Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑλητείες και έκτροπα στη Βουλή όταν ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια (video)

Αλητείες και έκτροπα στη Βουλή όταν ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια (video)

|

Όλα ξεκίνησαν όταν την ώρα που μιλούσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής επί του νομοσχεδίου πέρασε από μπροστά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο Ηλ. Κασιδιάρης με ύφος πεζοδρομίου τον προκάλεσε λέγοντάς του «δεν βλέπεις ότι μιλάω;».

Επεισόδιο μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Δένδια στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν την ώρα που μιλούσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής επί του νομοσχεδίου πέρασε από μπροστά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο Ηλ. Κασιδιάρης με ύφος πεζοδρομίου τον προκάλεσε λέγοντάς του «δεν βλέπεις ότι μιλάω;».

Κατά πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. «Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπει ότι μιλάω» φέρεται να είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που επανέλαβε «όταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου». Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης «ξεζούμαρε» την εικόνα με βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, τον Ηλίας Λαγό και τον Χρήστο Παππά να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του κ. Δένδια.

Απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτές άλλων κομμάτων να αντιδρούν λεκτικά στο επεισόδιο.

 

Όταν η εικόνα επανήλθε ακούστηκε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει «αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει «μολύνετε το κοινοβούλιο. Κύριε Κασιδιάρη έχετε αποβληθεί. Σας είπα έξω τον Κασιδιάρη, το έχουμε πει 100 φορές. Έχετε αποβληθεί, σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα».

Προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του Τάσο Κουράκη και Νίκο Ξυδάκη να καθίσουν κάτω.

 Βγαίνοντας από την αίθουσα η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο μεν Γιάννης Λαγός της Χ.Α. ισχυριζόταν ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια, ενώ ο ίδιος ο δράστης έλεγε ότι «γαμ… μια αδ… για τα Μνημόνια και τα αίσχη που φέρνουν στη Βουλή».

Για φασιστικές προκλήσεις έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Για απρόκλητη επίθεση χωρίς να υπάρχει οιοσδήποτε λόγος, είπε ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) και ζήτησε την αποβολή του συνόλου της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία.
Χειροδικία κατά του Ν. Δένδια κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αν και ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή τα πνεύματα δεν ηρέμησαν με τον Μάκη Μπαλαούρα να ζητά συγγνώμη στον Νίκο Δένδια και να ανακοινώνει την υποβολή πρότασης μομφής απέναντι στον χρυσαυγίτη βουλευτή.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ρουμανία: Έφοδοι της Κοβέσι στο Αεροδρόμιο του Sibiu

Υπόθεση απάτης με ευρωπαϊκά κονδύλια σε 3 πόλεις

Ρουμανία: «Ο φάκελος της Κοβέσι συγκλονίζει την Ελλάδα»

Συγκροτείται ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή

Διαγωνισμοί με άρωμα Cosa Nostra!

Η ιταλική εταιρεία που ερευνά η Kövesi διεκδίκησε συμβόλαια 14 εκατ. ευρώ στο Άρτζες

Ευρώπη – Βία εναντίον μεταναστών: Από τη Γερμανία στη Λέσβο

To δίκτυο νεοναζί που καταδιώκει μετανάστες σε όλη την Ευρώπη

Ισπανική εταιρεία νικά το Ελληνικό Δημόσιο

Ισπανική εταιρεία νικά το Ελληνικό Δημόσιο στο δικαστήριο για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική

CANTHARITE OINOS: Ο …ιερός οίνος της Νάξου επιστρέφει στη σύγχρονη εποχή

Ένα κρασί-φόρος τιμής στον μύθο και στη μνήμη, εμφιαλωμένο σε μόλις 1.000 φιάλες, ζωντανεύει τη δύναμη της Μανδηλαριάς στον τόπο της.

Φεστιβάλ Νάξου: Το Αιγαίο συναντά την avant-garde jazz στον Πύργο Μπαζαίου με τον Marc Buronfosse

Μια μοναδική συναυλία από το project ÆGN του διακεκριμένου κοντραμπασίστα Marc Buronfosse, εμπνευσμένη από τη θάλασσα και την Οδύσσεια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου.

Νέα τουριστική επένδυση στη Σχοινούσα με κρατική ενίσχυση

Ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων με 16 δωμάτια εγκρίθηκε για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο – Το ύψος της επένδυσης και η τοποθεσία

Νάξος: Εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε την εκποίηση δεκάδων οχημάτων-φαντασμάτων έως το τέλος του 2025, με στόχο την αποσυμφόρηση και την προστασία του περιβάλλοντος

National Geographic στη Σαντορίνη: Ένα ντοκιμαντέρ στα βάθη της ιστορίας και της λάβας

Η Μινωική Έκρηξη, η μυστηριώδης εξαφάνιση μιας ακμάζουσας κοινωνίας και οι άνθρωποι που σήμερα αναζητούν τις απαντήσεις μέσα από την επιστήμη

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο