Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑιγαίο: "Οχι" από τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεταφορά έδρας της Περιφέρειας στη Ρόδο

Αιγαίο: “Οχι” από τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεταφορά έδρας της Περιφέρειας στη Ρόδο

|

Κάθετος εμφανίστηκε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας στο υπόμνημα φορέων της Ρόδου για μεταφορά έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τη Σύρο “Ξεχάστε την έδρα της Περιφέρειας στην Ρόδο”

Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει θέμα μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τη Σύρο στη Ρόδο, δήλωσε, χθες, κατηγορηματικά, από εδώ, ο Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος κ. Πάνος Ρήγας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου που διεξήχθη το προηγούμενο διήμερο στη Ρόδο, ο Γραμματέας κλήθηκε να σχολιάσει το υπόμνημα που κατέθεσαν δεκατρείς φορείς της Ρόδου με το αίτημα για αλλαγή της έδρας της Περιφέρειας. Σημειώνεται ότι τον κ. Ρήγα πλαισίωναν ο Συντονιστής της ν.ε. του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Αποστολίδης καθώς και ο αναπληρωτής Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ βόρειας Δωδεκανήσου κ. Κώστας Κουβάς.

Και όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα “Ροδιακή” ο κος Ρήγας ανέφερε «Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση και δεν ανοίγει τέτοιο θέμα, από μεριάς τουλάχιστον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η έδρα της Περιφέρειας είναι η Σύρος. Όταν διαμορφώθηκε η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, και για λόγους νησιωτικότητας και για λόγους ιστορικούς και για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με το να δίνουν το βάρος στα δύο νησιωτικά συμπλέγματα, η έδρα της περιφέρειας θα μείνει στη Σύρο».

Όσο για τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν, είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Μπορούμε να λύσουμε αν υπάρχουν προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις αποστάσεις, με τη διαδικασία των υπηρεσιών αλλά δεν πρέπει να είναι αυτό το πρόβλημα γιατί θα σας έλεγα και με οποιαδήποτε άλλη αλλαγή, πάλι θα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Στη σύγχρονη εποχή μπορούμε να λύσουμε και αυτά τα θέματα.

Νομίζω δεν πρέπει ν’ ανοίξει αυτό το θέμα και οι πολίτες της Ρόδου καταλαβαίνουν και το αντιλαμβάνονται ότι δεν θα πρέπει να βλέπουμε τα θέματα με ένα χαρακτήρα μόνο για τον δικό μας τόπο αλλά βλέποντας το σύνολο της περιφέρειας, μια και η αντίληψη είναι για την περιφερειακή ανάπτυξη και έχουμε φύγει πια από την περίοδο των νομών».

Για το ΦΠΑ
Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια εξαγγελία το καλοκαίρι σχετικά με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο κ. Ρήγας είπε ότι την  κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, που ήταν ένα μέτρο το οποίο δεν ήταν στη δική τους οπτική την προηγούμενη περίοδο, έχοντας εξηγήσει στους θεσμούς τις δυσκολίες στα νησιά, κατάφεραν με το πλεόνασμα που υπήρξε την προηγούμενη περίοδο ένα μέρος του να καλυφθεί. Πρέπει να γίνει μία πολύ συγκροτημένη και διαφοροποιημένη πρόταση για τη στήριξη των μόνιμων κατοίκων των νησιών και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χθες το βράδυ.

Για τα γενικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ολοκληρώνεται αυτή η μεγάλη περιπέτεια της περιόδου με τα Μνημόνια αφού τον Αύγουστο ολοκληρώνεται όχι μόνο το Μνημόνιο αλλά και η Επιτροπεία και θα έχουμε μία καθαρή έξοδο.  

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο και μετά, με βάση τα δημοσιονομικά που είναι πολύ θετικά, υπάρχει η δυνατότητα και στόχος είναι η ολοκλήρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η προσπάθεια της αύξησης του κατώτατου μισθού και κυρίως η δυνατότητα να διαπραγματευθεί η χώρα πια και πολλά μέτρα που είχαμε αναγκαστεί να πάρουμε την προηγούμενη περίοδο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΕΠΙΕΘ: Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς

Ο «Μουσικός Περίβολος» της Νάξου απέκτησε χορηγό καρδιάς: η ΠΕΠΙΕΘ και ο Γιώργος Βάλλης στο πλευρό του Συλλόγου ΔΑΜΑΡΙΣ

«Χωρίς Πυξίδα»: Μια νέα ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 ταξιδεύει από 2 Αυγούστου στο Αιγαίο

Η Πηνελόπη Πλάκα και ο Γιάννης Φραγκίσκος εξερευνούν τα νησιά του Αιγαίου μέσα από μια μοναδική εκπομπή με συναίσθημα, αυθεντικότητα και χιούμορ. Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 9 το πρωί με Αμοργό

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Καύσωνας Ιουλίου 2025: 13 ημέρες «πύρινης» δοκιμασίας σε όλη τη χώρα

Η πιο θερμή ημέρα η 25η Ιουλίου – Στους 45,8 °C η κορυφή της θερμοκρασίας – Αστικά κέντρα στο «κόκκινο» ακόμη και τις νύχτες

Πράσινα Σημεία στην Πάρο: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο

Ο Δήμος Πάρου επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με δύο σύγχρονα Πράσινα Σημεία σε Νάουσα και Παροικία – «Στόχος μας μια Πάρος πρότυπο κυκλικής οικονομίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Κ. Μπιζάς

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην Τήνο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσία του Δημάρχου Τήνου – Έκκληση για άμεσες λύσεις εν μέσω καύσωνα και τουριστικής αιχμής

Κατ. Μονογυιού: Παρέμβαση για τις φωτιζόμενες διαφημίσεις στο Αεροδρόμιο Μυκόνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαπιστώνει ότι δεν έχει δοθεί έγκριση για τις εγκατεστημένες πινακίδες σε προστατευμένη περιοχή – Αναμένονται απαντήσεις και από άλλα Υπουργεία

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Το ANIMASYROS ταξιδεύει και πάλι στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στηρίζει για άλλη μια φορά τον θεσμό που φέρνει το παγκόσμιο animation στα νησιά – Από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου με θέμα "Animated Cosmos"

Βασιλική Σκυλάκη: “Η ΣΑΕΚ Νάξου στοχεύει στην κατάρτιση και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας” (video)

Σημαντικός θεσμός για τη Νάξο και τις Κυκλάδες οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Ο Ματθαίος Γιαννούλης στον Ετήσιο Χορό του Κόρωνου, γλέντι μέχρι το πρωί! (αφίσα)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου προσκαλεί όλο το νησί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά με τον αγαπημένο Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του. (αφίσα - video)

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»