηλώνει ο δήμαρχος Λευτέρης Καραΐσκος 

Δράσεις και έργα που είναι έτοιμα και έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα… Ο Δήμος Αμοργού σήμερα προχώρησε σε ανακοίνωση των τεσσάρων έργων που έχουν ενταχθεί σ’ αυτά τα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Και μιλάμε για βυθιζόμενα συστήματα αποθήκευσης απορριμμάτων, για την επέκταση του νηπιαγωγείου Καταπόλων, το αθλητικό κέντρο Αμοργού και τέλος την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στην Αιγιάλη.. Και ο Δήμαρχος  Λευτέρης Καραΐσκος στο δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Αμοργού αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: ”  Ο στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας και η αναβάθμιση της καθημερινότητας όλων των δημοτών μας και των επισκεπτών που φιλοξενούμε κάθε χρόνο. Σύντομα αναμένουμε την ένταξη κι άλλων έργων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου σε τομείς όπως η διαχείριση των αποβλήτων, οι υποδομές ύδρευσης, η πολιτική προστασία, η αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών, η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός”. Και ευχαρίστησε όσους βοηθούν για την επίτευξη αυτών των στόχων.. 

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από το Δήμο Αμοργού αναφέρει: 

Ο Δήμος Αμοργού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη τεσσάρων έργων – μελετών σε χρηματοδοτικά προγράμματα:

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Το Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου με την 174.7/2020 απόφασή  του  στις 10 Μαρτίου 2020 ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το έργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων με κάδους συμβατούς με τα κοινά απορριμματοφόρα των Ο.Τ.Α» προϋπολογισμού  138.740,00 €. Το έργο αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας για την άμεση  και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των κατοίκων και των παραθεριστών του νησιού μας και το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης υποβλήθηκε στις 06/05/2019.

ΕΣΠΑ –  ΕΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 846/21-3-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου Γεώργιου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΠ ΄΄Νότιο Αιγαίο΄΄ το έργο «Επέκταση νηπιαγωγείου Καταπόλων Αμοργού» προϋπολογισμού 332.550,00 ευρώ. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η προσθήκη νέων χώρων κατ’ επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου που στεγάζει το νηπιαγωγείο Καταπόλων Αμοργού, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του, τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του, την αύξηση του δυναμικού του και γενικά την ευθυγράμμισή του με ό,τι θεωρείται νέα αντίληψη για τα Νηπιαγωγεία.

Το εμβαδόν των προσθηκών είναι 138,72τμ, έτσι ώστε το τελικό εμβαδόν να ανέρχεται σε 197,81τμ. Το Νηπιαγωγείο στη νέα του μορφή θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 μαθητές. Το σχετικό δελτίο για την ένταξη του έργου υποβλήθηκε στις 14/12/2019. 

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 23884/15-04-2020 απόφαση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Τοπ. Αυτ/σης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Θεοδωρόπουλο εντάχθηκε το έργο «Υπαίθριο Aθλητικό Kέντρο Καταπόλων Αμοργού» στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ο προϋπολογισμός ένταξης και δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 468.719,87 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου, η περιοχή των Καταπόλων, θα αποκτήσει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο που οι εγκαταστάσεις του θα συμπληρώσουν το υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου 7*7 που κατασκευάστηκε πρόσφατα. Το αίτημα ένταξης του έργου εστάλει στις 31-07-2019. 

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 24474/16-04-2020 απόφαση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Τοπ. Αυτ/σης και Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Κ. Θεοδωρόπουλο εντάχθηκε η χρηματοδότηση για την «Σύνταξη μελετών και παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την αναβάθμιση υποδομών Λιμένα Αιγιάλης» στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Ο προϋπολογισμός ένταξης ανέρχεται σε  366.509,637 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και δικαιούχος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού.  Το αίτημα ένταξης εστάλει στις 25-11-2019 σύμφωνα με τις προτάσεις του μελετητικού γραφείου του κ. Σ. Γουλουμή, τις παρατηρήσεις που καταγράφηκαν στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 στον Όρμο Αιγιάλης και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού.

Η εν λόγω πράξη προβλέπει την επέκταση της κεφαλής του μόλου στο λιμένα Αιγιάλης κατά 25μ. x 40μ., για την εξυπηρέτηση των μεγάλων πλοίων τροφοδοσίας και της ακτοπλοΐας, και την διευκόλυνση ελιγμών των οχημάτων και διαχείρισης των μεταφερόμενων φορτίων.

Επίσης για την ασφαλή προσόρμιση των αλιευτικών σκαφών προτείνεται η διαμόρφωση αλιευτικού καταφυγίου στην νοτιοδυτική πλευρά του υφιστάμενου μόλου, με την κατασκευή τοξωτού προσήνεμου μόλου και κρηπιδωμάτων μήκους 70 + 40 + 30 = 140 μ. όπου θα πρυμνοδετούν 40 σκάφη διαφόρων μεγεθών. Οι σχετικές μελέτες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η δημοπράτηση των έργων θα γίνει κανονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, αμέσως μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σχετικά με τις νέες εντάξεις ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος  δήλωσε:

«Δουλεύουμε όλοι μαζί, υπεύθυνα και συστηματικά, με γνώση και όραμα, υλοποιούμε  σειρά έργων και μελετών που έχουν ενταχθεί και συνταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και άλλων νέων που εξαγγείλαμε στο πρόγραμμα μας και δρομολογήσαμε από τον Σεπτέμβρη του 2019. Ο στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας και η αναβάθμιση της καθημερινότητας όλων των δημοτών μας και των επισκεπτών που φιλοξενούμε κάθε χρόνο. Σύντομα αναμένουμε την ένταξη κι άλλων έργων που θα συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου σε τομείς όπως η διαχείριση των αποβλήτων, οι υποδομές ύδρευσης, η πολιτική προστασία, η αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών, η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Ευχαριστώ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τους ιδιώτες μελετητές, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την συμβολή τους στην ένταξη των έργων, με την εμπεριστατωμένη έρευνα και την αρτιότητα των μελετών τους.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω :

–τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο και τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Τοπ. Αυτ/σης και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Θεοδωρόπουλο καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την συνεργασία σε όλα τα μέχρι τώρα στάδια ένταξης των έργων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

–τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τις υπηρεσίες της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας μας που στηρίζουν εμπράκτως την ένταξη και ολοκλήρωση έργων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ στα νησιά μας

–το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου και τον Πρόεδρο του κ. Ε. Σταθόπουλο. Την Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου επισκεφθήκαμε τον Νοέμβριο του 2019 συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμα τον οποίο και ευχαριστούμε, προκειμένου να συζητήσουμε τις προοπτικές χρηματοδότησης έργων και μελετών για την Αμοργό. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και η ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ, το Β1 Στάδιο του οποίου πρόσφατα φέραμε σε δημόσια διαβούλευση για την πλήρη παραλαβή του και αποστολή του για γνωμοδοτήσεις και η ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Χώρας, της όποιας την μελέτη αναθέσαμε πρόσφατα και θα υποβάλουμε για χρηματοδότηση έως τα τέλη Ιουνίου.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το αίτημα μας για τροποποίηση του άρθρου 28 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών “Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις”, η οποία θα έδινε την δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης μέρους του κατασχεθέντος την 01 Απριλίου 2019 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 623.271,40 ευρώ από τα ταμειακά μας διαθέσιμα, παρά την υποστήριξη που έλαβε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση, τους βουλευτές Κυκλάδων κ. Α. Μονογυιού και κ. Φ. Φόρτωμα και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαιτέρως, δεν κατέστη δυνατόν να ικανοποιηθεί και να συμπεριληφθεί στο ψηφισθέν νομοσχέδιο. Ο Δήμος Αμοργού αναμένει τα αποτελέσματα των δύο αιτήσεων ανακοπής που έχουν κατατεθεί κατά της κατάσχεσης και της αρχικής απαίτησης προκειμένου να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά των δημοτών μας για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Αμοργού». 

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Εκλογές 2023 – Μ. Καπίρης: Επίσκεψη στο Επαρχείο Νάξου και διαπιστώσεις

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης - Νεκτάριος Καπίρης βρέθηκε στο Επαρχείο Νάξου... Οι διαπιστώσεις του

H ομιλία του Δημήτρη Λιανού στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού “Ενωμένοι Μπορούμε” (video)

Παρακολουθείστε ολόκληρο το απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Λιανού στην παρουσίαση του συνδυασμού "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Times: Φθινοπωρινές διακοπές σε Ιο, Νάξο, Αντίπαρο και Κουφονήσια

Οι βρετανικοί Times προτείνουν για διακοπές και μετά την υψηλή σεζόν περιοχές της Ελλάδας ... Ποιες είναι από τις Κυκλάδες

Μ. Πολυκρέτης: Καταγγελία για το οίκημα αναμονής επιβατών στον Βόλωκα

Η καταγγελία του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Πολυκρέτη για το ακίνητο (οίκημα αναμονής επιβατών) στο λιμάνι του Βόλωκα
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια
loading...