Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΑιγαίο - Γενική Γραμματεία: Νέος ισχυρός άνδρας, ο Γιώργος Κασσάρας

Αιγαίο – Γενική Γραμματεία: Νέος ισχυρός άνδρας, ο Γιώργος Κασσάρας

|

Τη θέση του Ιωάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη, ο οποίος παραιτήθηκε, ανέλαβε ως γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο Γιώργος Κασσάρας – Το βιογραφικό του 

Τη θέση του Ιωάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη, ο οποίος παραιτήθηκε, ανέλαβε ως γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο Γιώργος Κασσάρας, όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο αναπληρωτής υποφυργός τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που επιτελεί η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην υλοποίηση κομβικών πολιτικών για τη νησιωτικότητα, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η υδροδότηση των άνυδρων νησιών, αλλά και η στήριξη του εγγενούς νησιωτικού πολιτισμού, που έχουν στόχο τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και ευημερίας για τα νησιά μας.

Αναφέρθηκε επίσης και στις νέες θετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την επέκταση των αρμοδιοτήτων της σε όλη τη νησιωτική επικράτεια, γεγονός που επιτάσσει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση.

Ο κ. Σαντορινιός ευχήθηκε στον νέο γενικό γραμματέα δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του για μία γόνιμη συνεργασία, αφού, ως νησιώτες και οι δύο, μοιράζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες αγωνίες για τους νησιωτικούς τόπους και τους κατοίκους τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κασσάρας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και δήλωσε πως με ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη αναλαμβάνει αυτόν τον νέο ρόλο που του ανατίθετα. Πρόσθεσε δε:  «Όλη μου η ζωή είναι συνυφασμένη με τα νησιά. Από το νέο αυτό πόστο, ελπίζω να συμβάλλω στην προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νησιωτών και για την ενίσχυση της αναπτυξιακής τους δύναμης».

Ποιος είναι ο νέος γενικός γραμματέας Αιγαίου

Ο Γιώργος Κασσάρας είναι οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου. Γεννήθηκε στη Χώρα Καλύμνου το 1950. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου από το 2011 με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διεγράφη το 2012 διότι καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. Διετέλεσε, επίσης, υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες «ΠΟΕ-ΔΟΥ», καθώς και πρόεδρος σε πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη της.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) από το 1986 έως σήμερα και επί σειρά ετών ήταν μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ). Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών από το 1975 έως το 2009, οπότε υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στην κεντρική και σε περιφερειακές υπηρεσίες. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε στη θεσμοθέτηση αντικειμενικών, αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων για τις μεταθέσεις και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς επίσης και στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου εξερευνούν τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης (video)

Μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση που συνδύασε δημιουργικότητα, τεχνολογία και προβληματισμό – Με αφορμή την επίσκεψη του Lyceum Project, οι μαθητές έφτιαξαν βίντεο με το δικό τους μήνυμα για την AI

Δήλος: Πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία γυρίσματα της σειράς η «Μεγάλη Χίμαιρα»

Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του αριστουργήματος του Μ. Καραγάτση ολοκληρώθηκαν στη Δήλο – Μια σύγχρονη, φεμινιστική ματιά σε ένα εμβληματικό μυθιστόρημα του Μεσοπολέμου

WWF: Τέσσερις τόνοι απορριμμάτων αφαιρέθηκαν από την Κύθνο

Καθαρισμοί σε βυθό και παραλίες, ανάσυρση διχτυών-φαντασμάτων, συνεργασία με ψαράδες – Η Κύθνος το πρώτο βήμα ενός φιλόδοξου εθνικού σχεδίου από τη WWF Ελλάς

Αμερική – Τραμπ: Η εκεχειρία Ισραήλ – Ιράν θα κρατήσει για πάντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει «ιστορική» συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Τι προβλέπεται, τι λένε οι εμπλεκόμενοι και ποιοι διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις

Τήνος: Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή, Εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Διήμερη δράση ανθρωπιάς 28 & 29 Ιουνίου, παράλληλα με την αιμοδοσία του Δήμου Τήνου – Με τη συνεργασία του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Η «Φλόγα της Παράδοσης» ανάβει ξανά (26 και 27 Ιουνίου) στη Νάξο

Στις 26 και 27 Ιουνίου η Νάξος γίνεται ξανά το επίκεντρο της ελληνικής παράδοσης, με συμμετοχή συλλόγων από όλη τη χώρα – Είσοδος ελεύθερη

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Μάχη για τη ζωή μιας Caretta caretta στον Ορκό

Με πολλαπλά τραύματα και σε κρίσιμη κατάσταση εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα στον Ορκό – Στον σταθμό περίθαλψης του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» με την υποστήριξη του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ο καπνός από τη φωτιά στη Χίο «πνίγει» τις Κυκλάδες, έφτασε μέχρι την Κρήτη

Η καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτα – Ο καπνός καλύπτει απόσταση 400 χιλιομέτρων και έχει φτάσει ως τις Κυκλάδες και τα Χανιά, προκαλώντας ανησυχία

SEAJETS: Τρία πλοία μεταφέρουν δωρεάν πυροσβεστικές δυνάμεις στη Χίο

Σε μια συγκινητική κίνηση κοινωνικής ευθύνης, η SEAJETS προσέφερε χωρίς αμοιβή τρία πλοία της για τη μεταφορά επίγειων δυνάμεων και εξοπλισμού στη φλεγόμενη Χίο.

29 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα, Το συγκινητικό μήνυμα του Γιάννη Πολυχρονάκου (video)

Ο Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τιμά τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου με ένα βίντεο-αφιέρωμα και λόγια γεμάτα συγκίνηση, ευθύνη και πίστη στο όραμα της Αλλαγής.

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη